ροή ειδήσεων

Γιορτή Κάστρου Ρόδου - 15 έως 16 Μαΐου

Λίγες μέρες έμειναν από την Έναρξη του Διεθνούς Μεσαιωνικού Φεστιβάλ νήσου Ρόδου, που όπως κάθε χρόνο ξεκινάει με τη Γιορτή του Κάστρου της Μεσαιωνικής Πόλης. Η δυστυχής συγκυρία με την οικονομική κρίση, δυσκόλεψε την εξεύρεση οικονομικής στήριξης, δεν έλειψαν όμως ευτυχώς οι χορηγίες σε είδος από ιδιώτες, που πιστεύουν στην προσπάθεια η οποία γίνεται για την πολιτιστική ανάδειξη του τόπου μας και την αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Το «Μεσαιωνικό Ρόδο», για άλλη μία φορά φέτος, έχει κάνει υπέρμετρη προσπάθεια για τη διάσωση της διοργάνωσης του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, που τόσο έχει αγαπηθεί από το κοινό της Ρόδου αλλά και από πολύ ακόμα κόσμο από διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, που το έχουν επισκεφτεί. Φέτος, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η προθυμοποίηση για εθελοντική προσφορά ήταν πολύ μεγάλη, καθώς είναι έντονη η επιθυμία για τη συνέχιση της ιστορικής μας αναβίωσης.

Με τη σημαντική συνεργασία και στήριξη της υπηρεσίας αναστήλωσης αρχαίων μνημείων και τεχνικών έργων Δωδεκανήσου και όλους τους φίλους και εθελοντές του εγχειρήματος, το φεστιβάλ της πόλης μας, έστω και οριακά, σώθηκε από την ακύρωση και εγγυάται μία αξέχαστη Κυριακή στον μοναδικό Προμαχώνα του Αγ. Γεωργίου, στην Μεσαιωνική Πόλη. Ένας ιδιαίτερος, υποβλητικός και με ιδιαίτερη ποικιλομορφία μεσαιωνικός χώρος, που από μόνος του θα μπορούσε να αποτελεί μία εκπληκτική θεατρική σκηνή!

Για την ιστορία: Ο Προμαχώνας του Αγ. Γεωργίου, στα χρόνια του Μ. Μαγίστρου A. Fluvian ήταν μία από τις Κεντρικές Πύλες του κάστρου, αφού οδηγούσε από την ύπαιθρο κατευθείαν στην αγορά. Την πύλη αυτή φράζει ο Μάγιστρος P .d’ Aubusson το 1496, που τη μεταβάλλει σε απλό αλλά ισχυρό προμαχώνα. Τη σημερινή της μορφή της την δίνει ο Ph. V. De l’ isle Adam το 1521, με σχέδια του περίφημου μηχανικού Basilio dalla Scuola και θα γίνει μία από τις πιο ισχυρές θέσεις της οχύρωσης.

Αυτός είναι ο χώρος που θα φιλοξενήσει φέτος τις εκδηλώσεις της Γιορτής του Μεσαιωνικού Ρόδου!

15-16 Μαΐου: Γιορτή Κάστρου Ρόδου

Σάββατο, 15 Μαΐου
17:00 – 20:00 Ομαδικό Παιχνίδι για την Αναζήτηση του Δράκου της Ρόδου
12 ομάδες των 3 ατόμων θα περιπλανηθούν σε όλη την Μεσαιωνική Πόλη και την Τάφρο για να ανακαλύψουν το θρυλικό Δράκο της Ρόδου. Έπαθλο το σύμβολο της Νίκης έναντι του Δράκου και η Κάπα του Ιππότη.

21:00 – 22:00 Μυστηριώδης Περιπλάνηση στην Μεσαιωνική Τάφρο.
Έναρξη στις 9μμ στην Πύλη D’ Amboise (Ζωγράφοι). Μία συναρπαστική διαδρομή στο έρεβος της θρυλικής Τάφρου…με μουσική, φωτιές, Ιππότες και σκοτεινές ιστορίες πολέμου που θα σας καθηλώσουν…Τέτοια εμπειρία δε θα έχετε ξαναζήσει!

Κυριακή, 16 Μαΐου 2010

12:30 – 23:00
Γιορτή του Μεσαιωνικού Ρόδου στον Προμαχώνα Αγ. Γεωργίου
(Οδός Απολλωνίων – Μεσαιωνική Πόλη)


12:30 – Έναρξη με Μεσαιωνική Πομπή από την Παναγιά του Μπούργου που θα ανέβει την οδό Σωκράτους και θα καταλήξει στον Προμαχώνα του Αγ. Γεωργίου.
Το μοναδικό σκηνικό του Προμαχώνα ανοίγει τις πύλες του για την πιο μαγευτική γιορτή που έχετε ποτέ δει! Μία μεταφορά σε άλλο κόσμο και άλλο χρόνο…

Θολωτές αίθουσες με κανόνια, υπόγειες σκοτεινές διαδρομές, το μεσαιωνικό Καπηλειό με τους Ιππότες, τα ψητά στη σούβλα, το γλυκό κρασί, ζωντανή μεσαιωνική μουσική υπαίθρου αλλά και μελωδίες από όλο τον μεσαιωνικό κόσμο, τρίφωνο μουσικής, εντυπωσιακές ξιφομαχίες, τοξοβολία, βόλτες με άλογα, ξυλοπόδαροι, ζογκλερικά, φωτιές, ταχυδακτυλουργοί, φακίρηδες, παραμυθάδες και αφηγητές…θα γεμίσουν την πιο όμορφη και αξέχαστη σας Κυριακή! Να είστε εκεί!!!

Ποιους θα δείτε: the Fireman, Φακίρης Ρόμπερτ, Μαρία Γεροσίμου – Άρπα,

Ricercati - Φωνητική Μουσική, Rosa e della Spada – Ιππότες, Μαρία Πασάρο - Αφηγήσεις, Clamor et Gaudium – μεσαιωνική μουσική υπαίθρου, La Galana – μουσική απ’ όλο τον κόσμο, Νίκος Μεϊντανής – Παραμυθάς, Αντώνης Μπέρτος - Αφηγηματική Παράσταση, Ωσμώσιους – ατμοσφαιρική μουσική, Σαλτιμπάγκοι Μπαχαλιέροι – ζογκλερικά και ξυλοπόδαρα, Μάγος Τσαμ

Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι επαναλαμβανόμενες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

22:45 - Λήξη: Με σύντομη Μεσαιωνική Πομπή που θα εξέλθει του Προμαχώνα και θα καταλήξει στην Πύλη D’ Amboise

Τιμή Εισόδου*: 8ευρώ

Παρακαλούμε κρατήστε το εισιτήριο σας γιατί με το ίδιο εισιτήριο μπορείτε να δείτε και τις Προβολές Μεσαιωνικών Ταινιών στις 22 & 23 Μαΐου.

Παιδιά έως 12 ετών: Δωρεάν

* Το εισιτήριο εισόδου στον Προμαχώνα Αγ. Γεωργίου στηρίζει τη διοργάνωση καθώς τη δύσκολη αυτή χρονιά δε συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα κονδύλια για την υλοποίηση των εκδηλώσεων. Ο σύλλογος «Μεσαιωνικό Ρόδο» για τη συντήρηση των δραστηριοτήτων του στην Μεσαιωνική Πόλη, δε χρηματοδοτείται από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ευχαριστούμε που συνεισφέρετε στη συνέχιση του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ για τη διατήρηση και ανάδειξη της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς!

Για το "Μεσαιωνικό Ρόδο"
Με εκτίμηση,
Άννα Αχιολά
Πρόεδρος

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *