ροή ειδήσεων

Αντιδράσεις ξενοδόχων για το νέο αναπτυξιακό

Μόνο στο 15% του ξενοδοχειακού δυναμικού της χώρας απευθύνεται ο νέος αναπτυξιακός νόμος, επισημαίνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ). Το Επιμελητήριο, καταθέτοντας τις παρατηρήσεις του... στο σχέδιο του αναπτυξιακού, εξηγεί ότι η προϋπόθεση να αναβαθμιστούν σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων οι μονάδες χαμηλότερων κατηγοριών, προκειμένου να ενταχθούν, στην πράξη είναι μια διαδικασία εξαιρετικά δύσκολη για πολλούς λόγους, κυρίως κατασκευαστικούς, πολεοδομικούς και αμφίβολης οικονομικής αποτελεσματικότητας.
Το ΞΕΕ εκτιμά ότι η προβλεπόμενη μείωση των χρηματοδοτικών ενισχύσεων για ένα τομέα κυρίως εντάσεως κεφαλαίου, όπως ο ξενοδοχειακός, θα οδηγήσει σε στασιμότητα τις επενδύσεις για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Η φορολογική απαλλαγή των κερδών με την εξαετή ισχύ σημειώνει ότι δεν θα έχει μεγάλη εφαρμογή στα ξενοδοχεία.
Το Επιμελητήριο ζητεί να μειωθεί η υποχρεωτική πάροδος των 8 ετών για την εκ νέου υποβολή πρότασης ενίσχυσης μιας επένδυσης στα 6 έτη και να διατηρηθούν τα οριζόντια ποσοστά ενίσχυσης σχεδίων εκσυγχρονισμού σε ολόκληρη τη χώρα.
Eξάλλου, υποστηρίζει ότι δεν λαμβάνεται μέριμνα υποβοήθησης των περιοχών που υστερούν τουριστικά, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζεται το ίδιο, για παράδειγμα, μία επένδυση στη Ρόδο με μία στην Κάσο μόνο και μόνο επειδή ανήκουν στην ίδια περιφέρεια. Επίσης, δεν γίνεται αναφορά σε σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδίδεται κάθε 2 χρόνια και προσδιορίζει περιοχές υψηλής ξενοδοχειακής πυκνότητας, όπου αναστέλλονται ή περιορίζονται τα ποσοστά ενίσχυσης επενδύσεων για ίδρυση νέων ή επέκταση υφιστάμενων ξενοδοχείων. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να επιδοτηθούν μονάδες 4 και 5 αστέρων στην Αττική με ποσοστά έως 25% και στη Θεσσαλονίκη έως 40%.
kathimerini.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *