ροή ειδήσεων

Η ΑΚΡΙΒΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ... ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ

Καλησπέρα, μένω στη Ρόδο και θα ήθελα να αναφέρω κάποια πράγματα.
Ήθελα καιρό να το κάνω.... αλλά φέτος και λόγο της οικονομικής κρίσης είδα οτι κάποι δεν αλλάζουν μυαλά, και είπα να τα πώ εδώ.
Σήμερα αποφασίσαμε με την κοπέλα μου να πάμε να δούμε κάποια απο τα αξιοθέατα της... 

Πήγαμε στην Λίνδο για να κάνουμε το μπάνιο μας αλλά και να ανέβουμε στο Κάστρο (Ακρόπολη), εκεί η είσοδος είχε 6 ευρώ το άτομο δηλαδή σύνολο 12 ευρώ...μετά και σε άλλα αξιοθέατα που πήγαμε όπως στις Πεταλούδες η είσοδος είχε 5 ευρώ..δηλαδή 10 ευρώ και εκεί...μετά πήγαμε στην Παλιά πόλη για να επισκεφθούμε το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου εκεί η είσοδος είχε 6 ευρώ...ακόμα 12 ευρώ μετά επισκεφθήκαμε το Ενυδρείο όπου η είσοδος εκεί είχε 5 ευρώ σύνολο 10 ευρώ..στο μόνο που δέν είχε είσοδο (ευτυχώς δηλαδή) ήταν στις Εφτά Πηγές..στο σύνολο ήθελα 44 Ευρώ για νÎ! ± επισκεφθώ τα παραπάνω αξιοθέατα....Με λίγα λόγια 22 ευρώ το άτομο...Είπαμε να βγάλουν τα έξοδα συντήρησης κ.λ.π. αλλά και έλεο οικονομικής κρίσης θα έπρεπε να είναι και πιο προσιτές και οι τιμές... Εντάξει εγώ..ένας τουρίστας με την οικογένεια του με 4 άτομα...πόσα θα θέλει δηλαδή; Ενα ακόμα που θα ήθελα να πώ είναι το θέμα πάρκινγκ..στα περισσότερα αξιοθέατα στίς θέσεις πάρκινγκ πρέπει να πληρώσεις αντίτιμο... εε πλέον έχει καταντήσει τσιφλίκι αυτο.

Πιο μεγάλο πρόβλημα με το πάρκινγκ...είναι στην πόλη της Ρόδου και γύρω απο αυτή...παντού με αντίτιμο....και για να βρείς θέση χωρίς αντίτιμο...πρέπει να ξενιτευτείς...ή να παρκάρεις παράνομα. Μόνο ένα σημείο εχει στο κέντρο χωρις αντίτιμο....αλλά...που να βρείς θέση.

Ενας ακόμα κλάδος τα ΤΑΧΙ της Ρόδου...οταν ερχεται καλοκαιρινή περίοδος αν δεν είσαι τουρίστας....ΤΑΧΙ δεν σταματαει να σε πάρει....και αν σταματήσει..ακούει που θες να πάς..και πάντα η ίδια απάντηση ''Εχω ραντεβού με πελάτη..'' η αλλάζω βάρδια..και άλλες φτηνές δικαιολογίες....τον χειμώνα όμως...με εμάς που μένουμε εδώ βγαζετε το ψωμί σας...

Τέλος θα ήθελα να πώ για τιμες των μαγαζιών..κάθε είδους μαγαζί...παντού..οχι απλά τσιμπιμένες....τεράστιες σε σχέση με άλλα νησιά... ας μήν κλαίγωνται λοιπόν οτι δεν έχουν τουρισμό στην Ρόδο....η δεν αφήνουν χρήματα οι τουρίστες...όσο βλέπουν αυτές τις τιμές και μαθαίνουν όσοι δεν έχουν έρθει...τόσο θα λέτε οτι δεν εχει τουρισμό και οτι φταίνε τα βραχιολάκια απο τα ξενοδοχεία.

Ας αλλάξουν λίγο νοοτροπία...και ας συμβιβαστούν με τους δύσκολους καιρούς... όλοι έχουν οικονομικές δυσκολίες.... μην κοιτάμε να τα βγάλουμε όλα τα λεφτά το καλοκαίρι ''ξεζουμίζοντας'' τον κάθε τουρίστα, και να λένε απο μέσα τους ''Σιγά τουρίστας είναι...θα φύγει'' ναι θα φύγει και σιγά μην ξαναπατήσει... Και μην ξεχνάτε εμάς του Έλληνες...γιατί ούτε βλάκες είμαστε ούτε ηλίθιοι....

Και μην πώ καλύτερα για τις τιμές των ξενοδοχείων....Και ειδικά για τα διαμερίσματα που ενοικιάζουν σε φοιτητές , δάσκαλους και στρατιωτικούς...τιμές μονοκατοικίας η νεόκτιστου...και απο θέμα ποιότητας οχι το καλύτερο..

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ....ΕΛΕΟΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ...

ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ. ΛΕΦΤΑ.

Υ.Γ. Σε όλα τα παραπάνω υπάρχουν οι εξαιρέσεις και κάποιοι ευσυνείδητοι (ακόμα)ευτυχώς.

Υ.Γ.2 Δεν έχω κάτι με τους Ροδίτες ούτε με αυτό το όμορφο νησί.....απλά πρέπει να άλλαξουν κάποια πράγματα επιτέλους και να τα δούν και απο άλλη σκοπιά και εκείνοι..

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

kataggeilte.blogspot.com

Σχόλια

  1. ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ25/8/10 18:59

    επισκέφτηκα και γω προχθές το κάστρου της Λίνδου.πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που να δικαιολογεί τα 6€ !
    Με τα πόδια ανεβαίνεις - με τα πόδια κατεβαίνεις,αν είσαι τυχερός και δεν φας καμιά τούμπα από την γλίστρα!Σκεφτόμουν : 1000 άτομα να περάσουν είναι 6.000€ την ημέρα για κάτι που δεν φαίνεται έχει έξοδα.
    Η συντήρηση φαντάζομαι οτι γίνεται με λεφτά του υπουργείου...άντε να πληρώνεις τις 2 κυρίες που τσεκάρουν αν έχεις κόψει εισιτήριο και τις άλλες 2 στο ταμείο που η μια κόβει και η άλλη έχει ΤΑΜΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ επειδή πιάνουν την κουβέντα και μεις τα ζώα να κάνουμε ουρά μέχρι τα γαϊδουράκια!
    Εχω την εντύπωση πως στη Ρόδο πρέπει να πληρώνεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ...χωρίς όμως το αντίτιμο να ανταποκρίνεται στις υπηρεσίες!
    Δεν ξέρω αν καμαρώνουν γι'αυτό ή χαίρονται 200-300 που οικονομάνε αλλά να βλέπετε τι γίνεται και έξω από το νησί που όλοι έχουν ρίξει τιμές και σκέφτονται πως να κρατήσουν κόσμο.
    Σκοπός δεν είναι να κάνεις μια αρπαχτή,.. και αύριο θα έρθει κάποιος άλλος,δε με νοιάζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Anonymous25/8/10 22:25

    kale mou file epeidi tuxainei na eimai roditis k na zw sto ekswteriko exw na sou pw ta eksis...
    Se oles tis poleis tou ekswterikou ta eisitiria se ola ta aksiotheata einai theamatika pio akriva ap oti sti Rodo k genikotera stin Ellada...k pistepse me...den exei na kanei oute me tin suntirisi tous oute me tous megalous misthous twn upoloipwn eurwpaiwn,giati k edw oi touristes ta plirwnoun!K sou anaferw ta eksis paradeigmata gia na katalabeis:
    Mouseio Pergamou Berolino:10€/atomo
    Atomium&mini Europe Bruxelles: 22,40€/atomo
    Purgos Eiffel:8€/atomo gia kratisi mesw net
    K milame oti ta 2 teleutaia apoteloun mnimeia sugxronhs texnhs...k oxi Istorika Mnhmeia aiwnwn pou apoteloun tin bash tis Istorias tis anthrwpotitas mas!
    Me olo ton sebasmo!Euxaristw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Anonymous26/8/10 00:12

    ο φιλος μαλλον ειναι επισκεπτης και μονιμος κατοικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Anonymous26/8/10 14:28

    δεν ξέρω αν σου φαίνονται λίγα τα 6 ευρώ...για σχεδόν 6 ευρώ κάποιος δουλεύει μισή μέρα!πες μας και ποιός είναι ο βασικός μισθός στις παραπάνω χώρες και τις τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης...αντικειμενικά οι τιμές είναι υψηλές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *