ροή ειδήσεων

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΡΟΔΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΣΟΣ

"Συμφωνώ για την κακή συγκοινωνία αλλά έχω δει και άλλες πόλεις όπου τα πανεπιστήμια είναι εκτός κέντρου (Βλέπε Ιωάννινα) η ακόμα και τα πανεπιστήμια της Αθήνας αν δεν μένεις κοντά πόση ώρα θες και πόσες συγκοινωνίες πρέπει να...
αλλάξεις για να φτάσεις στον προορισμό σου. Αλλά τι τα λέω όλα αυτά αφού δεν έχουν σημασία σύντομα το τμήμα της Ρόδου δεν θα υπάρχει. Με την συγχώνευση που φημολογείται δεν βλέπω φως στο τούνελ. Θα σου εξηγήσω την κατάσταση για να τα δει και λίγο ο κόσμος. Υπάρχει ένα τεράστιο κτίριο λοιπόν πέρα από το Κλεόβουλος (και τα 2 είναι πάνω στην Δημοκρατίας) το οποίο κρίθηκε όπως είπε ακατάλληλο και παραμένει ανεκμετάλλευτο τόσα χρόνια. Το καλοκαίρι πήγαν να γίνουν κινήσεις για υπερεργολαβία και αποκατάσταση του αλλά η προκήρυξη δεν βγήκε ποτέ. Λήγει λοιπόν η σύμβαση με το κάμειρος (εκεί που στεγάζεται το υπόλοιπο μισό) και δεν έχει ανανεωθεί. Τα χρήματα που χρειάζονται για τιν μίσθωση του ακινήτου είναι τεράστια και είναι χρήματα τα οποία βγαίνουν από τον τακτικό προϋπολογισμό οποίος κανονικά είναι για να αξιοποιεί αναβαθμίσεις βιβλία κτλ κτλ κτλ. Ταυτόχρονα άν ακούσεις το ποσό που χρειάζεται για την μετακόμιση θα ζαλιστείς. Άσε που σε κάθε μετακόμιση ξεκινάνε 10 Η/Υ και φτάνουνε οι 8. Αν μπεις στο παλιό κτίριο θα βάλεις τα κλάματα. Όλο το ισόγειο έχει στοίβες βιβλία από τα οποία τα μισά είναι γραμμένα από καθηγητές του πανεπιστημίου και φυσικά αγορασμένα από το πανεπιστήμιο για ευνόητους λόγους. Τα βιβλία είναι όλα καινούργια και θα πάνε για κάψιμο (Κάτι σαν τους Ναζί που καίγανε βιβλία στον πόλεμο). Υπάρχει εξοπλισμός ανεκμετάλευτος ο οποίος λιώνει σε αποθήκες. Όλη η περιοχή μαζί με το Πίκπα δίπλα ανήκει στο πανεπιστήμιο αλλά παραμένει και θα παραμείνει ανεκμετάλλευτος. Αλλά για να δεις πόσο πρακτικοί και πόσο μυαλό έχουν τους ενοχλούσε ο συνωστισμός με τα αυτοκίνητα μπροστά από το κεντρικό κτίριο και βάλανε μπάλες για να μην παρκάρουν χωρίς να φτιάξουν τον δρόμο που οδηγεί στην αλάνα με αποτέλεσμα όποιος έρχεται από το κέντρο να πρέπει να κάνει αναστροφή η ολόκληρη μανούβρα προκειμένου να βρεθεί στην κακοστρωμένη ανηφόρα που οδηγεί στο πίσω μέρος. Το ότι νοικιάζουν ξενοδοχείο για τα μαθήματα είναι επειδή είναι συνηθισμένοι να νοικιάζουν ξενοδοχεία για εστίες. Εδώ και χρόνια θα μπορούσαν να είχαν εκμεταλλευτεί όλο αυτό το ακίνητο και να είχαν φτιάξει και κτίρια και εστίας και τα πάντα και μη γυρίσει κανένας να πει ότι ενισχύουν τη τοπική κοινωνία νοικιάζοντας τα γιατί το μόνο που ενισχύουν είναι τσέπη αυτών που ανήκει το οίκημα. Και κάτσε να δεις αν κλείσει η ΣΑΕ πείνα που έχει να πέσει στη Ρόδο γιατί ως γνωστό οι φοιτητές συντηρούν πολλά μαγαζία-σπιτονοικοκύριδες της τοπικής κοινωνίας. Βέβαια ειδικά στο θέμα τον ενοικίων καλά να πάθουν γιατί νο! ικιάζουν τρύπες που δεν πέφτουν κάτω από 300"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/12/10 17:52

    Πολυ σωστα ολα! Συμφωνω απολυτα!
    Μια μικρη υποσημειωση μονο: επειδη στα Γιαννενα εχω παει, οντως το Πανεπιστημιο ειναι μακρια (κοντα στο χωριο Πεδινη), αλλα περαν της εστω λιγο συχνοτερης συγκοινωνιας, οταν πας εκει βλεπεις ενα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ με ενα μεγαλο καμπους ευρωπαικων προδιαγραφων, οχι ενα ξενοδοχειο που απλα βρηκε τροπο να τα κονομαει και το χειμωνα.

    Αυτα, απο τον "αλλο φοιτητη" της προηγουμενης αναρτησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *