ροή ειδήσεων

Χωρίς τροφές το Κυνοκομείο Ρόδου.

Τέλη Οκτωβρίου 2010 το adespoto.gr δημοσίευσε την είδηση για το Δημοτικό (παράνομο,χωρίς άδεια) Κυνοκομείο της Ρόδου που είχε μείνει χωρίς εργαζόμενους, αφού έληξαν οι συμβάσεις τους, άρα κατά συνέπεια τα σκυλιά...

κινδύνευαν να μείνουν χωρίς φροντίδα.

Η είδηση ότι οι εργαζόμενοι απολύθηκαν και ήταν απλήρωτοι ήδη για 3 προηγούμενους μήνες είχε κάνει το γύρο της Ρόδου από στόμα σε στόμα αλλά και του εξωτερικού, αφού πολλοί φιλόζωοι επικοινωνούν άμεσα με φίλους τους από άλλες χώρες μέσω του facebook.

Δημοσίευσαμε άμεσα την είδηση και λίγες μέρες μετά δημοσιεύσαμε και επιστολές διαμαρτυρίας προς τον τότε δήμαρχο της Ρόδου. Εν τω μεταξύ στο Κυνοκομείο πήγαιναν μόνο 2 εργαζόμενοι και εθελοντές φιλόζωοι.

Οι υπεύθυνοι του Κυνοκομείου απαντούσαν στα email ότι όλα αυτά είναι κακόβουλα ψέμματα με προεκλογικούς σκοπούς και στόχους.Επίσης βασική δικαιολογία ήταν το ότι πριν τις εκλογές δεν γίνονται προσλήψεις επομένως περίμεναν το τέλος των εκλογών για να ξαναπροσλάβουν...τους υπαλλήλους ''δασοπροστασίας'' ή υπαλλήλους ''καθαριότητας'', όπως κατά καιρούς προσλαμβάνονται οι άνθρωποι αυτοί, μιας και το Κυνοκομείο της Ρόδου δεν έχει άδεια λειτουργίας, εξ αιτίας παλιότερης διαμάχης με το Δήμο Καλλιθέας στα όρια του οποίου βρίσκεται, για κάποιες πηγές νερών που υπάρχουν εκεί, σύμφωνα πάντα με καταγγελίες φιλόζωων. Και όπως ενημερωθήκαμε δεν προσλαμβάνονται πάντα από το δήμο Ροδίων στον οποίο ανήκει το Κυνοκομείο, αλλά και από το Δήμο Πεταλουδών! Μάλιστα αναφέρουν ότι το Κυνοκομείο λειτουργεί εδώ και 14 χρόνια. 14 χρόνια χωρίς άδεια ή προσπάθεια να γίνει ένα νέο, σε κάποια από τις χιλιάδες εκτάσεις της Ρόδου;

''From: Γραφείο Δημάρχου Δήμου Ροδίων

Sent: Friday, October 29, 2010 3:12 PM
Subject: Re: Γράμμα διαμαρτυρίας

Αγαπητή κυρία Κατερίνα ,

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ευαίσθητο ηλεκτρονικό σας μήνυμα σχετικά με το κυνοκομείο μας.
Εις απάντησιν, σας ενημερώνουμε ότι η νομοθεσία δεν μας επιτρέπει την απασχόληση μονίμου προσωπικού στο κυνοκομείο. Επιπροσθέτως, όπως ίσως γνωρίζετε, ένα μήνα προ τών εκλογών έως και ένα μήνα μετά τις εκλογές απαγορεύεται αυστηρώς η πρόσληψις οιουδήποτε προσωπικού.
Το πρόβλημα, λοιπόν, του προσωπικού αναφύεται στον δήμο μας τουλάχιστον δύο φορές ετησίως, με μόνη την διαφορά ότι τώρα είναι προεκλογική περίοδος και κάποιοι/ες προσπαθούν να το εκμεταλλευθούν, συμπαρασύροντας αθώους ζωόφιλους .
Σας διαβεβαιώ ότι το πρόβλημα αυτό θα λυθεί, όπως πάντα συμβαίνει τα 14 χρόνια της λειτουργίας του κυνοκομείου μας καθώς και ότι δεν διατρέχουν κανένα απολύτως κίνδυνο τα ζώα που φιλοξενούνται σ' αυτό.
Φιλικά

Ν. Κ. Καράμπελας
Δ/ντής Γραφείου Δημάρχου''


Τυπικά λοιπόν δεν υφίσταται Κυνοκομείο της Ρόδου. Πρακτικά όμως όχι απλώς υφίσταται αλλά έχει στιβαγμένα πάνω από 300 ζώα, με ελλιπή φροντίδα, αφού κατά καιρούς γίνονται καταγγελίες για το γεγονός ότι στα ζώα δεν γίνονται εξετάσεις αίματος ή γίνονται αλλά δεν υπάρχει θεραπεία για ''καλαζαρικά'' κ.α. , τα κουτάβια δεν ζουν σε χώρο καραντίνας και στην πλειοψηφία τους πεθαίνουν από τύφο και άλλα πολλά. Γεγονότα που εύκολα καταλαβαίνει κάποιος που ασχολείται με αδέσποτα και γνωρίζει τα βασικά και τις θεραπείες που απαιτεί κάθε ζώο. Όλοι οι φιλόζωοι που γνωρίζουν την κατάσταση προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν αφού έστω υπάρχει αυτός ο χώρος για ζώα που χρειάζονται προστασία, σκέφτονται.

Όμως ένα ''παράνομο'' Κυνοκομείο, δεν έχει τη δυνατότητα χρηματοδότησης και προσπαθεί να βρει χρήματα από τρύπες του δήμου. Γι αυτό το λόγο το δημοτικό Κυνοκομείο της Ρόδου δεν έχει και πρόγραμμα στειρώσεων , όπως επίσης έχει καταγγελθεί πολλές φορές. Τα 250-300 ζώα ζουν εγκλωβισμένα στο Κυνοκομείο, σε κλουβιά, με ελάχιστα να υιοθετούνται καθότι δεν υπάρχει η απαραίτητη προβολή και προώθηση και οι Ροδίτες δεν γνωρίζουν ή και δεν θέλουν να υιοθετήσουν από εκεί και τα υπόλοιπα χιλιάδες αδέσποτα του νησιού ζευγαρώνουν και αναπαράγονται συνεχώς στο δρόμο και ύστερα πέφτουν θύματα τροχαίων και δηλητηριάσεων.

Σήμερα, που τελείωσαν πια οι εκλογές και κάθε προεκλογικό συμφέρον, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Κυνοκομείου πάντα, βλέπουμε δημοσιευμένη άλλη μία έκκληση βοήθειας, αφού τελειώνουν οι τροφές για τα ζώα!!! Για αυτό το θέμα επίσης υπάρχουν καταγγελίες, μία μάλιστα από εργαζόμενη δίπλα σε μαγαζί που προμήθευε τροφές το Κυνοκομείο, ότι υπάρχουν χρέη 60.000 ευρώ και 11.000 ευρώ σε δύο διαφορετικές αποθήκες για τροφές που αγοράστηκαν για τα σκυλιά του Κυνοκομείου.

<<ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ,ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΣΗ ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ,ΣΤΟ ΤΣΑΙΡΙ ΑΜΕΣΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΕΚΕΙ,ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΦΑΓΗΤΟ,ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΡΙΜΝΥΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!!!!!
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ....ΤΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ,ΑΠΟ ΤΙΣ 8.00-1.30....
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ....ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥΝ ΞΗΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙΑ...ΜΕ 5-10 ΕΥΡΩ ΘΑ ΣΩΣΕΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΟΥΛΕΣ,ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ Κ.ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ,ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΤΟΡΓΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ..
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!>>


Ρωτάμε λοιπόν την νέα Δημοτική Αρχή τι σκοπούς έχει για το Κυνοκομείο? Τι θα κάνει με αυτές τις ζωντανές ψυχές? Πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχει κανένας έλεγχος για τα Δημοτικά Κυνοκομεία από το υπουργείο?

Όσοι από εσάς αγαπάτε πραγματικά τα ζώα, προσφέρετε όποιαδήποτε τροφή μπορείτε στο Κυνοκομείο. Πέραν των ψεμμάτων των υπευθύνων και των γραφειοκρατιών, το γεγονός ότι εκεί υπάρχουν ζωντανά σκυλιά δεν αλλάζει.
adespoto.gr

Σχόλια

  1. τα α@@@@@α του καραμπελα..δεν υπαρχει νομος οτι ο δημος ειναι υπευθυνος για το κυνοκομειο??τοσα λεφτα και τα περισσοτερα ζωα ειναι αρρωστα και μη στειρωμενα???προεδρος δεν υπαρχει??αυτοι για 2 μηνες δεν τρωνε??μετα θελουμε και τουρισμο.ουστ αλητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ που το επισκέπτηκα πρόσφατα το κυνοκομείο, μόνο φιλόζωοι δεν δουλεύουνε εκεί μέσα...
    καταρχήν πέρα από την τραγικότατη κατάσταση και βρωμιά είδα μέχρι και σκυλάκι με τα 2 πόδια του σπασμένα και ήταν εκεί τουλάχιστον 2 εβδομάδες! κάντε του ευθανασία ρε παλιομαλ....να ησυχάσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μια ζωη εδω στην Ελλαδα αναξιοι βρισκονται σε θεσεις που δεν πρεπει.ΝΤΡΟΠΗ.μονο αληθινοι φιλοζωοι θα επερεπε να εργαζοντε σε τετοιες δουλειες,ολα για τα λεφτα λες και θα τα παρετε μαζι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *