ροή ειδήσεων

Λήξη του Διεθνούς Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου.

Γιορτή Κάστρου Κρητηνίας με θέμα: «Μεσαιωνικές Φρυκτωρίες». 
Το Σάββατο 26 Ιουνίου, από 18:00 έως 23:00 και την Κυριακή 27 Ιουνίου, από 18:00 έως 22:00...
 θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή του Κάστρου της Κρητηνίας που θα σηματοδοτήσει και τη λήξη του Διεθνούς Μεσαιωνικού Φεστιβάλ νήσου Ρόδου.



Οι εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν το διήμερο, προβλέπεται να είναι οι πιο εντυπωσιακές από μία σειρά εκδηλώσεων που αποτέλεσαν το Φεστιβάλ του 2010.



Η αναβίωση της μεσαιωνικής γειτονιάς με παλιούς τεχνίτες σε ένα παραδοσιακό παζάρι, τις γιαγιάδες με τους χειρόμυλους, αναπαραστάσεις από την καθημερινή ζωή, μουσική, ψητά κρέατα, κρασί και ζογκλερικά, θα ταξιδεύσουν όσους παραβρεθούν στην εποχή του Μεσαίωνα.

Με φόντο το εντυπωσιακό Κάστρο της Κρητηνίας, το σκηνικό αποτελεί ένα μέσον μεταφοράς στην Μεσαιωνική εποχή και αναπαράγει ζωηρά την εικόνα και τα χρώματα της θρυλικής αυτής περιόδου για να αναδείξει, γι’ άλλη μία φορά, το χώρο και τις δυνατότητες του.






Ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, θεάματα με φωτιές και η ομάδα ιστορικών αναβιώσεων του Μεσαιωνικού Ρόδου θα εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες. 



Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν το βράδυ του Σαββάτου με την ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και παραμυθένια αφηγηματική – μουσική παράσταση «Μέσα από την Ομίχλη του Χρόνου» από τους Fanya, που μας οδηγεί στο δρόμο του θρυλικού Μέρλιν, ζωντανεύει τον μύθο του Σίγκφριντ καθώς μάχεται με το δράκο, αναζητά το θησαυρό των Νάνων και παρακολουθεί τον Ασκάν με τη θεά Φρέυα, στην ονειροχώρα…ένα παράξενο ταξίδι στη χώρα των μύθων της δυτικής Ευρώπης.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, τη λήξη των εκδηλώσεων θα σηματοδοτήσει η παρουσίαση εντυπωσιακού θεάματος με φωτιές, βεγγαλικά και μουσική και αναφορά στις Φρυκτωρίες, σήματα από φωτιές, με τις οποίες επικοινωνούσαν τα κάστρα – φρούρια μεταξύ τους, μεταφέροντας σημαντικά μηνύματα πολέμου ή ειρήνης. 



Με τη συμμετοχή του πολ/κου συλλόγου Η ΚΑΣΤΕΛΛΟΣ


ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΥ – «ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΣΤΡΩΝ» ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΠΟΤ

ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΤΑΒΥΡΟΥ

ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΟΠΑΔ



ΣΧΕΔΙΑΣΗ: POEESSA THEMATIC EVENTS



ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΑΤΑΒΥΡΟΥ - ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΡΟΔΟ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *