ροή ειδήσεων

ECOFILMS, Ρόδος, 22-27/06/2010


Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Εικαστικών Τεχνών της Pόδου ECOFILMS 2010 θα πραγματοποιηθεί από 22 μέχρι 27 Iουνίου στις αίθουσες του Δημοτικού Θεάτρου, του Εθνικού Θεάτρου και στον θερινό κινηματογράφο POΔON, στην πόλη της Pόδου.

Το πρόγραμμα προβολών του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει κινηματογραφικές ταινίες, ντοκυμαντέρ και μυθοπλασίας, με θέμα την οικολογία, πρωτότυπα οπτικοακουστικά έργα από όλο τον κόσμο, αφιερώματα και εκδηλώσεις.



O κινηματογραφικός μαραθώνιος ξεκινάει με 100 περίπου ταινίες δημιουργών από 47 χώρες, που καταθέτουν την αγωνία τους για το μέλλον του πλανήτη αλλά και των ανθρώπινων σχέσεων. Οι δημιουργοί παρουσιάζουν με ψύχραιμη ματιά και γνώση, κάποτε όμως με αγανάκτηση και καταγγελτική διάθεση, τις διάφορες πλευρές των περιβαλλοντικών προβλημάτων, όπως τη φωτορρύπανση, τη ρύπανση λιμνών και ποταμών, την εξαφάνιση σπάνιων ειδών ζώων, τη δραματική μείωση πρώτων υλών κ.τ.λ., αλλά και την έλλειψη σεβασμού στη βιοποικιλότητα, τον περιφρονητικό τρόπο αντιμετώπισης άλλων πολιτισμών και άλλων τύπων κοινωνικών σχέσεων από το κυρίαρχο δυτικό μοντέλο.

Οι ταινίες διαγωνίζονται για τα διεθνή βραβεία του Φεστιβάλ που θα απονείμουν διεθνείς κριτικές επιτροπές και για τα 2 βραβεία κοινού που θα απονείμει η Kινηματογραφική Λέσχη Pόδου.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *