ροή ειδήσεων

Στόχος επιπλέον 500.000 τουρίστες

Στόχος επιπλέον 500.000 τουρίστες
Η Ρόδος ξανοίγεται σε νέες αγορές
Σε βάθος πενταετίας βάζουν στόχο οι ξενοδόχοι της Ρόδου να προσελκύσουν επιπλέον μισό εκατομμύριο τουρίστες και να ανεβάσουν τις συνολικές αυξήσεις στο νησί στα δύο εκατομμύρια.

Όπως γράφει η εφημερίδα δημοκρατικήonline, αυτός θα είναι ο τρόπος να καλυφθούν οι πολυάριθμες νέες κλίνες που έχουν δημιουργηθεί.

«Στην αντίθετη περίπτωση το νησί και κυρίως ο κλάδος θα αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Βασίλης Μηναΐδης. «Η αύξηση των αφίξεων μπορεί να επιτευχθεί με άνοιγμα στις νέες αγορές που δείχνουν να αναπτύσσονται δυναμικά», πρόσθεσε, όπως είναι οι αγορές της Ουκρανίας, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και κυρίως της Ρωσίας.

«Παράλληλα πρέπει να αυξήσουμε τις τιμές μας γιατί διαφορετικά θα καταστραφούμε. Οι τιμές που έχουμε, είναι πολύ χαμηλές. Το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων μας, είναι υψηλότερο και αν δεν αλλάξουμε τακτική, θα δούμε διάφορα φαινόμενα, που δεν θα τιμούν τον κλάδο. Επιπρόσθετα εκείνοι που μείωσαν τα έσοδα τους ήταν οι ξενοδόχοι σε αντίθεση με άλλους κλάδους που δεν ανταποκρίθηκαν, στους κανόνες που έθεσε η τρόικα», τόνισε ο πρόεδρος της ένωση Ξενοδόχων, προσθέτοντας πως θα έρθουν δύσκολες ώρες για τον κλάδο αφού το κράτος δεν είναι διατεθειμένο να στηρίξει τις τουριστικές επιχειρήσεις.

«Θα πρέπει λοιπόν μόνοι μας, να γεμίσουμε τις κλίνες και να δρομολογήσουμε την επιβίωση της Ρόδου για να μην ζήσουμε άλλες καταστάσεις από τις οποίες, δεν ξέρουμε τι θα βγει», είπε

newsit

Σχόλια

  1. Anonymous12/8/10 19:12

    Αν θέλουν αύξηση τουρισμού πρέπει να είναι έτοιμοι και για αύξηση της ποιότητας των επαγγελματιών που έχουν σχέση με τον τουρισμό,των υποδομών-δικτύων της πόλης.Η εποχή του λίγο κρασί,λίγο θάλασσα και ..το αγόρι μου,έχει περάσει!
    Θα πρέπει να υπάρχει ένα αεροδρόμιο χωρίς εικόνες ντροπής,λεωφορεία με τακτικά δρομολόγια και με στάσεις που δεν θα είναι στη μέση του δρόμου,κόβοντας την κίνηση,ταξί που θα τους πηγαίνουν ευχαρίστως σε οποιοδήποτε προορισμό,άσχετα αν τους βολεύει ή όχι,ταβέρνες που δεν θα έχουν 5 ευρώ την χωριάτικη,14€ το φιλέτο κοτόπουλο και δεν στρώνουν ούτε χάρτινο τραπεζομάντιλο,πεζοδρόμους-ποδηλατοδρόμους όχι σαν τη Ρόδου-Καλλιθέας που από τα ξενοδοχεία μέχρι τα μάρκετ πηγαίνουν οι άνθρωποι από τα χωράφια και την άκρη του δρόμου,ναυτιλιακές που ζητούν και ένα συγνώμη για την ταλαιπωρία και γενικά τα περισσότερα που γράφονται εδώ καθημερινά.
    Όντως οι τιμές στα ξενοδοχεία πρέπει να ανεβούν,αλλά για ποιούς; -Για τους ξένους που δίνουν 200€ για 2 βδομάδες σε ξενοδοχείο τριών αστέρων ή για τον καημένο τον Έλληνα που πληρώνει το ίδιο ξενοδοχείο 60€ τη βραδιά;
    Ο κόσμος δεν είναι κουτός!Θέλει τα λεφτά που αφήνει κάπου,να τα εκτιμούν και να του λένε και ευχαριστώ που τους στηρίζει!Όλοι θέλουμε τα λεφτά αλλά να τα αξίζουμε κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *