ροή ειδήσεων

Δυστυχώς στην Ελλάδα ζούμε. Εκεί που σταματά η λογική ξεκινά η Ελλάδα.

"Ο πεθερός που πήγε στις 24/11/2010 στην Αθήνα για να επισκεφτεί έναν γιατρό , για εξετάσεις. Όταν είχε ορισμένες μέρες για ξεκούραση πήγε μαζί με τον γιο του μια επίσκεψη προς τον Ωρωπό στης 26/11/2010, εκεί ξεκινά η περιπέτεια του. Στο δρόμο τον σταμάτησαν η ΣΔΟΕ για έλεγχο, και όταν του πήραν την...
ταυτότητα και πέρασαν τα στοιχεία του στον υπολογιστή, του είπαν ,ότι έχει ένταλμα σύλληψης από το ΙΚΑ της Θεσσαλονίκης, από το 2002 . Δεν λέω καλά κάνουν αυτοί από τον ΣΔΟΕ και ελέγχουν , ΑΛΛΑ τι έκαναν τόσα χρόνια ? Ένας Τραγουδιστής Βοσκόπουλος χρεωστάει! βάση ΜΜΕ 5 εκατομμύρια Ευρώ από το 1992 στην εφορία και τι του έκαναν τόσα χρόνια ? Και κάθε Βοσκόπουλος που χρωστάνε χιλιάδες και εκατομμύρια Ευρώ στο δημόσιο ? ΤΙΠΟΤΑ . ΓΙΑΤΙ ? 
Ο πεθερός μου είχε και έχει (Τώρα την λειτουργεί ο γιος του) μια από τις πιο παλιές τουριστικές επιχειρήσεις στην Ρόδο με μεγάλες εισπράξεις κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα, να πληρώνουν κάθε χρόνο τεράστια ποσά σε Φ.Π.Α. , δημοτικό Φόρο και ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ., είχε και έχει πολλά άτομα , που τους προσφέρει εργασία. Το 1998 άνοιξε μια δεύτερη επιχείρηση στην Θεσσαλονίκη και έκανε (δυστυχώς) έναν συνέταιρο από εκεί , που τον είχε εν λευκό εμπιστοσύνη . Δυστυχώς ο συνέταιρος το μόνο που έκανε ήταν να τον εκμεταλλεύεται και αφού είδε ο πεθερός μου ότι ήταν με! γάλο λάθος, αυτή η επιχείρηση, αποφάσισε να την κλείσει και να την σφραγίσει, αφού πλήρωσε ότι χρωστούσε , έκλεισε η επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη και συνέχισε να διατηρήσει μόνο την εταιρία του στην Ρόδο που είναι Α.Ε.
Τον Φεβρουάριο το 2009 έκλεισε τα 65 του χρόνια ,και κατάθεσε τα χαρτιά του για συνταξιοδότηση που δικαιούται σαν νόμιμος και σωστός Έλληνας φορολογούμενος . Αφού έτρεχε να προσκομίσει πολλά έγραφα (γιατί στη Ελλάδα ζούμε) για την σύνταξη του και κυρίως χαρτιά για το δημόσιο , ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΕΦΟΡΙΑ , ΠΣΑ, ΔΗΜΟΣ , ότι δεν χρωστάει, πήρε επιτέλους με ένα χρόνο καθυστέρηση το Φεβρουάριο το 2010 την αυτονόητη και δικαιολογημένη σύνταξη του.
Όλα καλά μέχρι στην αναφερόμενη ημερομηνία στης 26/11/2010 που του έγινε ο έλεγχος, με αποτέλεσμα να βρεθεί στα κρατητήρια στον Ωρωπό. Για να βγει έπρεπε να πληρώσει 2500 Ευρώ , που χωρείς σκέψη πήγε ο γιος του στα δικαστήρια στην Αθήνα , για να πληρώσει το απαιτούμενο ποσόν. Δυστυχώς ο εισαγγελέας, απαιτούσε να πληρώσει ο ΙΔΙΟΣ αυτοπροσώπως το ποσόν, μα πώς να το πληρώσει, αφού ήταν στα κρατητήρια ? Δηλαδή ο γιος του δεν του έφτανε? Και αφού έκλεισαν τα δικαστήρια, έπρεπε , με πάλι απαίτηση του εισαγγελέα, να έρθει το Σάββατο στης 27/11/2010 ο ίδιος να π! ληρώσει αυτοπροσώπως το ποσόν.
Έτσι αναγκάστηκε , ένας άρρωστος ηλικιωμένος άνθρωπος σε ηλικία 67 χρονών, να περάσει την νύχτα στο κρατητήριο, χωρίς κρεβάτι, με συγκάτοικο Πακιστανό, κλέφτη και χρήστη ναρκωτικών οσίων σε ένα κρατητήριο που βρομούσε μέχρι αηδίας, για να πάει ο πεθερός μου στα αποχωρητήρια, έπρεπε να τον συνοδεύει αστυνομικός με όπλο. Έτσι φερόμαστε στην Ελλάδα στα «περήφανα γηρατειά» που το μόνο που έκανε ήταν, να δουλεύει και να πληρώνει φόρους και προσωπικό συν τα ένσημα τους.
Την άλλη μέρα τον πήραν με το περιπολικό στην Αθήνα με συνοδεία αστυνομικού, για να ικανοποίηση τον εισαγγελέα, και να πληρώσει ο ίδιος το ποσόν το 2500 Ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο, τι έκανε αυτός ο άνθρωπος ? Δηλαδή Έκλεψε ? Δηλαδή έκανε φόνο? Δηλαδή έκανε ληστεία ? Για να τον συμπεριφέρονται σαν εγκληματία ? Που όταν ξέρουμε στην Ελλάδα κάποιοι πολλοί επώνυμη χρωστάνε εκατομμύρια στο δημόσιο και δεν τολμών να τους πλησιάσουν ? Και βρήκαν έναν νομοταγή και ανώνυμο επιχειρηματία να τον συμπεριφέρονται σαν το χειρότερο εγκληματία? Για! τί δεν έκαναν οι υπάλληλοι του δημοσίου την δουλεία τους σωστά, να τον έλεγαν ότι δεν παίρνεις σύνταξη, επειδή χρωστάς ένα ποσόν στο ΙΚΑ της Θεσσαλονίκης ? Και ακόμα δεν ξέρουμε εάν και πόσα χρωστάει ο πεθερός μου εάν αληθεύει ?
Μεγάλη ΝΤΡΟΠΗ να την πληρώνουν άνθρωποι που μια ζωή πλήρωναν και με το παραπάνω και να την πληρώνουν, εις βάρος, σε αυτούς που κατάκλεψαν το κράτος και που σε αυτούς τους επώνυμους και μη που χρωστάνε εκατομμύρια στο δημόσιο χωρίς να τιμωρούντα οι πραγματικοί «εγκληματίες» στο τωρινό έλλειμμα του Ελληνικού κράτος."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/12/10 11:34

    το γελοίο είναι ότι όλη αυτή η διαδικασία πήγαινε έλα με τους δικαστές...μπορεί να κόστισε στο δημόσιο το μεγαλύτερο μέρος από τα 2500 ευρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/12/10 11:59

    ναι μπράβο, μπράβο αφήσαν τον Χριστοφοράκο και τη κωλο SIEMENS να φύγουν στη Γερμανία δίχως να δώσουν ούτε 1 ευρώ στο κράτος που κατάκλεψαν και βάλαν τώρα το ΣΔΟΕ και την ΦΟΡΟΕΦΟΡΙΑ να κυνηγά το κάθε θύμα της κρίσης των τραπεζών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/12/10 12:34

    Το πρόβλημα είναι ότι καθόμαστε και μασάμε στα καθίκια αντι να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι εμείς είμαστε η εξουσία και ΌΧΙ αυτοί! Αυτή είναι η έννοια της Δημοκρατίας ο λαός είναι η αρχή και το αφεντικό! Και ΌΧΙ δεν συμφωνώ να σπαταλούν τα λεφτά μου για να κάνουν ελέγχους πριν εισπράξουν αυτά που ΞΕΡΟΥΝ ότι χρωστούν οι πολιτικοί, οι Εφοπλιστές, οι τραγουδιστές και οι μεγάλες τράπεζες τύπου Goldman Sachs που πληρώνει λιγότερο απο 1% φόρο κάθε χρόνο! Λοιπόν ΌΧΙ δεν συμφωνώ καθόλου με τους ελέγχους! Και να ελέγξουν θα πιάσουν τι; Το φουκαρά που χρωστάει 1000, 2000, ακόμα και 10.000 στην κολοεφορία ή στο φαληρισμένο ΙΚΑ; Και Η Goldman Sachs που χρωστάει πάνω απο 12 Δίς, η εφοπλιστές που όλοι μαζί εάν πλήρωναν την εφορία τους θα ήταν πάνω απο 6 ΔΙΣ το χρόνο; Μπορώ να συνεχίσω μέχρι αύριο αλλα η ουσία είναι ότι πρέπει να σταματήσουμε να φοβόμαστε τους φορείς μια διεφθαρμένης κυβέρνησης, μαριονέτας των τραπεζικών Λόμπυ των Ροκεφέλλερ και Ροθστσάϊλντ και να τους στείλουμε επιτέλους στα τσακίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/12/10 13:41

    συγχαρητηρια στην κρατική μηχανη που μας εχει κανει να μισησουμε την ιδια μας την χωρα...
    Ευχομαι να ειναι περηφανοι ολοι αυτοι που μας κυβερνανε για την κληρονομια που αφηνουν στα ιδια τους τα παιδια...
    Συχγαρητηρια στην ελληνικη αστυνομια που ενω βλεπει ολη αυτην την αδικια δεν βγαινει να διαμαρτυρηθει, να απεργησει και να απαιτησει τις καλυτερες συνθηκες διαβιωσης των κρατουμενων και την διαφοροποιηση της μεταχειρισης ενος κατηγορουμενου για μικροωφειλες του "κλεφτη-δημοσιου".
    Ευχομαι το 2012 να ερθει πραγματικα το τελος του κοσμου για να "καθαρισει" αυτος ο πλανητης απο τον διανοητικα πλεον καθυστερημενο και απληστο ανθρωπο.Με τυπομενα χαρτακια μετραμε πλεον την ψυχη ενος ανθρωπου, καταντια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/12/10 21:31

    οταν επικρατει η ανομια και η παρανομια,τοτε εισαι
    εκτεθειμενος στην κακια την ζηλια και στο κομπλεξ
    του καθενος,ας αρχισουμε να σκεπτομαστε τον τοπο μας ,οχι σαν οικοπεδο ή τουλαχιστον οχι μονο σαν οικοπεδο.Με το να εχεις κατι κτηρια για να την παιρνανε οι τουριστες το καλοκαιρι ε μπας μπροστα
    (στα ροδιτικα).το δικαστακι στην αθηνα θα ειπε ,ας τον ταλαιπωρισουμε τον παππουλη που τολμα και εχει πιο πολλα λεφτα απο μας.
    φιλοι και φιλες ποσοι ειναι οι κρητικοι?και ποσα 3βαθμια ιδρυματα εχουν?
    ποσοι ειμαστε εμεεις και ποσες σχολες δεν εχουμε?
    εν κατακλειδι ποσο κοροιδα ειμαστε
    οχι για τις σχολες μονο
    για πολλα και διαφορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/12/10 00:33

    Το απίστευτο και ώμος ΕΛΛΗΝΙΚΑ είναι ότι , παίρνει σύνταξη εδω και ΔΥΟ χρόνια από το ΙΚΑ , τότε πώς παίρνει σύνταξη από τον από τον ασφαλιστικό φορέα ΙΚΑ που υποτίθεται ότι χρωστάει ένα ποσόν για την χρονιά 2002 ?
    Η χρωστάς και ΔΕΝ παίρνεις σύνταξη , η ΔΕΝ χρωστάς και παίρνεις σύνταξη.
    Αλλά όπως λέει και πιο πάνω , δυστυχώς στην Ελλάδα ζούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος6/12/10 11:38

    ...griechenland....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *