ροή ειδήσεων

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ;

by Kerberos
Αγαπητοί φίλοι, είδατε τις εικόνες από την προχθεσινή πορεία στο κέντρο της πόλης. Κάποιοι δηλώνουν ικανοποιημένοι από την συμμετοχή, άλλοι δυσαρεστημένοι
Η αλήθεια είναι ότι...
η παρουσία περίπου διακοσίων ατόμων στην πορεία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική αν αναλογιστούμε τη σκληρότητα των μέτρων που ψηφίστηκαν την προηγούμενη μέρα κι αν αναλογιστούμε ότι στο νησί εργάζονται πάνω από 20 χιλιάδες εποχιακά απασχολούμενοι (εν μέρη απλήρωτοι ακόμα!)ένα μέρος των οποίων θα μπορούσε να λάβει μέρος χωρίς τον φόβο αντιποίνων από τους εργοδότες. Σε καμία περίπτωση δεν θα περίμενε κανείς να κατέβουν στην πορεία εργαζόμενοι που πρέπει να είναι στις θέσεις τους, ειδικά αυτή την δύσκολη περίοδο όπου οι εργοδότες έχουν πλέον το δικαίωμα από τον νόμο να «πετσοκόβουν» και να απολύουν κατά το δοκούν Οι εποχιακοί όμως; Πού ήτανε;
Φαίνεται ότι οι εποχιακοί είχαν κάτι σημαντικότερο να κάνουν αυτή τη μέρα, όταν θα τους καλέσουν όμως την ερχόμενη τουριστική σαιζόν οι Ξενοδόχοι και θα τους αναγκάσουν με το πιστόλι στον κρόταφο να υπογράψουν τις συμβάσεις με τις μειωμένες αποδοχές τότε θα δούμε πως θα αντιδράσουν.

Γιατί όμως αυτή απάθεια; Ο λόγος της μη προσέλευσης στις οργανωμένες από τα συνδικάτα πορείες είναι απλός. Ο κόσμος δεν εμπιστεύεται πια τα συνδικάτα, και με το δίκιο τους, είναι δυνατόν να καλείτε τον κόσμο σε κινητοποιήσεις ΜΕΤΑ την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και κατόπιν εορτής;
Πολύ σωστά ένας αναγνώστης παρατήρησε στα σχόλια ¨… ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ τις λαϊκές αντιδράσεις, να "ξεφουσκώσουν" το "καζάνι που βράζει" για να μην "σπάσει".
Ο Έλληνας δεν εμπιστεύεται KANENAN δεν ξέρει που να στραφεί και από πού να περιμένει κάτι! Οδηγούμαστε σε επικίνδυνα μονοπάτια, αυτή η απάθεια, η αδράνεια εκλαμβάνεται από τους κυβερνώντες ως συγκατάθεση, ως αναγνώριση εκ μέρους των πολιτών της αναγκαιότητας λήψης αυτών των μέτρων! Όσο ο κοσμάκης δεν αντιδρά ΤΟΣΟ προχωράνε αυτοί στη λήψη ΝΕΩΝ μέτρων! Η κυβέρνηση στρέφει την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα τα βάζουν με τους εργαζόμενους του δημοσιού και πετυχαίνουν έτσι ταχύτατα τους στόχους τους μέσο του διαίρει και βασίλευε!
Άρα λοιπόν τίθεται το ερώτημα ΤΙ ΚΆΝΟΥΜΕ; Καθόμαστε απαθείς και δεχόμαστε μοιρολατρικά τις αποφάσεις των 300 που καθορίζουν την τύχη 10,000,000 ανθρώπων; Που είναι η κόκκινη γραμμή του Έλληνα; Όταν θα έχει φτάσει στην εξαθλίωση; Όταν θα έχει πραγματοποιηθεί η σχεδιαζόμενη συρρίκνωση του εθνικού χώρου;

(Αλήθεια , επειδή ακούω από πολύ κόσμο ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να μπλέξουν σε πορείες που καθοδηγούνται από τα ελεγχόμενα συνδικάτα, πιά θα ήταν άραγε η συμμετοχή αν αυτή οργανώνονταν από ΑΠΛΟΥΣ πολίτες και εργαζόμενους ΧΩΡΙΣ κόμματα και συνδικάτα;;;; Θα ήθελα τα σχόλιά σας).

Διαβάστε παρακάτω ένα ενδιαφέρον άρθρο
(Hellenic Nexus 12/10)

Οι κατευθύνσεις του ΔΝΤ
Η μεγαλύτερη οικονομική εφημερίδα της Ευρώπης, η γερμανική Handelsblatt, παραδέχτηκε ότι η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αντέξει την «άνευ προηγουμένου θεραπεία –σόκ του ΔΝΤ».
Ο Κλάουντιο Κάτζ, οικονομολόγος στο πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες σε συνέντευξη του για την Ελλάδα είπε «Η Ελλάδα βρίσκετε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και νομίζω ότι το γεγονός αυτό σας δίνει την δυνατότητα να το αξιοποιήστε με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο, ώστε να βοηθηθούν οι αγώνες σας.» Σε άλλη συνέντευξή του λέει «Μας έστυψαν όσο μπορούσαν, το ίδιο κάνουν με εσάς». Και παραδέχτηκε ότι το λάθος των Αργεντίνων ήταν που δεν απαλλάχθηκαν γρήγορα από τους τοκογλύφους. Το λάθος της Αργεντινής ήταν να μην προχωρήσει στη στάση πληρωμών οργανωμένα και συντεταγμένα, αναλαμβάνοντας τον πλήρη έλεγχο του τραπεζικού συστήματος. Αλλά «καμία κυβέρνηση», λέει «δεν αποφασίζει μόνη της κάτι τέτοιο, πρέπει να υποχρεωθεί από κάτω…Είστε Έλληνες και πρέπει να ανακτήσετε τη δύναμη της ιστορίας σας», καταλήγει. Αυτή την ιστορία και τον πολιτισμό φοβούνται οι νεοταξικές ελίτ, γι ΄αυτό προετοιμάζουν τη διάλυση της ελληνικής δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης, με τη μεταρρύθμιση των ημερών του ΔΝΤ.

Οι σαρωτικές αλλαγές στην Παιδεία
Ο νέος νόμος-πλαίσιο που πρόκειται να ψηφιστεί τον Ιανουάριο, αν μέχρι τότε δεν έχει ανατραπεί από τις κινητοποιήσεις που προβλέπονται, παρουσιάστηκε παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού, στην έκτακτη πρυτανική συνεδρίαση (26/09/10), στους Δελφούς. Εκεί ακούσαμε να λένε ότι το έτος 2011 θα είναι η χρονιά των σαρωτικών αλλαγών στην ελληνική Παιδεία. Μίλησαν για πανεπιστήμια «εξωστρεφή και διεθνή», για κατάργηση του πρυτανικού συμβουλίου και της φοιτητικής συμμετοχής στη διοίκηση, και για άλλες αλλαγές που θα συνδέσουν τα ελληνικά πανεπιστήμια με την παγκοσμιοποίηση και …τον διάλογο ανάμεσα σε λαούς και πολιτισμούς.
Οι σχετικές διακηρύξεις έγιναν παρουσία του μεγαλύτερου «γκουρού» των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων στην Ε.Ε., του Πορτογάλου υπουργού Παιδείας Jose Mariano Gago, φίλου τόσο του πρωθυπουργού, όσο και της υπουργού Παιδείας Ά. Διαμαντοπούλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Mariano Gago, είναι πρώην πρόεδρος του International Risk Governance Council (Διεθνούς Συμβουλίου για ην ΔιαχείρισηΚινδύνου – IRGC), ενός διεθνούς επιστημονικού οργανισμού που ιδρύθηκε το 1999 από το Φόρουμ Ένγκελμπέργκ (Forum Engelberg), αναγνωρίζοντας την ανάγκη για έναν νέου τύπου οργανισμό που θα προσέφερε μια «καινοτόμα προσέγγιση» στη διαχείριση κινδύνου.
Το Forum Engelberg είναι ένα είδος Λέσχης Μπιλντερμπέργκ, στον χώρο της επιστημονικής έρευνας, της τεχνολογίας, των οικονομικών και της φιλοσοφίας, που συνέρχεται κάθε χρόνο στο Engelberg της Ελβετίας. Πρόεδρός του είναι ο Hubert Curien, πρόεδρος του CERN, πρώην υπουργός Έρευνας και Διαστήματος της Γαλλίας. Γίνεται προφανές, με απτό τρόπο, ότι οι επερχόμενες μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης έχουν τη σφραγίδα των ανώτερων κέντρων της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, το μοντέλο της οποίας είναι ένα πανεπιστήμιο που λειτουργεί με αγοραία κριτήρια.
Σε μια τέτοια «ακαδημαϊκή επιχείρηση», η πολιτισμική παράδοση και η ιστορική ταυτότητα ενός λαού είναι εξαιρετικά «αντιπαραγωγικές» λεπτομέρειες, για να απασχολούν τους εκφραστές του οργουελλικού μέλλοντος. Πρόκειται για ένα εξωφρενικό μοντέλο, όπου κανείς δεν θα ξέρει ποια « γραμμή» θα υπερισχύει του ιδιώτη χορηγού ή του επιχορηγούμενου καθηγητή της έδρας; Είναι εξωφρενικό ότι, με πρόσχημα τις υπάρχουσες δυσλειτουργίες της δημόσιας εκπαίδευσης, το κρατικό πανεπιστήμιο διαλύεται αντί να εξυγιαίνεται, παράλληλα με την ίδρυση του ιδιωτικού που θα είναι ανταγωνιστικό, μέσα στα εθνικά χαρακτηριστικά

Το «χτύπημα» στις Ένοπλες δυνάμεις
Μετά την εφαρμογή ενός δεύτερου καταστροφικού «Καλλικράτη» στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το Μνημόνιο επηρεάζει άμεσα και την εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων, την αγορά οπλικού υλικού και την συντήρηση του υπάρχοντος εξοπλισμού. Προβλέπονται περισσότερες περικοπές στον τομέα τον λειτουργικών εξόδων μέσα στους επόμενους μήνες, αλλά και κατευθυνόμενες αλλαγές στα καθήκοντα που θα αναλαμβάνουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με περισσότερο βάρος σε αστυνομικού τύπου ανάγκες.
Δεν είναι τυχαίο ότι, μόλις ανακοινώθηκε το νέο ύψος του ελλείμματος την επομένη των εκλογών, δόθηκε η εντολή αναστολής της λειτουργίας των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αλεξανδρούπολης (492 ΣΝ) και της Ξάνθης (412 ΣΝ). Το κλείσιμο περιφερειακών στρατιωτικών νοσοκομείων, σε μια τόσο στρατηγική θέση, σχετίζεται άμεσα με την γενικότερη υποβάθμιση της αμυντικής θωράκισης της χώρας. Ανάλογο «μαχαίρι» πρόκειται να πέσει σε εξοπλισμούς και μονάδες του Στρατού και της Αεροπορίας.
Η ήδη χαμηλή διαθεσιμότητα των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, λόγω περικοπής κονδυλίων συντήρησης, έχει δημιουργήσει προβλήματα στη διαδικασία αναχαίτισης των τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο. Ταυτόχρονα, οι παραιτήσεις μηχανικών και τεχνικού προσωπικού (λόγω των μέτρων για τις συντάξεις τους) πλήττουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα των μονάδων. Οι «επιτηρητές» του ΔΝΤ έχουν βαλθεί να περικόψουν τους εξοπλισμούς και έχουν ζητήσει την κατάργηση πολλών μονάδων και οπλικών συστημάτων που κρίνονται «αχρείαστα» από αυτούς.
Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Επιχειρείται, παράλληλα, κάμψη του ηθικού των στελεχών των ΕΔ, ώστε να μην αντιδράσουν στις επερχόμενες περικοπές και στη διάλυση των ασφαλιστικών τους ταμείων, ούτε στη σχεδιαζόμενη συρρίκνωση του εθνικού χώρου, στα πλαίσια της ενδοτικής πολιτικής που έχει δρομολογηθεί. Τα πρώτα δείγματα αυτής της τακτικής τα είδαμε όταν ένας πολιτικός, ο οποίος συνδέθηκε με την παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους, πρωτοστάτησε σήμερα στην κατεδάφιση του φρονήματος των αξιωματικών αποκαλώντας τους «αντιπαραγωγικούς». Όταν πάλι οι πιλότοι της Πολεμικής αεροπορίας, αγανακτισμένοι, κήρυξαν απεργία, τα «τροϊκανά» ΜΜΕ, παίρνοντας γραμμή, άρχισαν να τους λοιδορούν, βρίζοντάς τους «επίορκους», «άπληστους», «ρετιρέ» κ.λπ.
Θεωρώντας ως δεδομένο ότι τα εν ενεργεία στελέχη, κυρίως των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας, δεν μπορούν αλλά ούτε και πρέπει να αντιδράσουν με δυναμικό τρόπο, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκάλεσε «ανεγκέφαλους» τους άνδρες της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Λιμενικού Σώματος. Σε σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον των παρευρισκομένων στρατιωτικών, λέγοντας ότι «οι στρατιωτικοί είναι αυτιστικοί και γραφειοκράτες», ενώ διερωτήθηκε ειρωνικά «Το Πολεμικό Ναυτκό πότε κάνει εκπαίδευση, πρίν τις δεξιώσεις ή μετά;»…

Οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί και όσα πρόκειται να συμβούν θα δοκιμάσουν σκληρά τις ελληνικές αντιστάσεις.
«Η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να σωθεί, αλλά έντεχνα θα χρεωθεί ακόμα περισσότερο, μέχρις ότου οι πόροι της χώρας να περάσουν σε χέρια συγκεκριμένων εταιριών. Αυτό θα γίνεται, μέχρις ότου οι πολίτες καταλάβουν πως τους επιβάλλουν μια σύγχρονη δουλεία και ξεσηκωθούν…». Τάδε έφη ο John Perkins, πρώην στέλεχος της CIA, οικονομικός εκτελεστής και συγγραφέας του βιβλίου Καταθέσεις ενός οικονομικού εκτελεστή….

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *