ροή ειδήσεων

Η Σουηδική Blackeberg στη Ρόδο!

Η σουηδική ομάδα ταξίδεψε για την Ελλάδα και την… Ιαλυσό για να εκπαιδεύσει 85 προπονητές, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για κάθε ευρωπαϊκό σωματείο!
Ενδεχομένως το σουηδικό μπάσκετ να μην διεκδικεί δάφνες ποιότητας ή να θεωρείται καν από τα καλύτερα της Ευρώπης, ωστόσο η οργάνωση του σε πολλά επίπεδα (κυρίως ομαδικά) θα τη ζήλευαν και σύλλογοι που λειτουργούν σε αυστηρά επαγγελματικά πλαίσια. Τα όσα θα διαβάσετε παρακάτω αποτελούν μάλλον ένα όμορφο και ωραίο παραμύθι, το οποίο φυσικά κανένας ελληνικός σύλλογος δεν μπορεί να καταφέρει.



Κεντρικό… «πρόσωπο» της ιστορίας μας είναι η σουηδική ομάδα Blackeberg, η οποία βρέθηκε για μία εβδομάδα στη Ρόδο και στην οποία υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο, με δεδομένο ότι ο Αλκιβιάδης Κυριακίδης αποτελεί μέλος του Δ.Σ. της ομάδας. Καταρχήν η Blackeberg είναι προάστιο της Στοκχόλμης και το ανδρικό της τμήμα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του σουηδικού μπάσκετ (baskettetan).
Πρόκειται για ένα σωματείο που δίνει μεγάλη έμφαση στις ακαδημίες και γενικότερα στην οργάνωση του, με αποτέλεσμα να διαθέτει 1.100 αθλούμενους, η ηλικία των οποίων ξεκινάει από 6 ετών. Αυτή τη στιγμή η Blackeberg διαθέτει 85(!!!) προπονητές, τους οποίους εκπαιδεύει κάθε χρόνο και σε διαφορετικό μέρος της Ευρώπης. Η σουηδική ομάδα επισκέφτηκε για δεύτερη φορά τη Ρόδο και η εκπαίδευση έγινε ξανά στο κλειστό γυμναστήριο της Ιαλυσού, ενώ εντός των… «τειχών», έχει ταξιδέψει και στη Ζάκυνθο. Τα προηγούμενα χρόνια κάτι ανάλογο συνέβη στη Σερβία, την Ισπανία, τη Ρωσία και την Ιταλία. Ουσιαστικά πρόκειται για μία εσωτερική εκπαίδευση, στην οποία καλούνται να αντεπεξέλθουν οι νεαροί προπονητές, ώστε να συνεχίσουν στο χώρο και να μπορέσουν να αναλάβουν τα επίσημα τμήματα της Blackeberg. Η σουηδική ομάδα παρέμεινε στη Ρόδο από 13-20 Ιουνίου και φυσικά έγινε δεκτή με άριστη φιλοξενία από τους υπεύθυνους του Δήμου Ιαλυσού. Η Blackeberg είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στη Σουηδία σε αριθμό μελών και τμημάτων, κάτι που δεν είναι τυχαίο.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις από κάτω έναν Έλληνα… Έτσι και στη Blackeberg, όπου ψυχή της ομάδας είναι ο 49χρονος Αλκιβιάδης Κυριακίδης, ο οποίος μένει 30 χρόνια στην Στοκχόλμη και διατηρεί δική του επιχείρηση με εισαγωγές τροφίμων. Με καταγωγή από την Πτολεμαϊδα, είναι προπονητής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, στο οποίο προεδρεύει ο Ρόνι Κρίστενσεν, ο οποίος επίσης βρέθηκε στη Ρόδο. Όσον αφορά στην ανδρική ομάδα, η Blackeberg αγωνίζεται στην baskettetan και παραλίγο φέτος να πάρει το εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα ήρθε 4η στη γενική κατάταξη, έχοντας στο ρόστερ της Σουηδούς αθλητές αλλά και τον Έλληνα Ηλία Μουρατίδη. Η Blackeberg ηττήθηκε στον ημιτελικό από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ακροπόλ με 79-64, ωστόσο κανείς δεν τα έβαψε μαύρα, αφού ο στόχος της ομάδας είναι η ανάπτυξη των ακαδημιών.
http://feakasbasket.blogspot.com/2010/06/blackeberg.html

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *