ροή ειδήσεων

ΦΑΚΕΛΟΣ: ΑΚΡΙΒΕΙΑ - Η 24ωρη κόλαση του Έλληνα πολίτη


by Kerberos
Η πικρή αλήθεια είναι ό,τι ο Έλληνας πολίτης από το πρωί που θα σηκωθεί από το κρεβάτι του, μέχρι που θα ξαπλώσει τη νύχτα για να κοιμηθεί, ζει και λειτουργεί με κανόνες που του επιβάλουν...

τα καρτέλ!

Ξεκινώντας το πρωί θα φτιάξει καφέ (4 εταιρίες ελέγχουν παγκοσμίως το προϊόν αυτό), η γυναίκα του θα ζεστάνει το γάλα των παιδιών (προϊόν συνώνυμο με τη λέξη «καρτέλ» στην Ελλάδα) που θα βγάλει από το ψυγείο (που, όπως και κάθε άλλη ηλεκτρική συσκευή στο σπίτι, έχει αγοραστεί με τιμές έως 30% ακριβότερες συγκριτικά με την Ε.Ε)....



Κατόπιν θα μετακινηθεί με το αυτοκίνητό του που κινείται με πανάκριβη βενζίνη (χάρη στην «ελέυθερη αγορά η βενζίνη ακριβαίνει μόλις «φταρνιστεί» ένας Σαουδάραβας), ενώ τα παιδιά θα πάνε σχολείο μα τα μαζικά μέσα μεταφοράς- άλλος ένας ορισμός του καρτέλ όσον αφορά τις τιμές, την εξυπηρέτηση που είναι σταθερά κάτω του μετρίου ή το ωράριο.

Κατόπιν, θα ανάψει το καλοριφέρ ή το κλιματιστικό στο γραφείο, καίγοντας ρεύμα σε τιμές μονοπωλιακού καρτέλ (που να ιδιωτικοποιηθεί και η ΔΕΗ εκεί να δείτε φωτιά!). Θα δεχτεί και θα κάνει τηλεφωνήματα στο κινητό του, πάντα σε τιμές καρτέλ (οι τιμές των υπηρεσιών δεν είναι απλά ίδιες, αλλά και οι προσφορές!) και θα μπει στο διαδίκτυο επίσης σε τιμές καρτέλ- τιμές που συνιστούν το ακριβότερο internet στην Ευρώπη (ρωτήστε τους Ευρωπαίους τι ταχύτητες έχουν…). Θα χαλαρώσει πίνοντας το μεσημέρι είτε μια μπύρα (ένα από τα πιο «άγρια» καρτέλ), είτε ένα αναψυκτικό (ουδέν σχόλιο).

Στο σπίτι η σύζυγος παρακολουθεί τηλεόραση, πάντα υπό συνθήκες καρτέλ, αφού οι ζώνες στα περισσότερα κανάλια όπως τις υπαγορεύει το καρτέλ των διαφημιστών είναι οι ίδιες (το πρωί «πρωινάδικα» με τσιφτετέλι, μαγειρική και ζώδια, το μεσημέρι κουτσομπολιά, το απόγευμα σαπουνόπερες, το βράδυ ενημέρωση) ή μαγειρεύει με υλικά αγορασμένα στις τιμές που επίσης καθορίζουν τα καρτέλ των μεσαζόντων, και τα οποία αποθηκεύονται σε κάποιο ψυγείο που έχει αγοραστεί με πιστωτική κάρτα και με επιτόκιο που έχει καθορίσει το τραπεζικό καρτέλ ( μέχρι και 20 με 30 φορές πάνω από το επιτόκιο που του προσφέρει η τράπεζα, όταν αποταμιεύει τα χρήματα του στον καταθετικό λογαριασμό)….

Σήμερα, που η χώρα υποφέρει από την επέλαση του ΔΝΤ, δεν έχει ΚΑΝΕΝΑΣ δικαίωμα να κλείνει τα αυτιά του και τα μάτια σε αυτή την εικόνα της αγοράς! Η ακρίβεια σ’αυτή την χώρα έχει τις ρίζες της στο γεγονός ότι σε πολλούς τομείς ΔΕΝ λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Υπάρχουν μονοπώλια, ολιγοπώλια κρατικά και ιδιωτικά, εναρμονισμένες πρακτικές, υπόγειες συμφωνίες, εκβιασμοί παραγωγών και προμηθευτών από επιχειρήσεις και μεσάζοντες, μακροχρόνιες επιταγές, πλαστές τιμολογήσεις… Το επιχειρηματικό κέρδος αντικαταστάθηκε από την κερδοσκοπία! 

Τι στιγμή που ο Έλληνας δέχεται μειώσεις στον μισθό του, στην σύνταξη του, χάνει όλα τα δικαιώματα του παρατηρείται το ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟ αλλα άκρως ελληνικό φαινόμενο ο πληθωρισμός αντί να πέφτει, να ανεβαίνει δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα στην ελληνική οικογένεια!


Η κυβέρνηση απ’ ότι φαίνεται, όσο οι επιχειρήσεις κόβουν αποδείξεις και αποδίδουν το ΦΠΑ δεν είναι διατεθειμένη να βάλει τάξη σε αυτό το τοπίο που εδώ και χρόνια τώρα κατατρώει τον ιδρώτα του Έλληνα πολίτη. Ποιος δεν θυμάται τα περιβόητα 41 μέτρα του υπ. Ανάπτυξης κ.Φώλια (ανάμεσα σε άλλα έλεγε να υπάρχει παρατηρητήριο τιμών και να αναγράφονται σε ταμπέλες σε κεντρικά σημεία οι τιμές της ντομάτας, των αγγουριών κλπ!!!), ή την έκκληση άλλου υπουργού προς τα ΜΜΕ να μην παίζουν την «ακρίβεια» προσπαθώντας να αποκρύψουν έτσι το πρόβλημα!!!!


Τελικά για πόσο ΜΑΛΑΚΕΣ μας περνάτε?


Μπορεί ένας από τους πολλούς κουστουμαρισμένους καραγκιόζηδες της κυβέρνησης, που πηγαινοέρχονται σαν την άδικη κατάρα και φως δεν βλέπουμε, να βγει και να εξηγήσει στον Έλληνα πολίτη:


• Γιατί εμείς πρέπει να πληρώνουμε τα τρόφιμα από 40%-100% περισσότερο απ’ότι οι Γερμανοί, οι Ιταλοί και οι Ισπανοί?
• Γιατί οι πολυεθνικές προσφέρουν τα προϊόντα τους σε όλα τα υποκαταστήματα φθηνότερα απ’ότι στην Ελλάδα?
• Πώς είναι δυνατόν Ελληνικές εταιρίες να πουλάνε τα προϊόντα τους πιο ΦΘΗΝΑ στις Βαλκανικές χώρες απ’ότι στην Ελλάδα, την χώρα παραγωγής τους?????? (ΔΕΛΤΑ,ΦΑΓΕ κλπ.)
• Πως είναι δυνατόν 1 λίτρο γάλατος να κοστίζει 1,5€ τη στιγμή που το στον παραγωγό πληρώνετε κάτι «φραγκοδίφραγκα»!
• Το ίδιο και για τα γιαούρτια, πώς δικαιολογούνται τέτοιες διαφορές σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις.
• Πως είναι δυνατόν να πληρώνουμε την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη τι στιγμή που έχουμε τους χαμηλότερους μισθούς????
• ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ?????
• Γιατί ποτέ κανένα ΤΣΟΝΤΟΚΑΝΑΛΟ δεν τόλμησε να πάει στους –ΟΠΟΥΛΟΥΣ (Μαρινόπουλος, Βερόπουλος,Βασιλόπουλος) και να θέσει το θέμα της ακρίβειας???? Το βρήκανε τώρα να πηγαίνουν στους καημένους τους παραγωγούς και τις Λαϊκές αγορές θαρρείς και υπεύθυνοι είναι οι λιγοστοί πλέον παραγωγοί και ΌΧΙ οι οργανωμένη Μαφία των Supermarket!
• Γιατί ΠΟΤΕ τα ΤΣΟΝΤΟΚΑΝΑΛΑ δεν πίεσαν τους –ΟΠΟΥΛΟΥΣ να σταματήσουν τις ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕΣ προσφορές τους και να ρίξουν επιτέλους τις τιμές! Τι να κάνουμε ρε αδερφέ, ΔΕΝ θέλω να πάρω στα 2 Σαμπουάν δώρο άλλα 2 (τι σκατά ποδοσφαιρική ομάδα έχω!), ΟΧΙ θέλω το 1 Σαμπουάν να το πάρω στη μισή τιμή και να με αφήσεις να διαθέσω το υπόλοιπο εκεί που μου κάνει ανάγκη!
Τα supermarket έχουνε καταντήσει Μουσεία, μπαίνεις θαυμάζεις και βγαίνεις με άδεια χέρια!



Αγαπητοί φίλοι, σκοπός του άρθρου είναι να σας γνωστοποιήσω την ύπαρξη κινημάτων που αρχίζουν και παίρνουν σάρκα και οστά και στην χώρα μας.

Ο τρόπος αντίδρασης αυτών των κινημάτων αρχίζει να παίρνει διαστάσεις…

Ο τρόπος δράση αυτών των κινημάτων έχει ως εξής:

Τα μέλη συγκεντρώνονται μπροστά σε ένα supermarket, και μπαίνουν μέσα κανονικά όπως όλοι οι πελάτες. Γεμίζουν τα καροτσάκια τους με τρόφιμα και, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις παράλογες αυξήσεις των τιμών, ειδικά στα προϊόντα πρώτης ανάγκης, τα «αφήνουν στο ταμείο». Οι υπάλληλοι βλέπουν τους πολίτες να ξεφυτρώνουν, ο ένας μετά τον άλλο, από τους διαδρόμους του καταστήματος. Η έκπληξή τους είναι μεγάλη όταν μέσα σε λίγα λεπτά…φρακάρει ο χώρος των ταμείων από τα εγκαταλελειμμένα καροτσάκια. Μετά όλοι μαζί με μία φωνή, μικροί, μεγάλοι, πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα, με τον θυμό και την οργή ζωγραφισμένη στα πρόσωπα, όμως πάντα με ειρηνικό τρόπο, διαμαρτύρονται και φεύγουν φωνάζοντας «Ρίξτε τις τιμές, πριν ξεσπάσει η μεγάλη μπόρα!»

Από παρόμοια δράση στη Γερμανία, την οποία εφάρμοσαν μαζικά οι πολίτες (λέξη κλειδί!), αρχικά αναγκάστηκαν να κλείσουν προσωρινά κάποια supermarket, ενώ άμεσα μειώθηκαν και οι τιμές των τροφίμων! (Σημειώνω ότι στη Γερμανία οι τιμές είναι ήδη πιο φτηνές από εδώ κι όμως οι πολίτες διεκδικούν!!!)

Η σημερινή δύσκολη κατάσταση έχει προκαλέσει την ενεργοποίηση πολλών καταναλωτικών κινήσεων. Σε όλη την Ελλάδα (πλην της Ρόδου!) έχουν δημιουργηθεί Επιτροπές κατά της Ακρίβειας: στην Αττική (Περιστέρη, Ζωγράφου, Γαλάτσι, Νίκαια, Κερατσίνι, Μπραχάμι, Καλλιθέα, Ηλιούπολη, Κορυδαλλό, Μαρούσι), στη Λάρισα, στην Κατερίνη, στην Θεσ/νίκη, στα Γιάννενα, στο Αγρίνιο, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο. Οι Έλληνες έχουν αρχίσει να αντιδρούν και να μην πληρώνουν τα εισιτήρια, τη βενζίνη, τα γεύματα σε πολυτελή εστιατόρια, τη συμμετοχή σε συναυλίες, τα μπάνια στις ιδιωτικές πλάζ…Κάποιοι καταναλωτές, μάλιστα, έχουν αρχίσει να πληρώνουν τη ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για να αποφύγουν να πληρώσουν την ΕΡΤ.

Αγαπητοί φίλοι, όπως έγραψα και σε προηγούμενο άρθρο (Θέλει θάρρος να αποδεχτούμε την αλήθεια!) πρέπει να είσαι σχιζοφρενείς να πιστεύεις πλέον αυτούς που σε έφεραν στο χείλος της καταστροφής, ότι θα σε σώσουν τώρα!

ΜΗΝ περιμένετε τον σωτήρα, διότι πολύ απλά δεν θα έρθει ποτέ…

Πρέπει ΜΟΝΟΙ μας να γυρίσουμε τον διακόπτη και από απενεργοποιημένοι να γίνουμε ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Τέλος, ξέρετε πιο είναι το χειρότερο καρτέλ για μια χώρα που θέλει να λέγετε σύγχρονη; Είναι τα οικογενειακά καρτέλ στην πολιτική, που ξεφεύγουν από την στενή παραδοσιακή αντίληψη περί τζακιών, καθώς μοιράζουν θέσεις, αξιώματα και πόστα, με μεθόδους που θυμίζουν κάτι μεταξύ φεουδαρχίας και μαφίας….. 




Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *