ροή ειδήσεων

Αδειάζουν τα ράφια στα νησιά, “μπλόκο” και στις ….κηδείες!

Επιστράτευσε τους ναυτεργάτες η κυβέρνηση.
Σε καθεστώς ομηρίας βρίσκονται οι νησιώτες, μετά την 48ωρη απεργία που αποφάσισε εκ νέου τη Δευτέρα το μεσημέρι η ΠΝΟ, με τις προσδοκίες για επίλυση των προβλημάτων να εναποτίθενται πλέον... στην πολιτική επιστράτευση, για την οποία φύλλα πορείας επιδίδονται στους ναυτεργάτες από το πρωί της Τρίτης. Ήδη παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις σε φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης, όπως το βρεφικό γάλα, ενώ οι τοπικές αγορές υποφέρουν σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Τα ράφια αλλά και τα ψυγεία των μεγάλων σούπερ μάρκετ της Ρόδου και των νησιών της Δωδεκάνησου αρχίζουν και αδειάζουν καθώς δεν υπάρχει τρόπος να μεταφερθούν τα εμπορεύματα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των διοικήσεων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και του Εμπορικού Συλλόγου, που ζητούν την ομαλοποίηση των μεταφορών.

Σοβαρές ελλείψεις παρατηρούνται και σε άλλες κατηγορίες αγαθών, όπως ογκώδη ανταλλακτικά αυτοκινήτων, οικοδομικά υλικά και έπιπλα, τα οποία δεν μπορούν να μεταφερθούν ούτε αεροπορικών στα νησιά που διαθέτουν τουλάχιστον αεροπορική σύνδεση.

Στις Κυκλάδες τα προβλήματα που δημιουργούνται ανάγκασαν τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων να κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφέρειας στη Σύρο.

Δεν γίνονται ούτε κηδείες!

Πολλοί κάτοικοι νησιωτικών περιοχών της χώρας έχουν εγκλωβιστεί στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας για μέρες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρούνται προβλήματα ακόμα και στην μεταφορά ασθενών.
Το πρόβλημα είναι τόσο σημαντικό ώστε ο δήμαρχος Ερμούπολης και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων Γιάννης Δεκαβάλλας, ζήτησε την εξεύρεση άμεσης λύσης για την μεταφορά ασθενών που χρίζουν ιατρικής παρακολούθησης και χειρουργικής επέμβασης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις τα προβλήματα που παρατηρούνται αγγίζουν τα όρια του μακάβριου, καθώς λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων έχουν παγώσει προσωρινά ακόμα και οι κηδείες!

Ο νομάρχης Κυκλάδων, κύριος Δημήτρης Μπάιλας, σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ, καταγγέλλει ότι «εξαιτίας της απεργίας δεν μπορούν να γίνουν ούτε κηδείες. Από τη Σαντορίνη δεν μπορεί να μεταφερθεί σε νεκροτομείο για νεκροψία ένας άνθρωπος που έχασε αυτές τις μέρες τη ζωή του, ενώ άλλοι δεν μπορούν να μεταφέρουν από την Αθήνα στη Σύρο τον δικό τους άνθρωπο για να τον θάψουν».

Τα προβλήματα που εμφανίζονται πλέον στα νησιά αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο κάθε μέρα που συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και οδηγούν τις τοπικές οικονομίες στην περαιτέρω συρρίκνωση και απαξίωση, αλλά και στον αθέμιτο ανταγωνισμό με τους γείτονες, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι κάτοικοι των ακριτικών κυρίως νησιών μας εφοδιάζονται πλέον από την Τουρκία.
PROTO THEMA

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *