ροή ειδήσεων

Ξενάκης και Κοτσιλιάνος δίνουν… προολυμπιακό ραντεβού στη Ρόδο

Να «πιάσουν» το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων παλεύουν οι Μάνος Ξενάκης και Γιώργος Κοτσιλιάνος, καθώς οι διεθνείς αθλητές του μπιτς βόλεϊ θα λάβουν μέρος στο προολυμπιακό τουρνουά της Ρόδου που θα διεξαχθεί το διάστημα 16-18 Σεπτεμβρίου... Και αν τα προηγούμενα χρόνια κάτι τέτοιο έμοιαζε αδύνατο σε επίπεδο ανδρών, τα εφετινά αποτελέσματα της ομάδας τους, δείχνουν ότι υπάρχει ελπίδα.

Ξενάκης και Κοτσιλιάνος θα αντιμετωπίσουν τους Εσθονούς αδερφούς Κάις, τους συμπατριώτες τους Γιάανι / Βέσικ, τους Ρουμάνους Αμπρούνταν / Μάσκοβιτς , Μεχεντιντεάνου / Μπάλα και τους Κύπριους Κουσνέρεφ / Αποστόλου, Ζάνη / Χατζηδαμιανού.

«Θα δώσουμε μάχη για κάθε πόντο, για κάθε σετ για κάθε νίκη. Είναι ένας όμιλος που θεωρητικά μπορούμε να πάρουμε και την πρώτη θέση. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε λοιπόν αυτό το νέο σύστημα πρόκρισης της FIVB και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας για μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά δεν έχουμε να χάσουμε και τίποτα» ήταν τα πρώτα λόγια του Ξενάκη, ο οποίος έκανε και έναν μικρό απολογισμό της πορείας της ομάδας του στο παγκόσμιο σιρκουί της FIVB: «Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία σε ΗΠΑ και Βραζιλία, αλλά όταν ξεκίνησαν τα τουρνουά παίζαμε με πολύ άγχος και αυτό μας οδηγούσε σε λάθη και γρήγορους αποκλεισμούς. Στη συνέχεια, αποβάλαμε το στρες και δείξαμε μέσα στο γήπεδο ότι έχουμε δυνατότητες». Όσον αφορά στο τουρνουά της Ρόδου, αυτό που θα χρειαστεί περισσότερο είναι η… συμπαράσταση από τον κόσμο: «Προσωπικά έχω παίξει δυο χρόνια στον Διαγόρα Ρόδου και έχω κάνει πολλούς φίλους στο νησί. Νομίζω λοιπόν ότι θα έχουμε αρκετούς φίλους κοντά μας και γενικότερα πιστεύω ότι η Ρόδος θα αγκαλιάσει για άλλη μια φορά μία τόσο σπουδαία διοργάνωση του μπιτς βόλεϊ. Αυτό θα μας βοηθήσει να παίξουμε ακόμα πιο ελεύθερα».
Από την πλευρά του, ο Κοτσιλιάνος δεν έκρυψε την πίστη του στην προσπάθεια που καταβάλλει η ομάδα του για άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη της FIVB : «Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και αφού υπάρχει… ελεύθερη θέση για τους Ολυμπιακούς αγώνες γιατί να μην την διεκδικήσουμε; Γενικώς αυτό το διάστημα βρισκόμαστε στην καλύτερή μας αγωνιστική κατάσταση από το ξεκίνημα της περιόδου. Από την πορεία μας σίγουρα κρατάμε τις δύο εισόδους στο κυρίως ταμπλό σε Μασσαλία και Χάγη και κυρίως την δεύτερη που συνοδεύτηκε από μία τεράστια νίκη και την κατάκτηση της 13ης θέσης».
Για το προολυμπιακό τουρνουά και το νέο αυτό σύστημα που δίνει δικαίωμα και ελπίδα σε κάποιες ομάδες με χαμηλή βαθμολογία να παλέψουν για το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Κοτσιλιάνος τόνισε: «Σίγουρα πρόκειται για ένα αναγνωριστικό τουρνουά, όπου όλες οι ομάδες θέλουν να πάρουν ότι περισσότερο μπορούν γιατί θα παίξει ρόλο στη συνέχεια. Εμείς δεν κρύβουμε ότι στόχος μας είναι η πρώτη θέση που θα μας δώσει την πολυτέλεια μιας καλύτερης κλήρωσης στη συνέχεια. Οι αντίπαλοι δεν αποτελούν φόβητρο και αν παίξουμε με βάση τις ικανότητές μας, τότε μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Τέλος, ο Κοτσιλιάνος θέλησε να αναφερθεί και στο επίπεδο του ελληνικού ανδρικού μπιτς βόλεϊ που, σύμφωνα με τον ίδιο, κάνει βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια: «Και μόνο από το πανελλήνιο σιρκουί φαίνεται ότι το ανδρικό μπιτς βόλεϊ από εκεί που σχεδόν δεν υπήρχε, πλέον βρίσκεται σε καλό δρόμο. Τα Masters έχουν δυναμώσει πολύ με τη συμμετοχή ξένων ομάδων και φυσικά αυτό έχει αντίκτυπο και στις ελληνικές. Αν δει κανείς και τα δικά μας δειλά βήματα στο εξωτερικό, τότε το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι υπάρχει μέλλον».

volley1ball.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *