ροή ειδήσεων

ΚΕΠ δεν έδωσε ΑΜΚΑ !

" πήγε η αδερφή μου με την μητέρα μου στο Κ.Ε.Π. Μητρόπολης Ρόδου για να βγάλουν Α.Μ.Κ.Α και ο υπάλληλος είπε ότι: ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΆΛΕΙ ΤΟ Α.Μ.Κ.Α. !!!!! "
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σχόλια

  1. ΠΟΣΕ-ΚΕΠ3/8/10 13:43

    Π.Ο.Σ.Ε. ΚΕΠ

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

    ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

    Πληροφορίες : Βοριαζίδης Θεοχάρης 6937 558 941 Αθήνα 14 Μαϊου 2010

    Λιανός Θανάσης 6937 444494 Αριθμ. Πρωτ.: 19



    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, με αφορμή το θέμα που θίχτηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 98,9» για το ΚΕΠ Μητροπόλεως στη Ρόδο, ενημερώνει τα εξής :

    Στο ΚΕΠ Μητροπόλεως, εργάζονται δυο γυναίκες συνάδελφοι μόνιμοι , οι οποίες έφυγαν στις αρχές του 2010 με άδεια τοκετού. Τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους ο Δήμος έστειλε αίτημα στο Υπουργείο για την πρόσληψη δύο συμβασιούχων έργου ώστε να αναπληρωθεί το κενό. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η σύναψη των συμβάσεων με αποτέλεσμα το ΚΕΠ ουσιαστικά να υπολειτουργεί (στο ΚΕΠ βρίσκονται μόνο ο Προϊστάμενος και ο αναπληρωτής Προϊστάμενος και οι οποίοι δεν είναι του κλάδου διεκπεραίωσης υποθέσεων πολιτών και δεν έχουν γνώση χειρισμού του προγράμματος "ermis", επίσης δεν έχει γίνει και η τεχνική αναβάθμιση του ηλεκτρονικού συστήματος σε «syzefxis». Με αποτέλεσμα να αδυνατούν να διεκπεραιώσουν υποθέσεις και να χειριστούν το ηλεκτρονικό σύστημα του ΚΕΠ. Το παραπάνω λειτουργικό πρόβλημα δεν αποτελεί δυστυχώς μεμονωμένη περίπτωση. Τονίζουμε ξεκάθαρα ότι , την υπηρεσία των ΚΕΠ με πάνω από 1.280 υποθέσεις, μπορούν και έχουν γνώσεις να λειτουργήσουν μόνο οι υπάλληλοι του κλάδου Δ.Υ.Π.

    Στις 13 Νοεμβρίου 2009 σε συνάντηση της ΠΟΣΕ ΚΕΠ με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση, είχαν επισημανθεί όλα τα προβλήματα που διέπουν τον θεσμό των ΚΕΠ και ζητήθηκε να δοθούν άμεσα λύσεις καθώς οτιδήποτε άλλο θα οδηγούσε τον θεσμό στην υποβάθμισή του. Δυστυχώς άστοχες ενέργειες και η ανικανότητα χειρισμού των προβλημάτων από πλευράς Υπουργείου, οδήγησαν πολλά ΚΕΠ στην υπολειτουργία τους.

    Σήμερα μετά τις άστοχες και χρονοβόρες ενέργειες του ΥΠΕΣ τα κλειστά ΚΕΠ και αυτά που υπολειτουργούν αγγίζουν την αναλογία 1 στα 5 (224 ΚΕΠ ). Από το παραπάνω περιστατικό προκύπτει περίτρανα πόσο σημαντική και πολύτιμη είναι η εμπειρία των εργαζομένων για τον χειρισμό του ηλεκτρονικού συστήματος των ΚΕΠ όπως και το ότι οι εργαζόμενοι των Δήμων που έχουν ορισθεί ως προϊστάμενοι ή αναπληρωτές δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις με αποτέλεσμα να αδυνατούν να χειριστούν το πρόγραμμα «ermis». Είχαμε επισημάνει μέσω των προτάσεων μας εγγράφως προς το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και στην διαβούλευση για το πρόγραμμα Καλλικράτης περίπτωση Δημοτικό e-kep <>. Διαπίστωση, οι υπεύθυνοι της κεντρικής διοίκησης για θέματα ΚΕΠ, δεν ασχολούνται δεν ξέρουν.

    Η ΠΟΣΕ ΚΕΠ επαληθεύεται δραματικά στις προειδοποιήσεις που εγκαίρως είχε κάνει προς το Υπουργείο τονίζοντας ότι θα υπάρξει τεράστιο λειτουργικό πρόβλημα και κρίση αξιοπιστίας του πιο πετυχημένου θεσμού που έχει αναδείξει ο δημόσιος τομέας. Θα μπορούσαμε σήμερα λοιπόν με πλήρη τεκμηρίωση να αντιστρέψουμε το προεκλογικό spot της κυβέρνησης που χαρακτηριστικά έλεγε « ΚΕΠ ΠΑΝΤΟΥ» με το περιγραφικό και σύγχρονο : « ΚΕΠ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ» .

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων ΚΕΠ τονίζει και επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση, δεν θα επιτρέψει την υποβάθμιση του θεσμού ούτε την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτόν. Στην προσπάθεια να προσφέρουν τα ΚΕΠ ακόμη καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες η ΠΟΣΕ ΚΕΠ κατέθεσε δικές τις προτάσεις εγγράφως προς το Υπουργείο αλλά και μέσω της διαβούλευσης στο πρόγραμμα Καλλικράτης - http://www.opengov.gr/ypes/?p=403&cp=5#comment-15062.



    Γνωρίζουμε και θέλουμε, ισχυρή υπηρεσία, ισχυρούς υπαλλήλους, αποδοτικότερη εξυπηρέτηση στους πολίτες.



    ΤΟ ΔΣ

    ΠΟΣΕ ΚΕΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Anonymous3/8/10 23:10

    Η πιο φτηνή δικαιολογία που έχω ακούσει ποτέ είναι να δουλεύουν δύο άνθρωποι σε ένα ΚΕΠ (Προϊστάμενος και ο αναπληρωτής Προϊστάμενος) και να μην ξέρουν να χειριστούν το σύστημα με το οποίο λειτούργει η υπηρεσία που δουλεύουν. Αυτά είναι ντροπή να τα ακούμε γιατί ξέρουμε ότι στον ιδιωτικό τομέα δεν θα υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι να πληρώνονται και με το παραπάνω και μην γνωρίζουν την δουλειά τους. Θα είχαν απολυθεί. Πρέπει να μάθουμε σε αυτήν την χωρά να δουλεύουμε επιτέλους. Δεν μπορώ να βλέπω αυτά τα αίσχη και να είμαι πτυχιούχος άνεργη που δεν βρίσκω πουθενά δουλεία και να υπάρχουν όλοι αυτοί οι κύριοι με τους μισθούς στην τσέπη κάθε μήνα και να μην δουλεύουν…. ΝΤΡΟΠΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Anonymous3/8/10 23:30

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ. ΟΣΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ , ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΛΑ ΤΟΥΣ. ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ. ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΟΝΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Anonymous4/8/10 07:58

    τι σημαίνει προϊστάμενος και τι δουλειά κάνει;
    δηλαδή δυο δουλεύουν και άλλοι δυο επιβλέπουν;
    είναι γενικό το κακό στο δημόσιο ακόμη και στην εθνική τράπεζα το έχω συναντήσει οι προϊστάμενοι δεν ξέρουν να βγάλουν webanking Η μιά κάρτα. Δεν θα έπρεπε να εκπαιδεύονται και να ενημερώνονται για τη δουλειά τους και όχι να αράζουν στην καρέκλα μόλις γίνονται από απλοί υπάλληλοι προϊστάμενοι; Ένα παράδειγμα έφερα που ισχύει και στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΔ και όχι μόνο. έχουν γίνει μόνιμοι τόσοι και δεν τους κουνάει κανείς και δεν κάνουν ούτε για κλητήρες. Να πάψει αυτή η μονιμότητα και να μπαίνουν άνθρωποι με δεξιότητες και όρεξη για δουλειά, όπως γίνεται στον ιδιωτικό τομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Anonymous5/8/10 11:48

    H κοινη λογικη λεει οταν δεν παραγεις εργο κλεινεις.Διευθυντες και προισταμενοι δεν χρειαζονται τελος.Ανοιχτος φουρνος χωρις ψωμι με ταμια και υπευθυνο πυρασφαλειας ειναι χαζο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *