ροή ειδήσεων

Επιχειρηματίες της Ρόδου έπεσαν θύματα απάτης από μία ασφαλίστρια

Σε πραγματικό «θρίλερ» για υψηλόβαθμα στελέχη ασφαλιστικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στη Ρόδο εξελίσσεται η υπόθεση των καταγγελιών για τη διαχείριση επενδύσεων 10 περίπου επιχειρηματιών από εντεταλμένο συνεργάτη της στο νησί…




Σύμφωνα με καταγγελίες, επενδυτές, που έχουν ήδη ζητήσει τη συνδρομή γνωστού ποινικολόγου της Ρόδου, διατείνονται ότι παρά τις συνεχείς οχλήσεις τους το τελευταίο κυρίως τρίμηνο για την τύχη ομολόγων της συγκεκριμένης ασφαλιστικής εταιρείας στα οποία επένδυσαν δεν δίδεται καμία πειστική και αληθοφανής απάντηση εκτιμώντας ότι έχουν όχι μόνο απωλέσει τις οικονομίες μιας ζωής αλλά και έχουν εξαπατηθεί καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί αποδόσεις που ξεκινούσαν από 5 έως 17% του κεφαλαίου που διέθεσαν, αποδόσεις που φέρεται να τους είχε υποσχεθεί ο τοπικός αντιπρόσωπος της εταιρείας.

Προχθές σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μετά από καταγγελίες συνεργαζόμενου με την ασφαλιστική εταιρεία ιατρού που διατείνεται ότι έχει απωλέσει περίπου 400.000 ευρώ που είχε επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια ήλθαν στο νησί ο Αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας από την Αθήνα και ο Γενικός διαχειριστής και ξεκίνησαν σχετική έρευνα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τελευταίοι διέκοψαν άμεσα τη σύμβαση συνεργασίας που είχαν με τον τοπικό τους αντιπρόσωπο ενώ υποστηρίζεται ότι χθες άλλαξαν τις κλειδαριές των γραφείων της εταιρείας στη Ρόδο η οποία συνεχίζει τις εργασίες της με άλλους υπαλλήλους.

Μεταξύ των φερομένων ως θυμάτων συγκαταλέγεται και ένας δικηγόρος της Ρόδου ο οποίος μάλιστα συναντήθηκε με ορισμένους εκ των θυμάτων και πρόκειται να υποβάλει αρμοδίως σχετική μηνυτήρια αναφορά.

Αλλος δικηγόρος του νησιού που έχει ομοίως επενδύσει στα αμοιβαία κεφάλαια της συγκεκριμένης ασφαλιστικής είχε το βράδυ της Πέμπτης συνάντηση με τον καταγγελλόμενο ασφαλιστή ο οποίος παρότι δεν απαντούσε στις συνεχείς κλήσεις των φερομένων ως θυμάτων του φέρεται να διατείνεται ότι το ύψος των αμοιβαίων τα οποία δεν μπορεί να δικαιολογήσει στην εταιρεία είναι 80.000 ευρώ ενώ περίπου 600.000 ευρώ που αφορούν χρήματα άλλων επιχειρηματιών δεν αποτελούν επενδύσεις σε αμοιβαία αλλά προσωπικά του δάνεια που υποκρύπτουν τοκογλυφικούς τόκους και όχι νόμιμες αποδόσεις των ομολόγων της ασφαλιστικής. Με μηνύσεις φέρεται εξάλλου να προειδοποιεί και ο φερόμενος ως δράστης.

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση έχει βάθος ενώ το σίγουρο είναι ότι σχετικά θα ενημερωθεί και η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Οι επιχειρηματίες πάντως υποστηρίζουν ότι έχουν και θα προσκομίσουν αρμοδίως παραστατικά από τα οποία προκύπτει η αγορά των ομολόγων και η είσπραξη του αναλογούντος κεφαλαίου από τον εντεταλμένο σύμβουλο της ασφαλιστικής εταιρείας ενώ κάνουν λόγο για «σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων».

Αν οι καταγγελίες επιβεβαιωθούν το πλήγμα που θα υποστεί η φήμη της εταιρείας θα είναι τεράστιο καθώς τα αμοιβαία κεφάλαια της στις κατηγορίες ομολόγων εσωτερικού και διαχείρισης διαθεσίμων εσωτερικού έχουν χαρακτηριστεί από τα πιο ασφαλή και κερδοφόρα στην Ελληνική αγορά με αποδόσεις το 2009 ύψους 9% περίπου.

Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο Διαχείρισης Διαθεσίμων Εσωτερικού κατέχει μάλιστα την πρώτη θέση στην κατηγορία του στις σωρευτικές αποδόσεις δεκαετίας +39%, πενταετίας +18% και τριετίας +14%.




http://kontiloforos.blogspot.com/2010/05/blog-post_8538.html

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *