ροή ειδήσεων

Μείωση φόρων για τα κρουαζιερόπλοια ;

Τις ημέρες που δεν έχουμε κίνηση στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου μήπως να κάναμε το ίδιο;

Το ενδεχόμενο να μειώσει τους φόρους στα κρουαζιερόπλοια που θα “δέσουν” στο λιμάνι της Κονστάντζα, εντός του 2010...

εξετάζει η διοίκηση του οργανισμού λιμένος της πόλης, καθώς αναμένεται αύξηση στον τουρισμό πολυτελείας, η οποία θα κυμαίνεται από 10% μέχρι και 15% φέτος, έναντι του 2009.



Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, Ο εκπρόσωπος του οργανισμού λιμένος της Κονστάντζα, ‘Ιοαν Μπάλαν δήλωσε στην εφημερίδα «Financiarul» ότι, τουλάχιστον 60 κρουαζιερόπλοια, τα οποία μεταφέρουν 18.000 επισκέπτες από το εξωτερικό, αναμένεται να αγκυροβολήσουν στο λιμάνι.

Η φετινή σεζόν άνοιξε στις 3 Απριλίου και ήδη ορισμένα κρουαζιερόπλοια έκαναν την «εμφάνισή» τους στις ακτές της Κονστάντζα.

Η διοίκηση του οργανισμού λιμένος, τον Ιούνιο αναμένει να υποδεχθεί επτά κρουαζιερόπλοια, ενώ το Μάιο, το κρουαζιερόπλοιο «Discovery» που μετέφερε 629 επιβάτες από την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, «έδεσε» στο λιμάνι της Κονστάντζα.

Εξάλλου, εντός του 2010 αναμένεται στο λιμάνι της ρουμανικής πόλης, το κρουαζιερόπλοιο «Costa Mediterranea», που μεταφέρει περισσότερους από 2.600 επιβάτες. Εκτός της Ρουμανίας, το δρομολόγιο που εκτελεί το «Costa Mediterranea» περιλαμβάνει και τις χώρες Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία και Ουκρανία.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *