ροή ειδήσεων

Κρήτη & Ρόδος ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον τουρισμό.

Οι προοπτικές αλλά και τα προβλήματα που παρουσιάζει ο Τουρισμός αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης, στη συνάντηση που είχε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου... με τους προέδρους των τεσσάρων ενώσεων ξενοδόχων της Κρήτης, που ήρθαν στην Κρήτη.

Στη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε, πως τα δύο νησιά έχουν πολλά κοινά σε ό,τι αφορά τον Τουρισμό, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη συνεργασίας με στόχο και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ο κλάδος αντιμετωπίζει.

Ο κύριος λόγος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση που ζήτησαν οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Χανίων, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου, για τη λειτουργία του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού, προκειμένου να ακολουθήσουν, αν όχι το ίδιο, τουλάχιστον παρόμοιο μοντέλο στον τομέα της προβολής του νησιού τους. Είχε προηγηθεί επικοινωνία, με τον υφυπουργό Τουρισμού, Γιώργο Νικητιάδη, που συνέστησε στους ξενοδόχους της Ρόδου και της Κρήτης να συνομιλήσουν και ενδεχομένως να συνεργαστούν στον τομέα της προβολής.

Ωστόσο στη συνάντηση έγινε συζήτηση και για άλλα θέματα, που απασχολούν τον κλάδο, όπως η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου η εφαρμογή του συστήματος «All Inclusive» που θεωρείται «αναγκαίο κακό» οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους και ο μαθητικός Τουρισμός που φθίνει χρόνο με τον χρόνο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair που δραστηριοποιήθηκε και στα Χανιά με την οικονομική στήριξη των τοπικών φορέων κάτι που έγινε και στη Ρόδο. Κοινή πεποίθηση ήταν πως για το θέμα των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, οι χειρισμοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί από τους ξενοδόχους.

cretalive.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *