ροή ειδήσεων

Αρμοδιότητες-με καθυστέρηση δύο μηνών- στον Γ. Νικητιάδη

Μετά την παρέλευση περίπου δύο μηνών από την τοποθέτηση του Γ. Νικητιάδη ως υφυπουργού Πολιτισμού Τουρισμού,  ο υπουργός Π. Γερουλάνος αποφάσισε να του δώσει αρμοδιότητες οι οποίες σύμφωνα με την απόφαση αφορούν τα θέματα:



α) Των Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης και της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, 
εκτός από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης και την εποπτεία της Εθνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης Α.Ε. (ΕΡΤ Α.Ε.) που υπάγεται στη Γενική Δ/νση Σύγχρονου Πολιτισμού.
β) Των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού, εκτός από: την εποπτεία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε. (Ε.Τ.Α. Α.Ε.) και τις Διευθύνσεις Τουριστικής Πολιτιστικής και Συντονισμού και Τουριστικών Επενδύσεων και το Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής αυτής Γραμματείας.
γ) Των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, εκτός από την εποπτεία επί του Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.), του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (Ο.Δ.Ι.Ε.) και της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος (ΦΕΕ).
δ) Του Γραφείου Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
2. Από τις αναφερόμενες στην παράγραφο 1 αρμοδιότητες ασκούνται παράλληλα από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού οι αρμοδιότητες των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Εξωτερικού και του Τμήματος Συμβάσεων, Προμηθειών και Περιουσίας της Διεύθυνσης Οικονομικού της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού, της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, του Γραφείου Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και της εποπτείας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT).
3. Από τις αναφερόμενες στην παράγραφο 1 αρμοδιότητες του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού εξαιρούνται αυτές που αφορούν στα ακόλουθα θέματα:
α) Τη σύσταση και συγκρότηση Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
β) Την πρόσληψη ή το διορισμό προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, καθώς και την ανάθεση μίσθωσης έργου σε φυσικά πρόσωπα.
γ) Την προαγωγή, τοποθέτηση, μετάθεση και εν γένει υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
δ) Αποσπάσεις και μετατάξεις υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού προς άλλους φορείς και υπαλλήλων άλλων φορέων προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
ε) Χρηματοδοτήσεις, εκτός των τακτικών και όσων προκύπτουν από νόμιμη ή συμβατική υποχρέωση.
4. Στο πλαίσιο των ανωτέρω αναφερομένων στην παράγραφο 1 αρμοδιοτήτων περιλαμβάνονται και η πρόταση για έκδοση και υπογραφή κανονιστικών και ατομικών διαταγμάτων, καθώς και για την έκδοση ατομικών και κανονιστικών πράξεων και η συνυπογραφή των διαταγμάτων και αποφάσεων με άλλους Υπουργούς και Υφυπουργούς.
5. Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα της νομοθετικής πρωτοβουλίας»
intravelreport.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *