ροή ειδήσεων

Τα στοιχεία αναδεικνύουν την Ρόδο πρωταθλήτρια στον τουρισμό.

Τη διαφορά έκανε και φέτος στον τουρισμό η Ρόδος, καθώς η αύξηση στις αφίξεις ξένων τουριστών ξεπέρασε και τις προσδοκίες των τουριστικών παραγόντων και των επιχειρηματιών του νησιού.Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Αεροδρομίου της Ρόδου, τον μήνα Ιούλιο οι αφίξεις ξένων τουριστών με αεροσκάφη τσάρτερ παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 11,45% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009.
Συνολικά, ήρθαν στη Ρόδο 308.536 τουρίστες έναντι 276.840 πέρσι. Οι δύο παραδοσιακές αγορές της Αγγλίας και της Γερμανίας παρουσίασαν αύξηση 6,02% και 5,73% αντίστοιχα.

Στοιχεία
Ομως, τα καλύτερα νέα ήρθαν από τη Γαλλία, καθώς οι αφίξεις παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 111,6% και ακολουθεί η Ρωσία με 76,08%. Μείωση παρουσίασαν μόνο οι αφίξεις από Ολλανδία, Κύπρο, Σλοβενία και Τσεχία.
Οι πρωτοβουλίες της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου, των άλλων φορέων του νησιού και του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού έπιασαν τόπο και τα αποτελέσματα είναι ορατά όσον αφορά τουλάχιστον την προσέλκυση ξένων τουριστών.
Εάν είχαν προτιμήσει και οι Ελληνες τουρίστες τη Ρόδο για τις διακοπές τους, κάτι που δεν έκαναν παρά τα πακέτα προσφορών, τότε το νησί θα γνώριζε μια χρυσή χρονιά. Οι αφίξεις Ελλήνων τουριστών παρουσίασαν μείωση τον Ιούλιο σε σύγκριση με πέρσι της τάξεως του 16,93%. Συγκεκριμένα, ήρθαν 9.000 λιγότεροι Ελληνες.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, τον φετινό Ιούλιο ήρθαν στη Ρόδο 3.154 περισσότεροι Αγγλοι τουρίστες σε σχέση με πέρσι, 2.151 περισσότεροι Γερμανοί, 4.024 περισσότεροι Σουηδοί, 5.898 περισσότεροι Γάλλοι και 7.107 περισσότεροι Ρώσοι. Αντίθετα, έφθασαν στη Ρόδο 1.776 λιγότεροι Ολλανδοί σε σχέση με πέρσι, 404 λιγότεροι Κύπριοι, 886 λιγότεροι Σλοβένοι και 186 λιγότεροι Τσέχοι.
Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Βασίλης Μηναΐδης, "οι επαγγελματίες ξενοδόχοι ξέρουν καλά τη δουλειά τους.
Οι κινήσεις που έγιναν ανέστρεψαν το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί σε βάρος του τουρισμού του νησιού μας και έφεραν τα παραπάνω θετικά αποτελέσματα".
Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι και οι επόμενοι μήνες της τουριστικής περιόδου θα είναι εξίσου καλοί για τον τουρισμό του νησιού, ενώ, αναφερόμενος στην πληρότητα των ξενοδοχείων της Ρόδου είπε ότι αυτή ξεπερνά το 90%. 



kerkyraikanea.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *