ροή ειδήσεων

ΝΕΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Αρχές Μαΐου ξεκινά δρομολόγια το «Νήσος Ρόδος» της Hellenic Seaways με εισιτήριο 3ης θέσης με 19€ από Πειραιά προς Κω και αντίστροφα και σημαντικές εκπτώσεις σε καμπίνες, φορτηγά, Ι.Χ. και μοτοσικλέτες!Ο ανταγωνισμός των εταιριών αναμένεται να...
ρίξει τις τιμές στα εισιτήρια.






Θα ακολουθήσει και η μείωση στις τιμές των εισιτηρίων της Blue Star Ferries;
Το «μονοπώλιο» της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Δωδεκανήσου με τον Πειραιά, έρχεται να «σπάσει» η εταιρεία Hellenic Seaways, του Γιάννη Σήφη Βαρδινογιάννη.
Η εταιρία πρόκειται να δρομολογήσει εντός των προσεχών ημερών το φορτηγό - οχηματαγωγό «Hellenic Voyager» το οποίο μέχρι πέρυσι εκτελούσε δρομολόγια Κόρινθο – Νάπολι.
Το πλοίο, που μετασκευάστηκε ριζικά στα ναυπηγεία Ελευσίνας, πρόκειται να αλλάξει ονομασία σε «Νήσος Ρόδος», όπως είπε μιλώντας στον «Σ» ο κεντρικός πράκτορας της Hellenic Seaways στην Κω, Σπύρος Τυρινόπουλος. «Ο λόγος που αλλάζει ονομασία το πλοίο, είναι για να γίνει κατανοητό ότι η εταιρία δεν έρχεται περιστασιακά, αλλά μόνιμα στη γραμμή της Δωδεκανήσου», τόνισε ο κ. Τυρινόπουλος.
Το πλοίο, που ναυπηγήθηκε το 1987, έχει μήκος 193 μ. και πλάτος 27 μ., έχει μέγιστη ταχύτητα 22,8 knots και θα μπει στην γραμμή Πειραιάς – Κως – Ρόδος και αντίστροφα.
 Μετά την ανακατασκευή του, θα μπορεί να υποδεχθεί 1600 επιβάτες, 150 φορτηγά και 150 Ι.Χ.ο χώρος για τα Ι.Χ. μπορεί να αυξηθεί αν δεν καλύπτεται από τα φορτηγά, αφού υπολογίζεται ότι, ένα φορτηγό καταλαμβάνει χώρο που μπορούν να σταθμεύσουν τρία Ι.Χ.). Επίσης θα διαθέτει 400 κρεβάτια.
Η αναχώρησή του από το λιμάνι του Πειραιά θα γίνεται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 18:00 και θα βρίσκεται στο λιμάνι της Κω, στις 03:30 την επόμενη ημέρα (9,5 ώρες), ενώ στη Ρόδο υπολογίζεται ότι θα φθάνει στις 06:40.
Από τη Ρόδο προς Πειραιά θα αναχωρεί κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή στις 18:00 και θα δένει στην Κω στις 21:00.
Φθηνές τιμές και προσφορές στα εισιτήρια
Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στην εταιρία Attica group της MIG του Ανδρέα Βγενόπουλου με τα Blue Star Ferries και της Hellenic Seaways του Γιάννη Σ. Βαρδινογιάννη, όλα δείχνουν ότι θα είναι προς όφελος των επιβατών, αφού προβλέπεται να υπάρξει σκληρή μάχη στις τιμές των εισιτηρίων.
Ήδη όπως μας ενημέρωσε ο κ. Τυρινόπουλος, η Hellenic Seaways, θα πουλάει το εισιτήριο της 3ης θέσης από Πειραιά για Κω και αντίστροφα στην τιμή των 19€, τη στιγμή που το ίδιο εισιτήριο σήμερα με τα πλοία της Blue Star κοστίζει 46€.
Επίσης, τα εισιτήρια για καμπίνα, όπως μας είπε, θα είναι 20% φθηνότερα από αυτά που ισχύουν σήμερα για να ταξιδέψει κάποιος με τα πλοία της Blue Star, ενώ για την μεταφορά των φορτηγών, των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών, τουλάχιστον 20% φθηνότερα.
Αποτέλεσμα αυτής της τιμολογιακής πολιτικής της Hellenic Seaways, πιστεύεται ότι θα είναι, να ακολουθήσει και η μείωση στις τιμές των εισιτηρίων της Blue Star Ferries.
Δεν αποκλείεται δε, να υπάρξουν καλύτερες τιμές αν κάποιος αποφασίσει να ταξιδέψει καθημερινές, όπως ισχύει για παράδειγμα στις γραμμές της Κρήτης.
Να σημειώσουμε πάντως ότι, η Blue Star έχει μία προσφορά 20 ευρώ ανά άτομο για απλή μετάβαση που ισχύει και για τα Δωδεκάνησα, για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων στην οικονομική θέση.



http://filoianthropinispolis.blogspot.com/2010/04/blog-post_9990.html

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *