ροή ειδήσεων

Ξεκινούν οι αιτήσεις υπερχρεωμένων σε Τράπεζες νοικοκυριών.

Από αύριο, θα μπορούν οι δανειολήπτες που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, να υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης στο νόμο περί «Ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων», καθώς ολοκληρώθηκε η σχετική προετοιμασία των αρμόδιων Τραπεζικών Υπηρεσιών...


Ξεκινούν από αύριο οι αιτήσεις υπερχρεωμένων σε Τράπεζες νοικοκυριών
Με αφορμή την έναρξη της υποβολής αιτήσεων, η Υπουργός Λούκα Κατσέλη χαρακτήρισε την εφαρμογή του εξώδικου συμβιβασμού για την ρύθμιση οφειλών «μεγάλη νομοθετική τομή που έρχεται να αντιμετωπίσει ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα στη χώρα μας, αυτό της υπερχρέωσης».

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή είναι σε επικοινωνία με τους δικηγορικούς συλλόγους προκειμένου να οργανώσει τη λειτουργία ενός πανελλαδικού δικτύου, το οποίο θα παρέχει δωρεάν στους οφειλέτες την απαραίτητη συμβουλευτική και νομική υποστήριξη και θα τους συνδράμει στη διαδικασία επίτευξης εξωδικαστικού συμβιβασμού. Το δίκτυο αυτό αναμένεται να λειτουργήσει σε ένα περίπου μήνα με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ για χρονικό διάστημα 8 μηνών. Εν τω μεταξύ, πληροφορίες για την εφαρμογή του Νόμου, παρέχονται από την τηλεφωνική γραμμή 1520, ενώ από την επόμενη βδομάδα θα λειτουργήσει τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για την ενημέρωση των οφειλετών για τις ρυθμίσεις του Νόμου. Ο Νόμος απαγορεύει ρητά τον πλειστηριασμό της κύριας ή μοναδικής κατοικίας οποιουδήποτε οφειλέτη μέχρι την 3.2.2011, εφόσον αυτή δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο απόκτησης πρώτης κατοικίας προσαυξημένο κατά 50%. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων στα δικαστήρια για τις περιπτώσεις που δεν θα ευδοκιμεί ο εξώδικος συμβιβασμός αρχίζει την 3η Ιανουαρίου 2011.

Την ίδια ώρα στελέχη τραπεζών δηλώνουν ότι τα πιστωτικά ιδρύματα είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, εκφράζοντας την επιθυμία τους να συνεργαστούν με τους δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα αδυναμίας αποπληρωμής δανειακών υποχρεώσεων και τα οποία έχουν ενταθεί λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

tro-ma-ktiko.blogspot.com


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *