ροή ειδήσεων

ΝΤΟΜΙΝΟ ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ.

Κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα εμπορικά καταστήματα στη Ρόδο. Η οικονομική κρίση δεν κάνει πλέον διακρίσεις και χτυπά ακόμη και τις πιο εμπορικές περιοχές. Η εικόνα που παρουσιάζει η -άλλοτε κραταιά- εμπορικότερη οδός...

της μεσαιωνικής πόλης, η οδός Σωκράτους, είναι αποκαρδιωτική. Ρολά κατεβασμένα και ταμπέλες παντού που γράφουν «ενοικιάζεται» ή «πωλείται».

Τα καταστήματα κλείνουν και δεν ξανανοίγουν ποτέ, καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον αφενός λόγω της κρίσης και της μειωμένης εμπορικής κίνησης και αφετέρου λόγω των πολύ ακριβών ενοικίων. Μπορεί ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων να έπεσε δραματικά, τα ενοίκια ωστόσο παραμένουν εξωφρενικά υψηλά και αποτελούν «θηλιά» στο λαιμό των επιχειρηματιών.

Δέκα, δέκα...

Ο πρόεδρος των καταστηματαρχών της παλιάς πόλης, Νίκος Κουκούλης, δήλωσε ότι αμέσως μετά το κλείσιμο της σεζόν άδειασαν τουλάχιστον 14 καταστήματα, ενώ και άλλα τουλάχιστον 10 αναμένεται να αδειάσουν σύντομα. Το επόμενο καλοκαίρι κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσα καταστήματα θα λειτουργήσουν στην παλιά πόλη. Μεγάλος αριθμός καταστηματαρχών αδυνατεί πλέον να πληρώνει τα ακριβά ενοίκια για τα κλειστά καταστήματα. Φέτος, οι καταστηματάρχες αποφάσισαν να ανοίγουν τα καταστήματα κάθε φορά που θα δένει κρουαζιερόπλοιο στο νησί, προσδοκώντας στην είσπραξη έστω και μικροποσών.

«Οι επιχειρηματίες περνούν πολύ δύσκολες μέρες. Στην παλιά πόλη έκλεισαν μετά το τέλος της σεζόν 14 καταστήματα και άλλα 10 είναι έτοιμα να αδειάσουν. Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι δεν ξέρουμε τι θα συμβεί και πόσοι καταστηματάρχες θα επιστρέψουν», τόνισε ο κ. Κουκούλης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου, από την 1η Ιανουαρίου 2010 μέχρι και σήμερα έκλεισαν στη Ρόδο συνολικά 659 επιχειρήσεις. Μόνο στο Δήμο Ροδίων έκλεισαν 263 καταστήματα. Στον Αρχάγγελο έκλεισαν 16 καταστήματα, στο Δήμο Αφάντου 26, στο Δήμο Ιαλυσού 35, στο Δήμο Καλλιθέας 27, στο Δήμο Καμείρου 13, στο Δήμο Λινδίων 20 και στο Δήμο Νότιας Ρόδου 33.

Του Π. ΚΑΛΙΒΟΥΡΗ

ΠΡΕΖΑ TV


Σχόλια

  1. Kosorna Euthathie tu Pasok kai tou enomenoi DNT tora ti 8a kamete gia ti Rodo mas ?

    Ate na se doume kai sena etsa pou ta kamate skat#... me to siba8io

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *