ροή ειδήσεων

Πώληση σημαντικών εκτάσεων “φιλέτων” και στη Ρόδο !

Εκτενές ρεπορτάζ για το ενδεχόμενο “πώλησης” (!) ή μακροχρόνιας μίσθωσης ελληνικών νησιών φιλοξενεί η Βρετανική εφημερίδα Guardian.
Σύμφωνα με τη συντάκτρια του άρθρου, η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να...απλοποιήσει το νομικό καθεστώς που διέπει την μακροχρόνια μίσθωση ακατοίκητων νησιών “στο διεθνές τζετ σετ”, ενώ στα άμεσα σχέδιά της είναι και η πώληση σημαντικών εκτάσεων - “φιλέτων” στη Μύκονο και στη Ρόδο.Για την έκταση στη Μύκονο έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς, αναφέρει η ρεπόρτερ, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές, ενώ για την έκταση στη Ρόδο, ενδιαφέρονται “οι Κινέζοι”.
Σε ό,τι αφορά τις δύο αυτές περιοχές πάντως, ο τίτλος του άρθρου είναι παραπλανητικός, αφού παρακάτω σημειώνεται ότι πρόκειται για εκτάσεις που θα πωληθούν με σκοπό την κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων πολυτελείας και σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται να παραπέμπουν σε πώληση νησιών.
Στη συνέχεια, το άρθρο “ξεφεύγει” από το ρεπορτάζ για τις δύο εκτάσεις και κάνει λόγο για το γεγονός ότι από τα 6.000 νησιά της Ελλάδας, μόλις τα 227 είναι κατοικημένα και επομένως θα μπορούσαν να πωληθούν.
Επίσης, αναφέρεται σε ιστοσελίδες που διαθέτουν προς “πώληση” (δηλ. μακροχρόνια μίσθωση) ελληνικά νησιά, όπως είναι η Ναυσικά στο Ιόνιο, για την οποία έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο “πωλητήριο”, με τιμή 15 εκατομμύρια ευρώ.
“Άλλα όμως θα μπορούσαν να πωληθούν με λιγότερο από δύο εκατομμύρια το καθένα” γράφει η συντάκτρια.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *