ροή ειδήσεων

Καλλιτέχνες υπό διωγμό !

Η καλλιτεχνική ομάδα «τσίρκο μπάχαλο» αποτελείτε από ταλαντούχους καλλιτέχνες, οι οποίοι έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας εκδηλώσεις δήμων , σχολείων & εθελοντικής μορφής, αυτό αναγνωρίστηκε σε αυτούς και σαν αποτέλεσμα τους προτάθηκε από το γραφείο διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης να κάνουν παραστάσεις κατά την καλοκαιρινή περίοδο στις πλατείες της Π. Πόλης.




Εν συνεχεία όταν είδαν τον οικονομικό προϋπολογισμό συνειδητοποίησαν πως μια τέτοια ενεργεία δεν γίνετε να υλοποιηθεί λόγο κρίσης, η ομάδα μετά από σύσκεψη και ομόφωνη απόφαση της , αντιπρότεινε να κάνουν τα σόου τους χωρίς πληρωμή από το δήμο και να πληρώνονται με καπέλο (περισσότερες πληροφορίες στην πρόταση για την έκδοση της αδείας) .

Οι καλλιτέχνες ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να ωφελήσουν πολιτιστικά το νησί μας και μόνο αυτό γιατί όπως είναι λογικό κανείς τους δεν γνώριζε αν τα χρήματα που θα έβγαζαν με αυτήν την μέθοδο πληρωμής θα ήταν αρκετά ή όχι.

Ο Κο Λ.Καραγιάννης στην αρχή ήταν διστακτικό είναι ς , εν συνεχεία όμως παραδέχτηκε ότι η ιδέα ήταν καλή και μάλιστα είπε σε μένα την ίδια  «Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι σαν και εσάς (εννοώντας την δωρεά προσφορά των σόου στην πόλη»
Εκδόθηκε λοιπόν η άδεια μετά από έξι εβδομάδες περίπου ( χωρίς να είμαι σίγουρη για το χρόνο που μας πήρε)

Ξεκίνησαν λοιπόν άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο. Δύο από αυτούς ο Scott Fair ( ο αρραβωνιαστικός μου ) και ο Robert Neunteufel(φαραώ) ξεκίνησαν να παίζουν καθημερινά πάντα βάση προγράμματος γιατί αυτή ήταν και είναι η δουλειά τους. Τα καταστήματα αντέδρασαν από την αρχή έπαιρναν την δημοτική έκαναν παράπονα μα κανείς δεν τους έλεγε για την άδεια. Οπότε η κατάσταση σιγά σιγά ηλεκτριζόταν.

Φτάνοντας λοιπόν ημέρα Κυριακή 27/06/10  όπως ήταν προγραμματισμένο στην κεντρική πλατεία της Π.Πόλης τότε οι καταστηματάρχες θεώρησαν φυσιολογικό να επιτεθούν στο Scott Fair ρίχνοντας  νερό στην φωτιά του (κάνει σόου με φωτιά) και με ύβρις , ο νόμος της ζούγκλας δηλαδή, καθόλου πολιτισμός, όταν ήρθε η δημοτική αστυνομία , η οποία ενέργησε αμέσως μετά από μία ώρα δλδ , είπε πως  έχει άδεια και μπορεί να παίξει, φυσικά κανείς δεν ζήτησε συγνώμη, τι επειδή κάποιος του επιτέθηκε ,?δεν είναι ίδιο σαν να μπαίνω εγώ στο κατάστημα σας με ύβρεις και να πετάω νερά? δεν θεωρείτε αυτό βανδαλισμός? Όταν εκείνο το βράδυ τους ρώτησα γιατί του επιτεθήκατε πήρα την εξής απάντηση « του το είπαμε με το καλό και δεν έφυγε» συμπερασματικά λοιπόν αν κάποιος έρθει στο δρόμο με σταματήσει και μου πει βγάλε τα ρούχα σου και γω αρνηθώ έχει κάθε δικαίωμα να με φτύσει να με βρίσει και κανείς να μην του κάνει κάτι. Άρα τι ο νόμος δεν με προστατεύει. Εκείνο το βράδυ είδα εικόνες , που μάλλον από αφέλεια, πίστευα πως δεν θα έβλεπα ποτέ πήγα εκεί και είδα 5-6 ανθρώπους τριγύρω του να του μιλάνε επιθετικά, να τον σπρώχνουν  και να μην τον αφήνουν να κάνει αυτό που δικαιωματικά μπορούσε , τη δουλειά του, είδα την δημοτική να σκύβει το κεφάλι στα καταστήματα είδα την αρχή να μην στέκεται δίπλα μας όπως άρμοζε, η διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης έκδωσε την άδεια, όφειλε λοιπόν να ενημερώσει και να μας στηρίξει και όχι να εξαφανιστεί.

Την επόμενη μέρα   παρευρεθήκαμε  στο γραφείο  διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης ( το γραφείο που έκδωσε την άδεια ) όπου ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του Κου Καραγιάννη ( ο αρμόδιος) πως η άδεια στο όνομα του θα ανακληθεί  όχι γιατί έκανε κάτι παράνομο , αλλά γιατί οι καταστηματάρχες είχαν παράπονο, το πολύ σημαντικό παράπονο ότι ο κόσμος κοιτάει τα σόου τους και όχι τις βιτρίνες των καταστημάτων τους. Όπως και να το δεις το ενδιαφέρον τους για την πόλη είναι φανερό, διότι ο κράχτης είναι απαραίτητος άσχετα τι πιστεύει ο τουρίστας, δεν πάει να μας έχουν κάνει ρεζίλι σε όλα τα chats  αυτό δεν έχει να κάνει, όχι! ενώ ο καλλιτέχνης τους ενοχλεί – οι τουρίστες φυσικά τους λατρεύουν -αλλά αυτό γιατί να μας νοιάζει?  Όταν εκείνος είπε το πολύ λογικό μα έχω κάνει τα σχέδια μου για την σεζόν , έχω απορρίψει άλλες δουλειές για να είμαι εδώ και δεν έχω κάνει κάτι παράνομο, εκείνη κόμπιασαν λίγο επειδή είναι πολιτικοί άρχισαν τις κλασικές αερολογίες τους , ρώτησα λοιπόν γιατί δεν ήθελα να χάνω το χρόνο μου ,εννοείτε λοιπόν ότι όσο παίζει παράνομα άλλα τα καταστήματα δεν παραπονιούνται είναι εντάξει ενώ όσο παίζει νόμιμα και βάση προγράμματος αλλά τα καταστήματα παραπονιούνται έχει πρόβλημα, ναι τόλμησε και μου απάντησε ο αρμόδιος ,στις επόμενες μέρες βέβαια παραιτήθηκε από την άδεια γιατί θεώρησε όλη την κατάσταση απαράδεκτη και προσβλητική προς το άτομο του, έως και σήμερα κάνει σόου στη Π.Πόλη χωρίς άδεια και αύριο αποχωρεί από το νησί για άλλους προορισμούς όπου θα μπορεί να δουλέψει.

Ο Κος Scott Fair δεν κάνει παραστάσεις  μόνο φέτος στο νησί μας , τα προηγούμενα δύο έτη έκανε street show  χωρίς άδεια σε συνεννόηση με τα κατάστημα και ποτέ κανείς δεν τον ενόχλησε, εν συνεχεία γνώρισε εμένα ( είναι ο μελλοντικός σύζυγος μου ) και αποφάσισε να γίνει νομοταγής πολίτης. Όταν εκδόθηκε η άδεια ξεκίνησε να παίζει τις ώρες που έπρεπε και στα σημεία που έπρεπε. Αυτό ήταν και το λάθος του που θεώρησε πως ο νόμος τον κάλυπτε, δεν γνώριζε πως στην Ελλάδα από ότι φαίνεται δεν υπάρχουν νόμοι.

Την ίδια ή μάλλον χειρότερη τύχη είχε ο συνεργάτης του ο Κο Neunteufel ο γνωστό σε όλους σας φαραώ. Ο οποίος έχει διασυρθεί στο έπακρο. Ο Κο Neunteufel είναι Γερμανός υπήκοος και θεώρησε όπως και ο σύζυγος μου πως όταν εκδίδεται μια άδεια , είναι στ’ αλήθεια άδεια. Τον διασύρανε , τον έβγαλαν στις εφημερίδες σε ραδιοφωνικές εκπομπές , του επιτέθηκαν και κανείς μα κανείς από τα γραφεία Μεσαιωνικής Πόλης δεν βγήκε να πει την αλήθεια.

Αυτές τις μέρες άκουσα από μια πηγή μου πως μαζεύουν υπογραφές για να τους διώξουν, δλδ είναι σαν να λέμε ανοίγω εγώ μια επιχείρηση που δεν ρυπαίνει ή καταστρέφει κάτι , αλλά είδη οι τριγύρω χάνουν χρήματα μαζεύουν υπογραφές και την κλείνουν. Και οι νόμοι που είναι? Για ανθρώπους μιλάμε και για οικογένειες , δεν παίζουμε με αυτά…..

Αν τελικά η διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης δεν τους ήθελε γιατί μπήκε καν στο κόπο να εκδώσει την άδεια , ας σοβαρευτούμε , δεν παίζουμε με το ψωμί κανενός…..

Όλο το παραπάνω είναι η δική μου πλευρά και μόνο αυτή, σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύω όλη την ομάδα του τσίρκου μπάχαλο. Τρεις από αυτούς δεν είναι καν εδώ ,άλλοι τρεις δεν παίζουν, δύο παίζουν ελάχιστα οπότε δεν ενοχλούν κανέναν. Απλά θέλω να ακουστεί και η δική μας πλευρά γιατί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχω ακούσει τις απίστευτες φήμες.

Μας είπανε ότι λερώνουμε τον δρόμο , τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εξατμιζόμενα μπορώ να το αποδείξω στον οποιοδήποτε.

Ο Κος Scott Fair είναι επαγγελματίας , αν αναφερθείτε στο σχετικό link θα δείτε ποιος είναι και πια η δουλειά του, δεν μπορούν να του συμπεριφέρονται σαν τον τελευταίο όλων. http://www.youtube.com/watch?v=tph4nTxYEuI

Το τσίρκο μπάχαλό αποτελείτε από επίσης αξιόλογους καλλιτέχνες  http://www.youtube.com/watch?v=Rw7KZYiJyZg


Το μόνο που κάναμε ήταν να εργαστούμε βάση αδείας που εκδόθηκε από το γραφείο διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης από τον ίδιο το Κο Καραγιάννη, δεν θα επιτρέψω κανένας να κάνει εις βάρος μας πειράματα , γιατί φαντάζομαι αν δεν υπήρχαν αντιδράσεις τα συγχαρητήρια θα πήγαιναν σε αυτούς , τώρα που δεν λειτούργησε απλά μας πετούν απ’ έξω  . Επίσης δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να διασύρει το όνομα μου και την οικογένεια μου.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί πως τα προβλήματα αντιμετωπίζονται μόνο στην κεντρική πλατεία της Παλιάς Πόλης και εκεί όχι από όλους τους καταστηματάρχες , στις άλλες πλατείες ο κόσμος χαίρετε που τους βλέπει γιατί αναγνωρίζει το πολύ απλό , πως μόνο καλό θα κάνει η παρουσία τους.

Με εκτίμηση

Παπασταμάτη Γ. Σταματία

Σχόλια

  1. Anonymous17/7/10 13:51

    Κρίμα!!!
    Και λυπόμαστε πολύ για αυτήν την κατάσταση.Ο κόσμο δεν έχει καταλάβει ότι πρέπει να συνεργαζόμαστε για το συμφέρον όλων μας. Δεν σκέφτηκαν ότι το σόου έφερνε κόσμο στην Μεσαιωνική Πόλη που δεν θα πατούσαν ούτε καν.
    Ο κόσμος που ερχόταν να δει το σόου και θα μπορούσε να φάει και ψωνίσει αρά σύμφερε και τους καταστηματάρχες. Το σόου είναι ψυχαγωγικό για τον τουρίστα, ακόμα και για μας τους ντόπιους.Δυστυχώς για το θέμα αδείων ζούμε στον μεσαίωνα... !!!ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΑΙΔΙΑΣ!!!
    Τα άτομα του σόου να είναι καλά που σκέφτηκαν αυτήν την εξαιρετική διασκεδαστική και απόλυτα ψυχαγωγική ιδέα...Αλλά προφανώς θέλουμε να βουλιάξουμε μόνοι μας το πλοίο αντί να πιάσουμε το σωσίβιο!!

    Πία κ' Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Anonymous17/7/10 14:02

    Κατά την γνώμη μου εάν η δημοτική αρχή έκδιδε μια άδεια σε κάποιους καλλιτέχνες που θα κάμνανε κάποιο σώου για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες στην κεντρική η σε οποιοιδήποτε πλατεία στην Παλιά πόλη δε θα δημιουργούταν κάποιο πρόβλημα.
    Το να εκδίδεις μια άδεια σε κάποιους που θα κάνουν καθημερινό 5ωρο σώου στην πλατεία που προσελκύουν και άλλους κατά φαντασία καλλιτέχνες που χτυπώντας κάποια αντικείμενα και ουρλιάζοντας νομίζουν πως προσφέρουν θέαμα και σε όλους αυτούς να προστίθενται και μικρά παιδία ( επαίτες ) με ακορντεόν και φλογέρες δημιουργείτε ένα εκρηκτικό μείγμα που εκτός το μεγάλο πρόβλημα στα μαγαζιά υποβαθμίζει και τον ιστορικό χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Anonymous17/7/10 14:17

    Εγώ πάντως δεν είδα κανένα σοβαρό καλλιτέχνη, κάποιοι πλανόδιοι ζητιάνοι είναι σαν όλους αυτούς που βλέπουμε στην Ερμού στην Αθηνά.

    M.K

    -Observer-
    Καμιά αδειούλα και για εμάς δήμαρχε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Anonymous17/7/10 14:17

    Αυτή η παρατήρηση είναι απόλυτα σωστή , όντως από κάποιο σημείο και μετά ο κάθε πικραμένος έβγαινε και έκανε ότι έφτανε, αλλά και πάλι είναι θέμα δήμου που δεν μπορεί να κρατάει την κατάσταση σε τάξη. Δέκα άτομα ήταν σε αυτήν την άδεια και έκαναν - όχι όλοι- παραστάσεις στα σημεία που έπρεπε πόσο δύσκολο δλδ ήταν η δημοτική να είχε την λίστα με τα ονόματα τους? Επίσης πέρα από τα αγάλματα - που ήταν δύο- τα οποία για να βγάλουν κάποια χρήματα- γιατί από την στιγμή που ήταν δωρεά προς το δήμο έπρεπε και αυττοί να ζουν- πρέπει να στέκονται για κάποιο χρονικό διάστημα (συν ότι το άγαλμα δεν παρεμποδίζει ) οι υπόλοιποι και συγκεκριμένα ο Scott Fair ( τον οποίο και αντιπροσωπεύω)έκανε στην κεντρική πλατεία ( γιατί έκει ήταν και το μεγαλύτερο πρόβλήμα)3ς παραστάσεις των 8 λεπτών χρονομετρημένα!!!!
    Κάποιοι βέβαια είπαν πως ήταν για περισσότερο χρόνο έκει, πράγμα το οποίο δεν υσχίει.....

    Παπασταμάτη Γ. Σταματία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Anonymous17/7/10 14:29

    Θα ήταν ψέμμα αν σας έλεγα ότι γνωρίζω τι κυκλοφορεί στην Μεσαιωνική Πόλη, και φυσικά και μπορώ να καταλάβω και την θέση όλων όσων είναι εκεί και βλέπουν τον καθένα να εκμετάλλεύεται την τέχνη και να την παραποιεί, το παρακάτω όμως link μπορεί να λύσει οποιαδήποτε απορία και να εξαφανίσει οποιαδήποτε αμφιβολία για αυτους τους ανθρώπους , ότι σίγουρα δεν συγκαταλέγονται σε αυτήν την κατηγορία. Δείτε τα και κρίνετε....

    http://www.youtube.com/watch?v=tph4nTxYEuI

    http://www.youtube.com/watch?v=Rw7KZYiJyZg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Anonymous17/7/10 14:46

    Το να ξεχωρίζεις ένα ζητιάνο από ένα καλλιτέχνη απαιτεί και κάποιο επίπεδο I.Q. που προφανώς η/ο Μ.Κ δεν έχει.
    Όσο για την όλη κατάσταση με το δήμο, την άδεια και τους καταστηματάρχες τί να πω; Απλά λυπάμαι για κάποιους Ροδίτες που δυσφημούν όλο το νησί σε αυτή σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Προσωπικά δεν θα ήθελα να αναγκάζεται κανείς να πρέπει να αφήσει το νησί μας για να κάνει απλά τη δουλειά του.

    Κώτης Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Anonymous17/7/10 14:49

    Έχω παρακολουθήσει παραστάσεις του τσιρκο μπάχαλο , και μου έκαναν πολυ καλή εντύπωση, είναι κάτι ξεχωριστό , καινούριο και ενδιαφέρον. Όσο αφορα τώρα τα παραπάνω σχόλια , μόνο ζητιάνους και πλανόδιους δεν μπορει κάποιος να τους αποκαλέσει και επειδή η Κα Παπασταμάτη αναφέρθηκε στον Κο Fair.Έχω παρακολουθήσει το σόου του το οποίο όντως δεν είναι πάνω από δέκα λεπτά και μάλιστα είναι εντυπωσιακό. Παρακολουθήτε από πολύ κόσμο με μεγάλη ευχαρίστηση, δεν είδα κανέναν να του γυρνάει την πλάτη. Μάλιστα δυο μέρες πριν στην πλατεία μουσείου ο Κος Καραγιάννησ με το επιτελείο του στεκόταν δίπλα μας και παρακολουθούσε με την ίδια ευχαρίστηση το σόου.
    Δεν πιστεύω πως η ευθύνη για όλη αυτήν την κατάσταση την έχει η αρχή της Μεσαιωνικής πόλης, αντιθέτως με κάποια άλλα από τα μέλη της όμαδας που μίλησαν , μου είπαν πως ο Κος Καραγιάννης κάνει ότι μπορεί άλλα τα καταστήματα έχουν εξαγριωθεί γιατί τα σόου τους μειώνουν την είσπραξη. Τελικά για ποιον ενδιαφερόμαστε για τις εισπράξεις των καταστημάτων ( που κατε μαι μεγαλύτερες θα είναι με αυτά τα σόου) ή για το καλό του τόπου?


    Κατερίνα Τσώρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Anonymous17/7/10 15:29

    Σταματία, στα είπα και τηλεφωνικά.
    Κινήσου νομικά!!
    Δε θα σώσουμε εμείς την έλλειψη πολιτισμού και κουλτούρας στο νησί, οφείλουμε όμως να διαφυλάσσουμε τα δικαιώματα μας.
    Το κείμενο αυτό, πάρτο και έτσι όπως είναι αναδημοσίευσε το σε όλα τα έντυπα. Κόλλησε το σε αφίσες.

    Κεχαγιά Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Anonymous17/7/10 17:07

    από τη στιγμή που ο Δήμος έδωσε την άδεια, δεν έπρεπε να υπαναχωρήσει. Αυτά είναι γελοία πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Anonymous17/7/10 19:13

    Ο Κωτης το είπε ξεκάθαρα «όποιος έχει χαμηλό I.Q δεν μπορεί να ξεχωρίσει τον καλλιτέχνη από τον ζητιάνο.»
    και λέω από μέσα μου Μ.Κ ο Ιωάννης έχει δίκιο αγράμματος είσαι καντίνα τουμπέκι και ανοιξε κανένα Μπαμπινιώτη να μορφωθείς.
    Ανοίγω λοιπόν τον Μπαμπινιώτη και λέει.
    ζητιάνος αρσενικό, ζητιάνα θηλυκό, ζητιανάκι ουδέτερο
    • αυτός που ζητάει από τους περαστικούς να τον λυπηθούν και να του δώσουν λίγα χρήματα ή άλλη οικονομική βοήθεια

    Τελικά, μήπως ρε Γιαννάκη έχω δίκιο, μήπως τελικά η τέχνη δεν επιβάλετε
    Αν θέλεις αγόρι μου να λέγεσαι καλλιτέχνης πας νοικιάζεις έναν χώρο και πλακώνεσαι στις παραστάσεις και όποιος θέλει να σε δει, έρχεται, κόβει το χαρτάκι και σε βλέπει .
    Δεν πας φόρα παρτίδα μπροστά την μούρη του αλουνου και του λες είμαι καλλιτέχνης και θες δεν θες θα με δεις και θα με ακούσεις και θα μου τα στάξεις, γιατί τότε γίνεσαι αυτό που λέει ο Μπαμπινιώτης,

    Μ.Κ

    -Observer-
    Η μικρή τσιγγάνα που έχει μάθει να παίζει στο ακορντεόν φαρσί τα "παιδία του Πειραιά" είναι και αυτή καλλιτέχνης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Anonymous17/7/10 19:42

    Τελικά την λύση την έδωσε η Κατερίνα .
    Την πήρε και τηλέφωνο και της είπε < Μην κωλώνεις κινήσου νομικά>
    πάρε έναν δικηγόρο δώσετου και ένα δυο χιλιάρικα από αυτά που τσεπώνετε κάθε μέρα από τις παραστάσεις και βουρ στα δικαστήρια να βρεις το δίκιο σου, σε δυο τρία τέσσερα χρόνια το πολύ θα δικαιωθείς και αν όχι το πας ακόμα ποιο μακριά στα ευρωπαϊκά και στα διεθνές
    και ως τότε κάνεις τον αγώνα υπέρ τον δικαιωμάτων τον αστέγων καλλιτεχνών και της χαμένης Ροδίτικης κουλτούρας με αφίσες και διαδηλώσεις , λεφτά σου λέει έχουμε.

    Μ.Κ


    -Observer-

    Μήπως η Κατερίνα είναι δικηγόρος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Anonymous17/7/10 20:04

    Να υποθέσω ότι το ΜΚ σημαίνει Μεγάλος Καραγκιόζης , γιατί κάτι περισσότερο δεν μπορεί να είσαι , η κοπέλα τουλάχιστον σε αντίθεση από εσένα είχε το θάρρος να χρησιμοποιήσει το όνομα της χωρις να κοροϊδέψει ή να ειρωνευτεί κανέναν.
    Όχι τίποτα άλλο προσβάλω και τον καημένο τον Καραγκιόζη που και αυτός καλλιτέχνης ήτανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Anonymous17/7/10 20:59

    ΑΓΑΠΗΤΕ Κ. Μ.Κ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ..

    ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ..
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΘΕΑΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΠΑΙΤΗΣ..
    Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΑΔΕΙΑ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΡΩΤΟΝ ΤΥΧΑΙΟΙ ΟΥΤΕ ΖΗΤΙΑΝΟΙ..ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΙΣΩ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.. ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΠΩΣ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ?
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΔΙΑΣΕΙΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ..
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΓΥΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΛΥΠΗΘΟΥΝ..
    ΔΕΝ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥΣ..ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ..ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΟΥΣ..
    ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΒΕΙ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ?
    ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΘΕΑΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΩΡΕΑΝ.
    ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΛΕΥΑΖΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΑ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ..
    ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ?


    ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ giannis.hatzikostas@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Anonymous17/7/10 21:12

    Εγώ το σόου το είδα και μου άρεσε είναι κρίμα ο κάθε άνθρωπος προσπαθεί να ζήσει και δεν μπορεί ο καθένας να στέρει το δικαίωμα στο μεροκάματο του άλλου!! ΑΝΝΑ ΤΣΑΒΑΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Anonymous17/7/10 21:12

    Τελικά αυτή είναι η μαγεία της κουβέντας
    , μαθαίνεις,
    σήμερα μέσα από μια απλή κουβέντα στο νετ έμαθα καταρχήν ότι έχω χαμηλό I,Q ότι είμαι είρωνας, κοροϊδεύω και ότι είμαι Μεγάλος Καραγκιόζης …σικ
    Έμαθα επίσης ότι η Κατερίνα έχει περίσσιο θάρρος και ότι η Ροδίτες δυσθυμούν το νησί.
    Μεγάλο πράγμα η κουβέντα.

    ΜΚ

    -Observer-
    Ο καραγκιόζης κάνει σώου στην πλατεία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Anonymous17/7/10 21:15

    Xairomai kirie MK pou exeteaftognosia :) Kai oxi o Karagiozis den kanei show stin plateia giati den goustarei na vlepei ti mouri sas....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Anonymous17/7/10 21:46

    Ο Κύριος ΜΚ το μόνο που έκανε ήταν να εκφράσει την άποψη του όπως και εγώ , ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του τρόπο έκφρασης. Σε μια συζήτηση εννοείτε πως θα ακουστούν όλες οι πλευρές, σας παρακαλώ να κρατήσουμε την συζήτηση σε ένα επίπεδο , δεν χρειάζονται επιθέσεις.... Ευχαριστώ

    Παπασταμάτη Γ. Σταματία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Anonymous18/7/10 12:36

    Η ιστορία που δημοσίευσε η κ. Παπασταμάτη είναι πάρα πολύ λυπητερή.

    Χρειαζόμαστε επιτέλους πολιτικούς στην τοπική αυτοδιοίκηση οι οποίοι όταν λαμβάνουν μια απόφαση η οποία κατά γενική ομολογία είναι για το καλό του τόπου, να εμμένουν σε αυτήν παρά τις αντιδράσεις.

    Μου θυμίζει την ιστορία με τους ποδηλατόδρομους στην Κορδικτώνος - ξεκίνησε η κατασκευή και επειδή οι καταστηματάρχες της περιοχής αντέδρασαν, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έκανε πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Anonymous18/7/10 13:28

    ΚΡΙΜΑ! ΑΝΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΥΜΒΕΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΟΥΝ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΥΡΙΖΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΑΛΗΘΙΝΑ.

    ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΡΟΔΟ.
    ΚΡΗΤΗ 18/7/'10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Anonymous18/7/10 18:02

    apo to meseona i palia polis itan stis platies tis kalitexnes, akoma kai sta palatia ,giati to 2010 na min iparxoun? i kalitexnes einai politismos adiko na antidroun gia 20 lepta soou pou mporoun na ofelithoun oloi apo tin stigmi pou sigketronete kosmos ekei kai atoma pou apla pernoun tha stamatisoun vlepontas ena soou.
    alla oloi kseroume edo kai xronia oti i palia poli einai gketo.

    maria rodos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Anonymous19/7/10 14:03

    Γεια σας και απο μενα,
    αποφασισα να σχολιασω το θεμα μετα απο υποδειξη του blog απο τον scott τον οποιο γνωριζω απο τα show του που κανει στην Κω. Ο ιδιος ειμαι ιδιοκτητης καταστηματος στο οποιο μπροστα εκανε show. Αυτο που παρατηρησα εγω ηταν οτι ο scott εκανε ενα πολυ ομορφο happening στη πολη της Κω, εδινε ζωντανια και χρωμα στην πολη και τραβουσε το ενδιαφερον πολλων ανθρωπων γυρω του καθε φορα που επαιζε με τις φωτιες.
    Σιγουρα την ωρα του show ο κοσμος δε ψωνιζε, αλλα εφερνε στους γυρω επιχειρηματιες ενα μεγαλο πληθος πιθανων πελατων μπροστα στα ποδια τους. Τωρα ποιος μπορουσε να το εκμεταλλευτει ειναι αλλο θεμα.
    Απλα καποιοι κακομαθημενοι που εχουν μαθει να τους ερχονται ευκολα τα πραγματα στη ζωη τους, δλδ να σηκωνουν ενα στορι και να εισπραττουν πρεπει να ξυπνησουν απο το ληθαργο τους και να καταλαβουν πλεον οτι ο διεθνης ανταγωνισμος ειναι πολυ σκληρος.
    Και δεν φταιει ο scott, ή ο οποιοσδηποτε scott για τη πτωση των πωλησεων τους αλλα τα οπισθοδρομικα-κολλημενα μυαλα μας και η αδρανεια μας τα τελευταια χρονια.
    Η ευκολη λυση ειναι παντα οτι φταιει ο αλλος. Αυτο μαθαινουμε απο το σπιτι το σχολειο και τους πολιτικους μας.
    Το θεμα ειναι που φταιω εγω, και εδω ερχονται τα δυσκολα γιατι το ζητημα θελει αυτοκριτικη κατι το οποιο δεν ειναι και τοσο ευχαριστο, ιδιως για ανθρωπους χαμηλου πνευματος.
    Γιατι η στροφη στην ποιοτητα ειναι κατι που καταρχην ξεκιναει απο μεσα μας, το ποσο σεβομαστε τον ευατο μας, τον συνανθρωπο μας, το συνεργατη μας, το πελατη μας και τη δουλεια που κανουμε. Τωρα τα τελευταια χρονια αν αυτοσκοπος του επιχειρειν εχει γινει αποκλειστικα μονο το κερδος και δεν υπαρχει πλεον η χαρα της δημιουργιας και της αναπτυξης τοτε και τον Michael Jackson (ο καημενος απεβιωσε βεβαια) να φερναν μπροστα τα μαγαζια τους να τραγουδησει καποιοι θα συμπεριφερονταν σαν καφροι γιατι μεχρι εκει φτανει το μυαλο τους.
    Και επισης οταν κανουμε κανα ταξιδακι στο εξωτερικο σε αλλους προορισμους ας εχουμε τα ματια μας ανοιχτα γιατι ολα και κατι ενδιαφερον θα δουμε που λειπει απο τη χωρα μας.
    Μη λετε οχι στον πολιτισμο οταν σας παρεχεται δωρεαν και νομιμα, και πολιτισμος δεν ειναι μονο κλασικη μουσικη, οπερα και σκυλαδικο. Ειναι και ο περιοδευων καλλιτεχνης.
    Αυτα και απο μενα...
    καλη τυχη scott και καλη συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Anonymous19/7/10 15:17

    Καλλιτέχνης ονομάζεται οποιοσδήποτε άνθρωπος στον κόσμο, έχει την ανάγκη να επικοινωνεί με τους ανθρώπους γύρω του με τον δικό του μοναδικό τρόπο... νοιώθει έντονα το συνναίσθημα της προσφοράς και η μοναδική του ικανοποίηση, είναι το χαμόγελο του κόσμου!!!
    Αυτό ξεχωρίζει έναν καλλιτέχνη από έναν ζητιάνο!!
    Δεν χρειάζεται υψηλό I.Q. για να ξαχωρίσεις τον πρώτο από τον δεύτερο.
    Εγώ πιστεύω πως οφείλουμε όλοι μας για μας, να σταθούμε και να παρατηρήσουμε έναν καλλιτέχνη του δρόμου....μόνο να μας δώσει έχει, αρκεί να καταφέρουμε να αφήσουμε στην άκρη τις τόσο απαραίτητες πια παρωπίδες μας και να αφήσουμε τη μέθη του να μας παρασύρει!!!
    Το πρόβλημα δυστυχώς είναι πιο βαθύ, έχουμε πάψει να νοιώθουμε παιδιά και αυτό μας καταστρέφει, μας τρώει, μας βυθίζει στο βούρκο των προβλημάτων!! Το πρόβλημα είμαστε οι ίδιοι, είμαστε αυτοί που με φθόνο κόβουμε με κάθε τρόπο τη δουλειά του άλλου, επειδή η δική μας δεν πάει καλά!!!!
    Σκοπός του Scott Fair και κάθε άξιου καλλιτέχνη είναι να αναγεννήσει τη καλή διάθεση, το παιδικό συνναίσθημα, το χαμόγελο, την αισιοδοξία, την θετική αύρα και όλα αυτά να τα σκορπίσει σε κάθε του βήμα σε κάθε ζωντανό πλάσμα με το μαγικό, μοναδικό του τρόπο!!!
    Ευχαριστούμε που υπάρχεις Scott και ας σε χαίρεται η Κώς!!!!
    ...ακούγεται πολύ ρομαντικό, αλλά θυμηθείτε...μικροί δεν κάνατε εικόνα τα παραμύθια που σας διάβαζαν? αράγε πως αλλάξατε έτσι?

    Μαρία Διακοδημητρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Anonymous19/7/10 17:46

    οι ελεεινές παραστάσεις που παρουσιάζουν κάθε βράδυ οι ''καλλιτέχνες''(κράχτες) κάθε καφετέριας και κάθε εστιατορίου δεν σας ενοχλούν....?????το θέατρο δρόμου σας πείραξε????βρε άντε και γ.....

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Anonymous20/7/10 11:21

    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ: ΛΥ-ΠΑ-ΜΑΙ... ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ! ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ! ΕΙΧΑΝ ΑΔΕΙΑ!!!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ??? ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ SHOWS ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ (ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΚΡΑΧΤΗΣ) ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΑΝΤΙ, ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙΖΟΥΜΕ???? ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΠΥΣΤΩΣΑ ΜΕΤΑ ΛΥΠΗΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩΪΣΤΕΣ!!! ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ??? ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ! ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ SHOWS ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!! ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ??? ΤΙ ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΝ??? ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ... ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ (ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ SHOWS) ΚΑΙ ΑΣ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΜΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *