Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

Κρουαζιέρα στα Ελληνικά νησιά χωρίς βίζα για τους Τούρκους.

Με το κρουαζιερόπλοιο Ankara και το ποσό των 600 ευρώ περίπου, οι γείτονες μας θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την Ελλάδα. Από τις 22 Μαΐου η κρουαζιέρα χωρίς βίζα για τους Τούρκους τουρίστες θα είναι γεγονός.
Το ταξίδι θα διαρκεί μία εβδομάδα. Το Ankara θα αναχωρεί από την Σμύρνη και θα πιάνει Πειραιά, Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη, Ρόδο και Κω.
Μάλιστα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα μνημεία των νησιων στην ιστοσελίδα του τουριστικού πρακτορείου που διοργανώνει την εκδρομή, www.bamtur.com


Μεγάλες φθορές στην Βιβλιοθήκη Κρεμαστής.

Σημαντικές φθορές στο κτίριο της Βιβλιοθήκης στην Κρεμαστή. Κύριοι αρμόδιοι του δήμου Πεταλουδών,  μήπως ήρθε η ώρα για μια σωστή συντήρηση ; Αν ξεκινήσετε σύντομα θα προλάβετε και το πανηγύρι του 15Αύγουστου να είστε έτοιμοι...

Επιτέλους πρόσβαση και για τα ΑΜΕΑ στο λιμάνι Ρόδου!

Άλλη μια λύση από την κατάδειξη προβλήματος μέσα από το blog μας ! Το μεγάλο θέμα με την δύσκολη πρόσβαση των ΑΜΕΑ...

Οικονομία και στις λάμπες;

Στην είσοδο του κάστρου των ιπποτών η αριστερή λάμπα είναι καμμένη εδώ και πολύ καιρό ! Να περιμένουμε αλλαγή τώρα που το είπαμε ; Έτσι για να το γιορτάσουμε σήμερα που είναι και η παγκόσμια ημέρα των μουσείων...

Οι άνθρωποι που έρχονται και φεύγουν…

Οι άνθρωποι αυτοί είμαστε εγώ κι εσύ…είμαστε αυτοί που τα κοιτάμε κατάματα απλώνουμε το χέρι μας και αυτά στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο για να νιώσουν ένα μονό χάδι…και βλέπεις στα μάτια τους μια μικρή σπίθα είναι η κρυφή ελπίδα που ξαναζωντανεύει…εγώ και εσύ άνθρωπε που σε λίγο θα φύγεις, νιώθουμε να βουρκώνουν τα μάτια μας και βρισκόμαστε ανήμποροι να αντιδράσουμε να κάνουμε κάτι…οτιδήποτε…

Δεν σας μιλώ για κάτι περίπλοκο, σας μιλώ για μια καθημερινή μέρα οπού ο δρόμος σου σε βγάζει στο κυνοκομείο . Άπαξ και μπεις μέσα και σφραγίσεις πίσω σου την σιδερένια πόρτα, ξεδιπλώνετε ένας άλλος κόσμος…μια κοινότητα δεκάδων σκυλιών γύρω στα 200 αριθμεί το Δημοτικό κυνοκομείο της Ρόδου.
Αν έχουν χρόνο οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί καθώς και οι εθελοντές να σου αφηγηθούν την ιστορία που κουβαλάει ο καθείς ξεχασμένος σκυλάκος εκεί μέσα τότε το βούρκωμα γίνεται καταρράκτης και ξεχύνεται…και όσο κι αν θες να το μαζέψεις από ντροπή, δεν μαζεύεται…
Κατά την ευνόητη λειτουργιά…ένα κυνοκομείο θα έπρεπε να ήταν ένας σταθμός ένα σύντομο πέρασμα των σκύλων από εκεί με τελικό σκοπό την υιοθεσία τους. Μπορεί να είναι το αυτονόητο…αλλά κάτι τέτοιο δεν υφίσταται δυστυχώς.
Εκεί μέσα υπάρχουν σκυλιά ξεχασμένα εδώ και χρόνια απ όλους μας, σκυλιά που μπήκαν για σύντομο χρονικό διάστημα και απλά ξέμειναν…ξεχαστήκαν από όλους μας…’όπως μου είπε μια παλιά εθελόντρια η όποια είχα την τύχη να με ξεναγεί: ¨ο κόσμος προτιμά τα κουτάβια τα βρίσκει πιο χαριτωμένα…και όταν μεγαλώνουν απλά ..τα σουτάρουν...και καταλήγουν εδώ με διαφόρους τρόπους είτε τα αφήνουν απ έξω απ το κυνοκομείο είτε τα αφήνουν σε κάποιον δρόμο μακριά από το σπίτι τους ώστε να σιγουρευτούν πως δεν θα καταφέρει ποτέ να γυρίσει¨. Εγώ πάλι δεν αντέχω να ακούω όλες αυτές τις ιστορίες δεν αντέχω να γνωρίζω την Αμαλία¨ μια πανέμορφη σκυλίτσα οπού έχασε το αφεντικό της και να μαθαίνω ποσά χρόνια είναι εκεί μέσα περιμένοντας κάποιον...οπού ίσως να μην έρθει να την πάρει από ‘κει, ποτέ…δεν αντέχω να μαθαίνω πως η Spider γεννήθηκε τον Ιούλιο τού 2005 και την παράτησαν στο κυνοκομειο στις 18/8/2005 και έκτοτε παραμένει στον ίδιο ακριβώς χώρο μέχρι σήμερα, θλίβομαι μαθαίνοντας για την ιστορία του Rombi όπου γεννήθηκε τον 9ο του 2004 και τον παράτησαν στο κυνοκομειο στις 10/10/2005 παραμένει ακόμα εκεί…..
Καθημερινά διπλά μου ακούω ανθρώπους να μου λεν πως θέλουν ένα ¨καθαρόαιμο¨ αν τους ρωτήσεις τι καθαρόαιμο…δεν γνωρίζουν τι ράτσα θέλουν απλά το άκουσαν και θέλουν ένα καθαρόαιμο, έτσι απλά… εγώ πάλι που είχα την τύχη να υιοθετήσω αδέσποτο έχω να σας πω πως κάνετε μεγάλο λάθος δεν έχει καμία απολύτως διάφορα και έχω να σας πω πως ο δικός μου ο ¨ΡΟΔΟΣ MIΞ¨ είναι ανεκτίμητης άξιας πολύ περισσότερης και από τον δικό σας που θα ακριβοπληρώσετε και ας τον βρήκα στον δρόμο όλα σας τα λεφτά να μου δώσετε πάλι θα αξίζει περισσότερο!!!
Όλοι γύρω μου θέλουν ένα κουτάβι…και σε ρωτώ άνθρωπε και εσένα που θα φύγεις βουρκωμένος από εκεί μέσα...είναι τυχαίο ότι σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες πχ Ιταλία απαγορεύονται να υιοθετηθούν κουτάβια κάτω των 6 μηνών ο λόγος είναι ότι εκεί ήδη έχει μάθει να κάνει τις ανάγκες του έξω αλλά και να γνωρίζει τις βασικές εντολές, άλλωστε δεν γνωρίζουμε όλοι τον τρόπο να εκπαιδεύσουμε τα σκυλιά μας, επίσης σε ηλικία 6 μηνών και πάνω παύει να είναι το λούτρινο που φανταστήκαμε και το παίρνεις συνειδητοποιημένα τι λιγότερο έχει ένα σκυλί ηλικίας 3 – 4 ετών; Τίποτα κι αν πιστεύετε τον μύθο πως δεν θα μπορέσει να μάθει εντολές κάνετε μεγάλο λάθος.
Εγώ κι εσύ λοιπόν άνθρωπε είμαστε οι μόνοι 2 που νιώθουμε έτσι μέσα σε τόσες χιλιάδες πληθυσμό που έχει το νησί μας; Φαντάσου πως μέσα στις τόσες χιλιάδες πληθυσμό εκεί έξω υπάρχουν αρκετοί εκατοντάδες οπού θα αποφασίσουν άμεσα να πάρουν έναν σκύλο οπού θα το πληρώσουν ενώ την ιδία στιγμή τα σκυλιά του κυνοκομείου διαφόρων μεγεθών, ηλικιών και ρατσών απλά θα περιμένουν ίσως μέχρι και το τέλος της ζωής τους για εκείνο το μικρό χάδι…όπου μπορεί να μην έρθει ποτέ.
Εσύ κι εγώ λοιπόν άνθρωπε που πάμε εκεί περαστικοί και φεύγουμε, κατά πάσα πιθανότητα έχουμε ήδη κάποιο ζώο σπίτι μας και δεν μπορούμε να πάρουμε κάποιο άλλο ενώ εκεί έξω εκατοντάδες θα αγοράζουν κάποιο σκύλο ¨καθαρόαιμο¨ και δεν θα σκεφτούν καν να ρίξουν μια μικρή μάτια στο κυνοκομειο…και μεγαλώνοντας το κουτάβι θα ανακαλύψουν ότι δεν είναι πια εκείνο το όμορφο κουταβάκι που είδαν στην βιτρίνα όπως επίσης πως δεν είναι λούτρινο αλλά μια ψυχή με ανάγκες.
Με αγάπη
O.F.E.R (Οικολογική και φιλοζωική ένωση Ρόδου)


Κατασκηνώνουν στο Υπουργείο Εσωτερικών 50 του ΡΟΔΑ !

ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ:
Σήμερα (17/5) περίπου 50 εργαζόμενοι του ΡΟΔΑ πήραν το καράβι για ΠΕΙΡΑΙΆ ...να πάνε να κατασκηνώσουν έξω από το ΥΠΕΣ..... Παπαδάκης και Αυτιας είναι online για αύριο (18/5)..... (ΑΝΤ1 ΚΑΙ ΑΛΤΕΡ)

Βανδαλισμοί στο μνημείο του Ολοκαυτώματος

Βανδαλισμούς προκάλεσαν άγνωστοι δράστες στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων στην πόλη της Ρόδου, στην διάρκεια των τελευταίων ημερών.
Οι άγνωστοι δράστες, κατέστρεψαν το Άστρο του Δαυίδ και ράγισαν τη μια πλευρά του γρανιτένιου Μνημείου. Σημειώνεται ότι κρούσμα βεβήλωσης του μνημείου είχε σημειωθεί και πριν από περίπου δύο χρόνια και μάλιστα το περιστατικό, οι δράστες είχαν φροντίσει να το αναρτήσουν σε βίντεο στο διαδίκτυο. Για τον βανδαλισμό εκδόθηκε ανακοίνωση διαμαρτυρίας από το Κεντρικό Ισραηλιτικό συμβούλιο, ενώ οι δράστες αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές Ρόδου ύστερα από καταγγελία. Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα:


"Βάνδαλοι ρατσιστές, χρησιμοποιώντας βαρύ αντικείμενο, κατέστρεψαν το Άστρο του Δαυίδ και ράγισαν τη μια πλευρά του γρανιτένιου Μνημείου Ολοκαυτώματος της Ρόδου.


Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, απηύθυνε επιστολές προς τους υπουργούς προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοϊδη, Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη, καθώς και προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γ. Πεταλωτή, ζητώντας την σύλληψη των δραστών αλλά και την προστασία των εβραϊκών Μνημείων και ιδρυμάτων, ανά την Ελλάδα.


Παράλληλα επιστολές απευθύνθηκαν προς τον Νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Γ. Μαχαιρίδη και τον Δήμαρχο Ροδίων κ. Χατζή Χατζηευθυμίου, ζητώντας τις ενέργειές τους για την αποκατάσταση των ζημιών.


Η εβραϊκή κοινότητα της Ελλάδος, δεν εισακούστηκε όταν είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για τις συνέπειες της αθώωσης του κ. Κ. Πλεύρη, ο οποίος μέσα από το αντισημιτικό βιβλίο του, ρητά προτρέπει σε πράξεις βίας κατά των Ελλήνων Εβραίων.


Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος, την ύστατη στιγμή, καλεί την κοινή γνώμη, την κυβέρνηση, κάθε αρμόδιο και κάθε δημοκράτη πολίτη, να αντιληφθεί που οδηγεί ο κατευθυνόμενος από τον φασισμό αντισημιτισμός και να αντιδράσει έντονα.


Το ΚΙΣΕ απευθύνθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Εισαγγελία της Ρόδου και ζήτησε την άμεση διενέργεια των ανακρίσεων, ώστε να συλληφθούν και να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι, οι οποίοι δεν διστάζουν να εξυμνούν την γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού και την βαρβαρότητα των μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του από το Χιτλερικό καθεστώς με την συνενοχή των κατά τόπους Αντισημιτών".

TOYΡΚΙΚΟΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ


Turkey (=Μεγάλη Τουρκία) Χάρτης με τα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας, όπου εμφανίζονται οι άμεσες διεκδικήσεις της εις βάρος γειτονικών χωρών.
Στα ανατολικά έχει προσαρτηθεί όλο το βόρειο Ιράκ (οι κουρδικές περιοχές) με τα πετρέλαια της Μοσούλης, καθώς και τμήμα των δυτικών περιοχών του Ιράν, όπου υπάρχουν κάποιοι Τουρκομάνοι νομάδες. Η Αρμενίαεξαφανίζεται και μοιράζεται ανάμεσα στην Τουρκία και τοΑζερμπαϊτζάν, οι κάτοικοι του οποίου, οι Αζέροι, θεωρούνται τα "μικρά αδέλφια" των Τούρκων. Στα δυτικά, ο παραπάνω χάρτης δείχνει να έχει αποσπαστεί η ΝΔΒουλγαρία με την μουσουλμανική μειονότητα που την κατοικεί, καθώς και η ελληνική Θράκη, η Κύπρος (ολόκληρη!), η Ρόδος και η Κρήτη (!!!). Προφανώς το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά δεν διακρίνεται καθαρά.


Οι ελληνικές κυβερνήσεις βεβαίως αδιαφορούν για όλα αυτά και εξακολουθούν να πιπιλίζουν το φαιδρό δόγμα της εξωτερικής μας πολιτικής (;) "Δεν διεκδικούμε τίποτε, δεν παραχωρούμε τίποτε".

Οι Τούρκοι όμως διεκδικούν, όπως και οι Αλβανοί και οι Σκοπιανοί και όχι μόνον.

Ο παραπάνω χάρτης δημοσιεύθηκε πρόσφατα σε τουρκική εφημερίδα (την Χουριέτ) και εμφανίζεται συχνά στο διαδίκτυο, ακριβώς ο ίδιος, που σημαίνει ότι είναι ξεκαθαρισμένες οι στοχεύσεις της Τουρκίας, έστω και ανεπισήμως.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο εν λόγω χάρτης κυκλοφορεί στα αγγλικά με την επεξήγηση Great Turkey, δηλ. Μεγάλη Τουρκία, το οποίο όμως στα αγγλικά σημαίνει γαλοπούλα, απόλυτα ταιριαστό με τις υπερφίαλες φαντασιώσεις της Άγκυρας.


GREAT TURKEY http:ethnologic

http://diolkos.blogspot.com/2010/05/toy.html