ροή ειδήσεων

Στο "Ζενίθ"... η αντιπαράθεση των ταξιτζίδων.

Στο λιμάνι της Ρόδου ενδέχεται να μεταφερθούν οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για την άρση του καμποτάζ στις κρουαζιέρες, που ξεκίνησαν με το κρουαζιερόπλοιο «Zenith» στον Πειραιά. Διαβάστε την επιστολή των οδηγών taxi.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ TAXI
Αναλυτικά, η επιστολή των ταξιτζήδων έχει ως εξής:
«Απευθυνόμαστε προς τις αρμόδιες Αρχές του τόπου μας αλλά και προς όλους όσοι ζουν, δραστηριοποιούνται και αγαπούν τον τόπο αυτό, να ευαισθητοποιηθούν και να λάβουν όλα τα προσήκοντα μέτρα, προκειμένου να αποτραπούν έκτροπα που για άλλη μία φορά θα φέρουν τη χώρα μας στο προσκήνιο της επικαιρότητας αρνητικά και εξηγούμαστε.
Ηδη περνάμε όλοι οι εργαζόμενοι, είτε αυτοί απασχολούνται στον τουρισμό, είτε σε άλλους τομείς, μεγάλη οικονομική κρίση που δυστυχώς επιδεινώνεται από τις ακραίες συμπεριφορές ομάδων που στο όνομα δήθεν της Δημοκρατίας δημιουργούν περισσότερα και επικίνδυνα προβλήματα σε όλους μας. Τέτοιου είδους αποτελέσματα είδαμε πρόσφατα, όπου τρεις αθώοι εργαζόμενοι έχασαν, με τον πιο άγριο τρόπο, τη ζωή τους. Πληροφορούμαστε, λοιπόν, ότι μια ομάδα συνδικαλιστών θα προσπαθήσει να εμποδίσει την προσέγγιση του Κ/Ρ ''Ζenith'' σημαίας Μάλτας, που πρόκεται να αφιχθεί στις 19 του μηνός.

Επειδή πλέον πρέπει να πάψουμε να είμαστε θιασώτες της καταστροφής που έρχεται, προειδοποιούμε ότι εμείς ως τάξη με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς. Θα αντιδράσουμε, όχι απεργώντας, αλλά δυναμικά, ούτως ώστε να μην εμποδιστεί η άφιξη του Κ/Ρ. Για τον λόγο αυτό, καλούμε όλους τους σκεπτόμενους Ροδίτες σε συναγερμό εάν θέλουμε να μην απομονώσουμε το νησί μας από τέτοιου είδους τουρισμό, που τόσο ανάγκη έχουμε όλοι μας στην αρχή μάλιστα μίας δύσκολης τουριστικής σεζόν.

Ολοι έχουμε το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, όχι όμως εις βάρος των υπόλοιπων εργαζομένων και μάλιστα την περίοδο αυτή που η χώρα μας αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων πενήντα χρόνων. Και εμείς ως τάξη έχουμε θιγεί από τα οικονομικά μέτρα. Κατεβήκαμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς έκτροπα και το σπουδαιότερο χωρίς να δημιουργήσουμε προβλήματα στις υπόλοιπες κοινωνικές τάξεις. Για όλους αυτούς τους λόγους, για άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι δεν θα μείνουμε απαθείς και θα αντιδράσουμε με οποιοδήποτε κόστος».


ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΔΟ Η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Επισημαίνεται ότι η κρουαζιέρα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την τοπική οικονομία. Πέρυσι προσέγγισαν το λιμάνι της Ρόδου 634 κρουαζιερόπλοια, με συνολικά 723.885 επιβάτες. Μολονότι, έναντι του 2008, πήγαν στο νησί 35 κρουαζιερόπλοια λιγότερα, ο αριθμός των επιβατών ήταν αυξημένος κατά 12%, καθώς μετέφεραν περισσότερους τουρίστες της μίας ημέρας. Για εφέτος, οι προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων στο νησί αναμένεται να είναι μειωμένες κατά 5% σε σχέση με το 2010 και, βεβαίως, οι Ροδίτες δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν επεισόδια, που θα επιβαρύνουν το κλίμα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *