Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010

Το "ματιάσαμε" και χάλασε...

Το 5ο μεγαλύτερο γιώτ στον κόσμο, ακόμα σε κατέπλευσε στο λιμάνι της Ρόδου... λόγω τεχνικού προβλήματος. Παραμένει στο γειτονικό λιμάνι του Μαρμαρίς ενώ περιμένει ανταλλακτικό... 
Τελικά τίποτα δεν είναι τέλειο !

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΑΚΤΑΙΟΝ ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ.

ΠΡΌΣΚΛΗΣΗ 
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου καλεί τα μέλη του όπως και όλο τον ροδιακό λαό να χαρίσουν λίγη ζωή σε έναν συνάνθρωπο τους...

Πάρκο Βύρωνος... το δικό μας Σέϊχ Σου !

Το πάρκο της Βύρωνος αν και στοίχησε 700.000 ευρώ... το βράδυ είναι ο φόβος και ο τρόμος των περαστικών. Μισοφωτισμένο, άδειο και τρομακτικό...

Εξω... η βάση !

Πήραν επιτέλους την λάμπα και τα καλώδια από την προβλήτα της ελαφίνας... αλλά να μην μας δώσουν άλλο ένα θέμα;;;
Τα πήραν όλα... και άφησαν την βάση ! Αυτά τα ημιτελή είναι... η πεμπτουσία της αδιαφορίας.


ΕΞΩ Η ΒΑΣΗ ! ΤΩΡΑ...

Τσαλακωμένη... αισθητική.

Αφίσα σε διαφημιστικό πίνακα και μάλιστα φωτιζώμενο το βράδυ...

Λειτουργεί επίσημα η ιστοσελίδα «www.azor.gr»


Από τις 8 Ιουνίου και ωρα 00:00 λειτουργεί και επίσημα πλέον η ιστοσελίδα «www.azor.gr» η ιστοσελίδα κατασκευάστηκε δωρεάν από την ACTION S.T. Multimedia Company, για την Ρόδο, αλλά πολύ περισσότερο για τα ζώα της Ρόδου.
Η ιστοσελίδα έχει παραχωρηθεί στο σύλλογο φιλοζωικής  Ρόδου και στους εθελοντές προστασίας και φροντίδας αδέσποτων ζώων όπου έχουν αναλάβει την διαχείριση της. Η εταιρία ΑCTION. S.T ονόμασε την ιστοσελίδα  «azor.gr» από τα αρχικά των λέξεων Αδέσποτα ΖΩα Ρόδου και θα μπορούν χρήστες του διαδικτύου να αναρτούν ζώα (σκύλο, γάτα, κ.α.) προς υιοθεσία, ζώα που χάθηκαν ή που βρέθηκαν.Η ιστοσελίδα αποτελείτε από 8 υποσελίδες (Ο αζορ., Βρέθηκαν, Χάθηκαν, Χαρίζονται, Καταχώρηση, Καταγγελίες, Dr ρουλης, Χρήσιμα)
Αναλυτικότερα η ιστοσελίδα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να αναρτήσει μία δημοσίευση σχετικά με κάποιο ζώο που έχασε, είτε κάποιο ζώο που βρήκε και ανήκει σε κάποιον, ή ακόμα και κάποιο ζώο που χαρίζει. Κάποιες από της εφαρμογές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο χρήστης, πέρα από την ανάρτηση της φωτογραφίας σε κάθε δημοσίευση, είναι η παρουσία online χάρτη (Google Maps) στον οποίο μπορεί να σημαδέψει τον δρόμο στον οποίο χάθηκε/βρέθηκε στο ζώο, εισαγωγή βίντεο για το ζώο που αναφερόμαστε (μέσω YouTube), όπως επίσης στην κατηγορία (χάθηκαν), τόσο ο χρήστης που καταχωρεί την δημοσίευση όσο και ο αναγνώστης της, έχει επιπλέον τη δυνατότητα να την εκτυπώσει άμεσα σε μορφή αφίσας με την φωτογραφία και όλα τα απαραίτητα στοιχεία του ζώου. Τέλος, στην ιστοσελίδα υπάρχουν χρήσιμες ιατρικές πληροφορίες σχετικά με της πρώτες βοήθειες που προσφέρουμε σε ένα ζώο για διάφορες περιπτώσεις, χρήσιμα τηλέφωνα που μπορούμε να απευθυνθούμε αλλά και νομικές συμβουλές και με δυνατότητα αποστολής κάποιας ερώτησης νομικού περιεχομένου ή καταγγελίας στην νομική ομάδα του συλλόγου και των εθελοντών προστασίας αδέσποτων ζώων.
Όλες οι υιοθεσίες που πραγματοποιούνται μέσα από την ιστοσελίδα γίνονται με την συγκατάθεση και επίβλεψη του συλλόγου για να αποφευχθούν υιοθεσίες που δεν τηρούν τη σωστή διαδικασία (εμβολιασμός, τοποθέτηση τσιπ, στείρωση) και να σταματήσει κάποια στιγμή το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα.
Δείτε την : http://azor.gr/

Γραφείο τουριστικής προβολής της Ρόδου στην Αθήνα (;)

Εμείς δεν το χρειαζόμαστε;
Δείτε τι έκανε η Νομαρχία Χαλκιδικής...

Γραφείο τουριστικής προβολής στην Αθήνα εγκαινιάζει την Τετάρτη 2 Ιουνίου ο Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ της Νομαρχίας Χαλκιδικής....

Ημερίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην πόλη μας.


Θέμα: «Οι φορητοί υπολογιστές στην εκπαίδευση»
 Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, το Διδασκαλείο Π.Τ.Δ.Ε. «Αλέξανδρος Δελμούζος» και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «οι φορητοί υπολογιστές στην εκπαίδευση».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Ιουνίου στην Αίθουσα Συνεδρίων του Υδροβιολογικού Σταθμού της Ρόδου (Ενυδρείο) στις 10:00 π.μ. και απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης, φοιτητές, όπως και κάθε ενδιαφερόμενο.Οι εργασίες έχουν τη μορφή διαλέξεων και καλύπτουν όλες τις πρωτοβουλίες ένταξης φορητών Η/Υ στην εκπαίδευση στη χώρα μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
10:00 – 10:15     
Προσέλευση

10:15 – 10:30
Καλωσόρισμα / Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Π.Τ.Δ.Ε. Αναπληρωτή Καθηγητή Κώστα Βρατσάλη και τον Επίκουρο Καθηγητή Αλιβίζο Σοφό

10:30 – 10:45 Τα προγράμματα ενός φορητού Η/Υ ανά μαθητή
Δημήτρης Σπανός, εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ19, υπ. Διδάκτορας ΠΤΔΕ
Αναφορά στην ιστορία των προγραμμάτων ενός φορητού Η/Υ ανά μαθητή (one to one laptop initiative) και στη συνέχεια θα παρουσιαστούν αποτελέσματα από έρευνες που έχουν γίνει σε τάξεις και σχολεία που δουλεύουν αποκλειστικά με έναν φορητό Η/Υ για κάθε μαθητή.

10:45 – 11:00 Οι φορητοί Η/Υ στην Α’ Γυμνασίου
Αλιβίζος Σοφός, Επίκουρος Καθηγητής ΠΤΔΕ
Σταύρος Σαχτούρης, Ευφυής Εκπαίδευση SmartEdu.Gr, Μεταπτυχιακός Φοιτητής ΠΤΔΕ
Στην Ελλάδα η εκτεταμένη χρήση ενός φορητού Η/Υ ανά μαθητή ξεκίνησε το σχολικό έτος 2009-10 με το πρόγραμμα «Ψηφιακή Τάξη». Θα γίνει μια σύντομη περιγραφή του προγράμματος και στη συνέχεια θα παρουσιαστούν αποτελέσματα έρευνας που έγινε σε νησιά του Αιγαίου με σκοπό την καταγραφή των επιπέδων προβληματισμού των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και τον τρόπο χρήσης των φορητών Η/Υ.

11:00 – 11:40 Η «τάξη του Μέλλοντος» αποτελεί πια, πραγματικότητα
Βασίλης Οικονόμου, Υπεύθυνος Πληροφοριακών και Οπτικοακουστικών Συστημάτων, Εκπαιδευτήρια Δούκα
Περιγραφή του τρόπου λειτουργίας εκπαιδευτικής μονάδας των Αθηνών από τον υπεύθυνο πληροφοριακών συστημάτων της, στην οποία εφαρμόζεται πρόγραμμα ενός φορητού Η/Υ ανά μαθητή και διαθέτει διαδραστικό πίνακα σε όλες τις τάξεις. Πιο συγκεκριμένα: τα βασικά συστατικά μιας ψηφιακής σχολικής τάξης και το tablet PC ως εκπαιδευτικό εργαλείο σε συνδυασμό με το προσφερόμενο εκπαιδευτικό υλικό και τον ρόλο του εκπαιδευτικού.

11:40 – 12:20 Συμπεράσματα από τη χρήση φορητών υπολογιστών στην τάξη
Μανώλης Χειλαδάκης, Εκπαιδευτικός στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μουρεσίου
Ο εκπαιδευτικός της «Ψηφιακής Τάξης», η πρώτη τάξη στη χώρα μας όπου λειτουργεί με έναν φορητό Η/Υ ανά μαθητή και αφορά την Ε’ Τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δήμου Μουρεσίου περιγράφει το project: Οργάνωση της Ψηφιακής Τάξης, διδακτική στην Ψηφιακή Τάξη, συμπεράσματα.

12:20 – 13:00 Αναστατώνοντας τις τάξεις: εισβολείς, αντιδράσεις και τα καινούρια μας παιχνίδια
Θανάσης Πρίφτης, Μεταπτυχιακό στην επιστήμη της πληροφορίας, μέλος πρωτοβουλίας OLPC σε Ελληνικά σχολεία
Παύλος Χατζόπουλος, διδάκτωρ τις Πολιτικές Επιστήμες, μέλος πρωτοβουλίας OLPC σε Ελληνικά σχολεία
Παρουσίαση του προγράμματος OLPC (One Laptop Per Child) με τους φορητούς υπολογιστές των 100 δολαρίων, από δύο από τα μέλη της πρωτοβουλίας OLPC στην Ελλάδα.
Το ίδιο απόγευμα ο Θανάσης Πρίφτης και ο Παύλος Χατζόπουλος θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικό εργαστήριο (workshop) στους μαθητές της Δ’ Τάξης του Τριθέσιου Πειραματικού Σχολείου, το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα OLPC.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Κώστας Βρατσάλης (Αναπλ. Καθηγητής ΠΤΔΕ)
Ελένη Σκούρτου (Αναπλ. Καθηγήτρια ΠΤΔΕ)
Αλιβίζος Σοφός (Επίκ. Καθηγητής ΠΤΔΕ)
Βασιλεία Κούρτη-Καζούλλη (Επίκ. Καθηγήτρια ΠΤΔΕ)

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
Δημήτρης Σπανός (Εκπαιδευτικός Πληροφορικής, υπ. Διδάκτορας ΠΤΔΕ)
Βασίλης Παράσχου (Εκπαιδευτικός Οικονομολόγος, υπ. Διδάκτορας ΠΤΔΕ)
Στεργούλα Τρέχα (Εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας, υπ. Διδάκτορας ΠΤΔΕ)