ροή ειδήσεων

Γιατί οι δημόσιοι παιδικοί σταθμοί δεν δέχονται παιδιά κάτω των δυόμιση ετών;

"Εγώ και η οικογένεια μου μένουμε στο νησί εδώ και 5 χρόνια. Το ένα από τα δύο παιδιά μου τον Ιανουάριο του 2011 θα είναι 18 μηνών. Είμαι δημ υπαλ, εργάζομαι στο νοσοκομείο και τον Γενάρη τελειώνει η 9μηνη άδεια μητρότητας και επιστρέφω...
στην εργασία μου. Στο νησί δεν υπάρχει ούτε ένας δημόσιος βρεφονηπιακός σταθμός που να δέχεται παιδάκια κάτω των δυόμιση ετών!Που είναι το κράτος πρόνοιας? Που είναι η κοινωνική μέριμνα? Η μήπως νομίζουν ότι μπορούμε να πληρώνουμε όλοι 300 ευρώ για δίδακτρα? Υπάρχουν 10 ιδιωτικοί σταθμοί στη Ρόδο που δουλεύουν ως επί το πλείστον με παιδιά αυτής της ηλικίας! Η δικαιολογία όταν ρώτησα στο ΠΙΚΠΑ ήταν ότι δεν έχει ζητηθεί!! Επίσης υπάρχει και η δικαιολογία ότι αρνούνται οι βρεφοκόμοι να αλλάζουν τις πάνες στα μωρά. Δηλ. εγώ θα αφήσω τον ασθενή να πεθάνει από την πείνα αν δεν έχει κάποιον δικό του να τον ταΐσει?? Για να δούμε θα κάνει τίποτα η καινούργια δημοτική αρχή ή πάλι τα ίδια?"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Σχόλια

  1. ΕΣΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΕΣΚΑΤΩΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ??? ΑΝ ΝΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΑ.ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ. ΛΕΓΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΕΣΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΟΝ ΓΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΡΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι σωστοτατο να ΜΗΝ δεχονται παιδια κατω των 2.5 χρονων!! Μανα εισαι βαλε το μυαλο σου να δουλεψει και θα δεις οτι καλα κανουν και δεν δεχονται!! Οσο για σενα φιλε μου 23/11/10 8:02 μ.μ. λιγακι ευγενεια δεν βλαπτει μπορεις να εξηγησεις στην Κυρια με πιο κοσμιο τροπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στο εξωτερικο γιατι υπαρχουν??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εσύ με τα κεφαλαία ,αν είχες κάποιο δίκιο το έχασες.....να είσαι πιο ευγενικός.....

    απρεπέστατες εκφράσεις ..σε σταθμό δουλεύεις μάλλον και είσαι και επικίνδυνος/η με τέτοιες συμπεριφορές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. DEN SE EBRISA MIA EROTISI SOU EKANA .
    GIATI DEN APANTAS??
    E MPAZO???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλα δεν ντρεπεσαι λιγακι ρε αληταρα? πως μιλας ετσι? Ωραια ανατροφη σου εδωσαν! Μαγκια πισω απο τα πληκτρολογιο! Η κλασικη ΚΟΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το παράπονο για ΒΡΕΦΟνηπειακό σταθμό,είναι λογικό και κατανοητό.Αλλά αυτό που αναφέρετε με τις βρεφονηπειοκόμους ,είναι αστείο.....αν ο σταθμος ,δεν εχει τις προδιαγραφές για βρέφη (π.χ.βρεφικές καρεκλες,αλλαξιέρα),πού θα φροντίζουν "οι αχρηστες"-κατα τη γνώμη σας-βρεφονηπειοκομοι τα βρεφη;;;ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Afiste ti ginete sto exoteriko. Edo exoume mavra mesanixta. Kamia sxesi me to ti ginete sto eksoteriko. Kai gia na leme ta pragmata opos einai, kapies oikogenies den exoun tin politelia na mbori i mana na katsi spiti kai etsi prepi na doulepsi. Episeis kapies oikogenies den exoun tin politelia na exoun mamades kai babades konta na voithane me ta paidia. Eki paizi rolo kai o paidikos stathmos. Kapies oikogenies den exoun ali lisi kai oute boroun na plironoun 300 euro to mina. Alles mamades den ine kai dimosioi ipalili kai prepi na epistrepsoun apo ton proto i deftero mina douleia. Lipon, an den ta zite den mborite na milisete. Kai ligos sevasmos den vlafti.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. νηπιαγωγός μεγάλων24/11/10 01:25

    δεν κοιτάτε πρώτα όλες τις ψευτομανάδες που ενώ δεν δουλεύουν, παρατάνε τα παιδιά τους μέχρι και με πυρετό σε παιδικούς σταθμούς για να πάνε κομωτήριο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε μου δεν υπαρχουν ψευτομαναδες υπαρχουν μονο μανες! Αλλα αυτο που ειπες ισχυει...οι περισσοτερες δεν δουλευουν και εχου τα παιδια τους στον σταθμο...Αυτο σημαινει ομως οτι θα παρει μια θεση απο ενα αλλο παιδακι που η μαμα του δουλευει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο γνωστός και μη εξαιρετέος κομπλεξάρας του blog επέστρεψε! συγχαρητήρια για το επιπεδο και το κομπλεξισμό σου να επιτίθεσαι σχεδόν σε κάθε αναγνώστη! ομολογώ οτι πρέπει να το έχεις κτίσει με πολύ κοπο το ΚΟΜΠΛΕΞ ΣΟΥ....είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος γραφής σου και σκέψης (;) σου..οποιος διαβάζει συστηματικά το μπλόγκ σε έχει πάρει χαμπάρι! μαζέψου

    και επειδή εχουμε ονομα...

    ΠΕΤΡΟΣ|!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι περισσοτεροι Δημοτικοι Παιδικόι Σταθμοι ΔΕΝ εχουν αδεια Λειτουργίας και συνεπώς ειναι "σχεδόν" παράνομοι. Δηλαδη δεν πληρουν τις βασικές από το νόμο προδιαγραφές για να ειναι τα παιδιά ασφαλή.
    Στη περίπτωση των βρεφών οι προδιαγραφές ειναι ΑΚΟΜΑ πιο αυστηρές.
    Επειδή ειμαι και εγω μητέρα και εχω ιδία γνώση και πείρα θεωρώ οτι πρεπει να ζητήσουμε απο την νέα Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργια ενος σταθμου για βρέφη με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. συζητήσιμος αντι-κομπλεξάρας24/11/10 12:43

    24/11/10 7:30 π.μ.
    έστω κι έτσι, σωστά θα πάρει θέση κάποιου παιδιού...

    24/11/10 9:42 π.μ.
    ή με μπερδεύεις με άλλον ή είσαι εσύ κομπλεξάρας.
    ΠΡΩΤΟΝ για πες μας σε ποιον και πότε επιτεθηκα μέσα απτο blog....επίθεση είναι για σένα μάλλον να διαβάζεις κάτι που δεν συμφωνείς έτσι?? δηλαδή είναι κακό να διαφωνούνε άνθρωποι ή έστω να γράφονται κι άλλες πτυχές για το κάθε θέμα, ε? εγώ σε ότι γράφω βάζω κάθε φορά ψευδώνυμο, όπως και τώρα και δεν με λένε πέτρο.

    λες: ''όποιος διαβάζει συστηματικά το μπλόγκ σε έχει πάρει χαμπάρι! μαζέψου''....γιατί σου πε κανείς ότι το παίζω πολυπρόσωπος ή ότι κρύβομαι??

    αντε περιμένω να μου πεις περί επιθέσεων...σε λένε Αίσωπο μήπως??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το να διαφωνούμε με κάποιον είναι απόλυτα κατανοητό, αλλά πρέπει να δεχόμαστε το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διαφορετική άποψη.
    Στην προκειμένη περίπτωση τάσσομαι υπέρ των απανταχού μητέρων παρότι δεν είμαι μητέρα ακόμα.
    Το κράτος είναι για άλλη μια φορά απόν όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλους τους τομείς στην Ελλάδα. Το μόνο που έχει μάθει να κάνει το "κράτος" είναι να λεηλατεί τα ταμεία. Εάν μια οικογένεια έχει 2 παιδιά, πληρώνει ενοίκιο πώς είναι δυνατόν να πληρώνει 300 ευρώ δλδ ένα ακόμα ενοίκιο? Ακόμα κι αν είναι δημόσιος υπάλληλος μην ξεχνάμε τις μειώσεις που έγιναν και αυτές που έπονται...
    ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα
    Ο λόγος που δεν δέχονται βρέφη στον σταθμό φαντάζομαι πως είναι η έλλειψη προσωπικού και υποδομών για κάτι τέτοιο.
    Είναι καθαρά θέμα δημοτικής αρχής.
    Πάρα πολλές πόλεις τις Ελλάδας δεν έχουν ΒΡΕΦΟνηπιακούς σταθμούς αλλα Παιδικούς σταθμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αν δεν εχεις παιδιά δεν καταλαβαίνεις το πρόβλημα.Τραβάς μεγάλο αγχος όταν δουλεύεις και δεν έχεις που να αφήσεις το παιδί σου.Ελπίζω η νέα δημοτική αρχή να δώσει λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Δεν έχουμε όλοι γιαγιάδες να βοηθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να φροντίσουν οι δημοτικές αρχές για την κατάλληλη υποδομή και για επαρκές προσωπικό!!!!! Να μην ζητάνε μόνο την ψήφο μας….. χρειάζεται να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες …. και κυρίως από εδώ και πέρα που όλα δυσκολεύουν μέρα την μέρα!!! ….
    Όσο για εσένα που ρωτάς αν οι νοσηλεύτριες ξεσκατίζουν… ναι άμε αν χρειαστεί ξεσκατίζουμε…. Και σε κάτι τέτοιους σαν και εσένα μετά τους τα δίνουμε και τα τρώνε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επιτέλους βρέθηκε κάποιος που να συμμερίζεται το ίδιο με εμένα. Η νέα Δημοτική Αρχή σιγά μην ασχοληθεί με εμάς. Αν δεν έχει φαί δεν σκάνε αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ. Γνωρίζω πολύ καλά ότι χρειάζονται ειδικές προδιαγραφές και από θέμα εξοπλισμού αλλά και από πλήθος βρεφοκόμων για να λειτουργήσει νομότυπα ένας βρεφονηπιακός σταθμός. Το ξέρετε ότι βάση της Νομαρχίας και του Δήμου Ρόδου, η πόλη μας έχει 2 βρεφο σταθμούς? Ο ένας είναι στη Χρ. Τσιγάντε και ο άλλος στην Π.Πόλη? Πριν 2 χρόνια πήρα τηλ για να ρωτίσω τι δικαιολογητικά χρειάζεται για να γράψω την κόρη μου που τότε ήταν 14 μηνών. Και στους 2 μου είπαν ότι λειτουργούν σαν παιδικοί σταθμοί. Όταν ρώτισα γιατί η ταμπέλα τους γράφει βρεφονηπιακός σταθμός, δεν ήξεραν τι να απαντήσουν. Και λέω εγώ η πονηρή. Μήπως έχουν το λογότυπο για να παίρνουν τις επιδοτήσεις από την ΕΕ αλλά και από το Κράτος? Τι συμβαίνει άραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κάποτε λειτουργούσε ένας σταθμός στην περιοχή Ασγούρου και δεχότανε παιδάκια από 18 μηνών. Πολλές φορές από ότι μου είπαν άλλες μητέρες, παίρνανε και από 15 μηνών. Μετά τον σάλο που ξέσπασε μεταξύ του Δημάρχου και της κας Μαντικού, ο σταθμός έκλεισε και μείνανε στο δρόμο όλα αυτά τα παιδάκια. Εγώ δεν πρόλαβα να γράψω την κόρη μου. Ξέρετε όμως τι ανάσα ήταν αυτός ο σταθμός? Το ίδιο να πληρώνεις από 270€ τουλάχιστον μέχρι 400€ και το ίδιο να δίνεις τα μισά?
    Έκλεισε αυτός αλλά δεν έπρεπε να γίνει κάποιος άλλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μήπως ο δήμος έχει μερίδιο από τους ιδιωτικούς σταθμούς και κωλυσιεργεί για τη δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού¨?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ζούμε σε μία πόλη 60000 κατοίκων. Κάθε χρόνο επισκέπτονται το νησί μας χιλιάδες κόσμος. Υποτίθεται ότι η Ρόδος μια και είναι από τα πρώτα νησιά που έφεραν τον τουρισμό στην Ελλάδα, έχει επιρροές από τους άλλους λαούς. Ενώ θα έπρεπε να ήταν μπροστά σε πολλά και ένα από αυτά παροχές στις εργαζόμενες μητέρες, μια και το 40% των εργαζομένων γυναικών εργάζονται σε τουριστικά, δεν θα έπρεπε να βοηθούνται ως προς την μητρότητα? Δουλεύουν για 1000 ευρώ για 5 μήνες (έτσι όπως έχει γίνει τώρα η τουριστική περίοδος) και καλούνται να πληρώσουν τουλάχιστον 300€ μηνιαίως. Που είναι η δημοτική αρχή για αυτές τις μητέρες? Τι φάντάζονται όλοι, ότι όλοι έχουν βοήθεια στο σπίτι? Και αυτοί που δεν έχουν ούτε βοήθεια ούτε περίσσευμα για ιδιωτικό σταθμό, τι να κάνει το παιδί του?
    Μια λύση υπάρχει. Να ξεσηκωθούμε όλες οι μητέρες και να πάμε ένα πρωί τα παιδιά μας στον Δήμαρχο και να του τα αφήσουμε για να πάμε στη δουλειά μας. Για να δούμε τότε θα ιδρώσει το αυτί του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. …και η αδελφή μου στα Ασγούρου πήγαινε τον γιο της από18 μηνών με Pamper και έδινε 150€ για τα δίδακτρα, λειτουργούσε και απογεύματα και Σάββατο και δεν έκλεινε για 15ημέρες Πάσχα και Χριστούγεννα όπως οι άλλοι. Όταν έκλεισε τα παιδία πάνω από 21 1/2 ετών πήγανε σε άλλους σταθμούς, τα μικρότερα όμως τι τα έκαναν οι μανούλες τους???? Ο Δήμαρχος πάντως είπε ότι τα τακτοποίησε όλα. Τα μικρότερα σε ποιον σταθμό τα έστειλε αφού δεν υπάρχει άλλος βρεφονηπιακός…. ή μήπως τα πήρε στο σπίτι του να τα προσέχει ???? Δεν μας λέει και εμάς που τα έστειλε τελικά να στείλουμε και την μπέμπα μας???? Μήπως ο Δήμος τα τσεπώνει από τους ιδιωτικούς ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Σταθμός του νοσοκομείου έγινε με την προυπόθεση να εξυπηρετεί τους εργαζόμενους σε αυτό όμως γιατί δεν παίρνει παιδιά που οι μητέρες τους επιστρέφουν από το εννιάμηνο? τί θα τα κάνουμε τα παιδιά μας ? Θα τα πάρουμε μαζί στη βάρδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Στο σταθμο της Π. Πολης όταν ρωτησα γιατι η επιγραφή λέει βρεφονηπιακός μου απάντησαν ότι είναι μόνο κατ'όνομα. Είχα πάρει να ρωτήσω για να γράψω το γιο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πρέπει να πιέσουμε και δραστικά. Αν θέλετε κανονίζουμε ποιά μέρα θα πάμε τα παιδιά μας στο Δημαρχείο και θα του τα αφήσουμε για να πάμε στη δουλειά. Για να δούμε τι θα κάνει τότε?
    Για να πάρουμε κανένα τηλ για καταγγελία σε κανένα μεγάλο αθηναικό κανάλι, ότι έχουν βρεφο σταθμούς στις ταμπέλες και όχι στην πραγματικότητα? Ξέρετε πόσοι δημοσιογράφοι ψάχνουν λαυράκια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ειμαι ο Πέτρος και η απάντηση για το κομπλεξαρα αφορούσε τις αναρτήσεις 23/11/10 8:02 μ.μ. και 9.55μμ

    λυθηκε η παρεξήγηση;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη.Σε ένα μέρος όπως η Ρόδος, όπου ζει και εργάζεται κόσμος από διάφορα μέρη της Ελλάδας μακριά από συγγενείς, δε νοείται να μην υπάρχει ένας βρεφονηπιακός σταθμός να εξυπηρετήσει.Ακόμα και όσοι έχουν συγγενείς εδώ,πως να εξυπηρετηθούν όταν όλοι δουλεύουν μεχρι μεγάλη ηλικία. Στην εποχή μας δεν υπάρχουν γιαγιάδες και παππούδες όπως παλιά,όλοι δουλεύουν για να ανταπεξέλθουν οικονομικά.Εύχομαι να ασχοληθεί η νέα δημοτική αρχή με το θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών.Είναι αναγκαίοι για όλους τους γονείς.Οι καιροί είναι δύσκολοι,δεν έχουμε όλοι οικονομική άνεση για ιδιωτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος13/5/14 09:17

    Σήμερα εν έτη 2014 διάβασα αυτή την ανάρτηση κ τα σχόλια. ... έχουν περάσει 3-4 χρόνια πολλά την ανάρτηση κ τι άλλαξε? ? Τίποτα! !!! Δεν υπάρχει κανένας δημόσιος παιδικός σταθμός που να παίρνει παιδιά με πάνα κ κάτω των 2.5 χρονών. Όλο λόγια είμαστε όλη κ κανένας κ πήγε στον δήμαρχο να ρωτήσει τι θα γίνει με αυτό το θέμα. Σε καμία εβδομάδα έχουμε εκλογές πάλι. . Κ τι θα γίνει? ? Πάλι τίποτα! !! Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Κ απ'αυτες φαίνεται σε όλους περισσεύουν λεφτά για τα ιδιωτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/6/14 01:54

      Περασαν οι εκλογες κ αλλαγες μηδεν στον τομεα αυτο συμφωνω! Ιουνιος του 2014 και ακομα ψαχνω εναν αξιοπρεπη σταθμο για την σχεδον 3ετων κορη μου.Καποιοι με τοιχους χαλια απο ρωγμες ,απο ταπετσαριες βρωμικες, απο υγρασιες κ τα εχουν καλυμμενα φτωχα με αφισα για να μην φαινεται, και καποιοι δεν εχουν αρκετο χωρο τα παιδια να παιξουν εξω κ μενουν συνεχεια μεσα..η εχουν κηπο κ σκουριασμενες τραμπαλες κ χορτα παντου!!ξεροχορτα!!κ αλλα τα μπανια τους βρωμοκοπανε χλωρινες!που ειναι οτι χειροτερο.Ποιος δημοσιος αξιζει να τη στειλω;αφου δεν εχω τα λεφτα για ιδιωτικο;Σοβαρα τωρα αν ξερετε καποιον πειτε μου!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *