Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΑΣ!!!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 11/09/2010
ΑΘΗΝΑ : ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΣΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ.
ΩΡΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Τι ψάχνει ο NAUTILUS στην θάλασσα Ρόδου ;

Μέρες τώρα ακούμε για το Πίρι Ρέις και δημιουργείται μια ένταση, ίσως και εκούσια! Τις τελευταίες ημέρες άλλο ένα ύποπτο πλοίο κόβει βόλτες στην περιοχή της Ρόδου. Εμφανίστηκε από άγνωστη κατεύθυνση και έμεινε βορειοανατολικά του νησιού μας, όπου έκανε με μικρή ταχύτητα πολλές κυκλικές πορείες για μέρες!
Σίγουρα έκανε ΕΡΕΥΝΕΣ...

Το ΚΑΝΟΝΙ της Goldtrail πλήτει και την Ρόδο!

16.000 συνολικά οι εγκλωβισμένοι σε Ελλάδα και Τουρκία
- Οι διακοπές για 50.000 έχουν καταστραφεί
- Νέο πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό κυρίως σε Κέρκυρα και Ρόδο

Δεκαέξι χιλιάδες επιβάτες αυτή την στιγμή είναι μετέωροι κυρίως σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Τουρκία μετά την κατάρρευση της βρετανικής εταιρείας διοργάνωσης ταξιδίων Goldtrail.
Για την Ελλάδα η Goldtrail είχε κλείσει 5.000 θέσεις από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο.
'Οπως δήλωσε στο Newsit ο Πρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Γιάννης Ευαγγέλου, μόνο για την Κέρκυρα είχαν κλειστεί 1.200 θέσεις οι οποίες θα μείνουν κενές, ενώ υπολογίζεται οτι 800 τουρίστες βρίσκονται ήδη στην χώρα μας και θα επιστρέψουν στην Βρετανία.
Αυτή την στιγμή στην Κέρκυρα βρίσκονται 150 βρετανοί τουρίστες οι οποίοι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους την Δευτέρα με έξοδα του βρετανικού κράτους, ωστόσο θα πρέπει από σήμερα να πληρώσουν από την τσέπη τους την διαμονή τους.

'Οπως τόνισε ο κ. Ευαγγέλου όλοι οι Βρετανοί τουρίστες σε τέτοιες καταστάσεις καλύπτονται από την Βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όμως πρόσθεσε οτι η κατάρρευση της Goldtrail σημαίνει οτι κάποιοι που ήταν να περάσουν τις διακοπές τους στην χώρα μας, τώρα δεν πρόκειται να έρθουν.

Η εταιρεία, με έδρα το Σάρεϊ ιδρύθηκε στο τέλος της δεκαετίας του 1990 και πουλούσε κατά κύριο λόγο πακέτα διακοπών μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων, τέθηκε σε αναγκαστική διαχείρηση.

Η CAA δήλωσε ότι κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε οι ταξιδιώτες να μπορέσουν να επιστρέψουν σπίτι τους μετά τις διακοπές του. Οι πτήσεις από την Τουρκία αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά, όμως όσοι επιστρέφουν από την Ελλάδα αναμένεται να αντιμετωπίσουν κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμά τους.

Όσοι ταξιδιώτες επρόκειτο να ταξιδέψουν από τη Βρετανία για διακοπές στο εξωτερικό να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, καθώς η Goldtrail δεν θα πραγματοποιήσει άλλες πτήσεις και τα εισιτήρια που έχουν ήδη εκδοθεί δεν θα ισχύουν πλέον.


Παραλία... εμπόλεμης ζώνης!

Στην παραλία Κρεμαστής υπάρχουν αρκετά κτίσματα του στρατού, τα οποία εκτός την έκπληξη που προκαλούν στους επισκέπτες... με τις τελευταίες διαβρώσεις κινδυνεύουν να γκρεμιστούν στην θάλασσα. 
Συντήρηση ή απομάκρυνση ;

Καλλιτέχνες υπό διωγμό !

Η καλλιτεχνική ομάδα «τσίρκο μπάχαλο» αποτελείτε από ταλαντούχους καλλιτέχνες, οι οποίοι έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας εκδηλώσεις δήμων , σχολείων & εθελοντικής μορφής, αυτό αναγνωρίστηκε σε αυτούς και σαν αποτέλεσμα τους προτάθηκε από το γραφείο διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης να κάνουν παραστάσεις κατά την καλοκαιρινή περίοδο στις πλατείες της Π. Πόλης.
Εν συνεχεία όταν είδαν τον οικονομικό προϋπολογισμό συνειδητοποίησαν πως μια τέτοια ενεργεία δεν γίνετε να υλοποιηθεί λόγο κρίσης, η ομάδα μετά από σύσκεψη και ομόφωνη απόφαση της , αντιπρότεινε να κάνουν τα σόου τους χωρίς πληρωμή από το δήμο και να πληρώνονται με καπέλο (περισσότερες πληροφορίες στην πρόταση για την έκδοση της αδείας) .

Οι καλλιτέχνες ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να ωφελήσουν πολιτιστικά το νησί μας και μόνο αυτό γιατί όπως είναι λογικό κανείς τους δεν γνώριζε αν τα χρήματα που θα έβγαζαν με αυτήν την μέθοδο πληρωμής θα ήταν αρκετά ή όχι.

Ο Κο Λ.Καραγιάννης στην αρχή ήταν διστακτικό είναι ς , εν συνεχεία όμως παραδέχτηκε ότι η ιδέα ήταν καλή και μάλιστα είπε σε μένα την ίδια  «Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι σαν και εσάς (εννοώντας την δωρεά προσφορά των σόου στην πόλη»
Εκδόθηκε λοιπόν η άδεια μετά από έξι εβδομάδες περίπου ( χωρίς να είμαι σίγουρη για το χρόνο που μας πήρε)

Ξεκίνησαν λοιπόν άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο. Δύο από αυτούς ο Scott Fair ( ο αρραβωνιαστικός μου ) και ο Robert Neunteufel(φαραώ) ξεκίνησαν να παίζουν καθημερινά πάντα βάση προγράμματος γιατί αυτή ήταν και είναι η δουλειά τους. Τα καταστήματα αντέδρασαν από την αρχή έπαιρναν την δημοτική έκαναν παράπονα μα κανείς δεν τους έλεγε για την άδεια. Οπότε η κατάσταση σιγά σιγά ηλεκτριζόταν.

Φτάνοντας λοιπόν ημέρα Κυριακή 27/06/10  όπως ήταν προγραμματισμένο στην κεντρική πλατεία της Π.Πόλης τότε οι καταστηματάρχες θεώρησαν φυσιολογικό να επιτεθούν στο Scott Fair ρίχνοντας  νερό στην φωτιά του (κάνει σόου με φωτιά) και με ύβρις , ο νόμος της ζούγκλας δηλαδή, καθόλου πολιτισμός, όταν ήρθε η δημοτική αστυνομία , η οποία ενέργησε αμέσως μετά από μία ώρα δλδ , είπε πως  έχει άδεια και μπορεί να παίξει, φυσικά κανείς δεν ζήτησε συγνώμη, τι επειδή κάποιος του επιτέθηκε ,?δεν είναι ίδιο σαν να μπαίνω εγώ στο κατάστημα σας με ύβρεις και να πετάω νερά? δεν θεωρείτε αυτό βανδαλισμός? Όταν εκείνο το βράδυ τους ρώτησα γιατί του επιτεθήκατε πήρα την εξής απάντηση « του το είπαμε με το καλό και δεν έφυγε» συμπερασματικά λοιπόν αν κάποιος έρθει στο δρόμο με σταματήσει και μου πει βγάλε τα ρούχα σου και γω αρνηθώ έχει κάθε δικαίωμα να με φτύσει να με βρίσει και κανείς να μην του κάνει κάτι. Άρα τι ο νόμος δεν με προστατεύει. Εκείνο το βράδυ είδα εικόνες , που μάλλον από αφέλεια, πίστευα πως δεν θα έβλεπα ποτέ πήγα εκεί και είδα 5-6 ανθρώπους τριγύρω του να του μιλάνε επιθετικά, να τον σπρώχνουν  και να μην τον αφήνουν να κάνει αυτό που δικαιωματικά μπορούσε , τη δουλειά του, είδα την δημοτική να σκύβει το κεφάλι στα καταστήματα είδα την αρχή να μην στέκεται δίπλα μας όπως άρμοζε, η διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης έκδωσε την άδεια, όφειλε λοιπόν να ενημερώσει και να μας στηρίξει και όχι να εξαφανιστεί.

Την επόμενη μέρα   παρευρεθήκαμε  στο γραφείο  διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης ( το γραφείο που έκδωσε την άδεια ) όπου ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του Κου Καραγιάννη ( ο αρμόδιος) πως η άδεια στο όνομα του θα ανακληθεί  όχι γιατί έκανε κάτι παράνομο , αλλά γιατί οι καταστηματάρχες είχαν παράπονο, το πολύ σημαντικό παράπονο ότι ο κόσμος κοιτάει τα σόου τους και όχι τις βιτρίνες των καταστημάτων τους. Όπως και να το δεις το ενδιαφέρον τους για την πόλη είναι φανερό, διότι ο κράχτης είναι απαραίτητος άσχετα τι πιστεύει ο τουρίστας, δεν πάει να μας έχουν κάνει ρεζίλι σε όλα τα chats  αυτό δεν έχει να κάνει, όχι! ενώ ο καλλιτέχνης τους ενοχλεί – οι τουρίστες φυσικά τους λατρεύουν -αλλά αυτό γιατί να μας νοιάζει?  Όταν εκείνος είπε το πολύ λογικό μα έχω κάνει τα σχέδια μου για την σεζόν , έχω απορρίψει άλλες δουλειές για να είμαι εδώ και δεν έχω κάνει κάτι παράνομο, εκείνη κόμπιασαν λίγο επειδή είναι πολιτικοί άρχισαν τις κλασικές αερολογίες τους , ρώτησα λοιπόν γιατί δεν ήθελα να χάνω το χρόνο μου ,εννοείτε λοιπόν ότι όσο παίζει παράνομα άλλα τα καταστήματα δεν παραπονιούνται είναι εντάξει ενώ όσο παίζει νόμιμα και βάση προγράμματος αλλά τα καταστήματα παραπονιούνται έχει πρόβλημα, ναι τόλμησε και μου απάντησε ο αρμόδιος ,στις επόμενες μέρες βέβαια παραιτήθηκε από την άδεια γιατί θεώρησε όλη την κατάσταση απαράδεκτη και προσβλητική προς το άτομο του, έως και σήμερα κάνει σόου στη Π.Πόλη χωρίς άδεια και αύριο αποχωρεί από το νησί για άλλους προορισμούς όπου θα μπορεί να δουλέψει.

Ο Κος Scott Fair δεν κάνει παραστάσεις  μόνο φέτος στο νησί μας , τα προηγούμενα δύο έτη έκανε street show  χωρίς άδεια σε συνεννόηση με τα κατάστημα και ποτέ κανείς δεν τον ενόχλησε, εν συνεχεία γνώρισε εμένα ( είναι ο μελλοντικός σύζυγος μου ) και αποφάσισε να γίνει νομοταγής πολίτης. Όταν εκδόθηκε η άδεια ξεκίνησε να παίζει τις ώρες που έπρεπε και στα σημεία που έπρεπε. Αυτό ήταν και το λάθος του που θεώρησε πως ο νόμος τον κάλυπτε, δεν γνώριζε πως στην Ελλάδα από ότι φαίνεται δεν υπάρχουν νόμοι.

Την ίδια ή μάλλον χειρότερη τύχη είχε ο συνεργάτης του ο Κο Neunteufel ο γνωστό σε όλους σας φαραώ. Ο οποίος έχει διασυρθεί στο έπακρο. Ο Κο Neunteufel είναι Γερμανός υπήκοος και θεώρησε όπως και ο σύζυγος μου πως όταν εκδίδεται μια άδεια , είναι στ’ αλήθεια άδεια. Τον διασύρανε , τον έβγαλαν στις εφημερίδες σε ραδιοφωνικές εκπομπές , του επιτέθηκαν και κανείς μα κανείς από τα γραφεία Μεσαιωνικής Πόλης δεν βγήκε να πει την αλήθεια.

Αυτές τις μέρες άκουσα από μια πηγή μου πως μαζεύουν υπογραφές για να τους διώξουν, δλδ είναι σαν να λέμε ανοίγω εγώ μια επιχείρηση που δεν ρυπαίνει ή καταστρέφει κάτι , αλλά είδη οι τριγύρω χάνουν χρήματα μαζεύουν υπογραφές και την κλείνουν. Και οι νόμοι που είναι? Για ανθρώπους μιλάμε και για οικογένειες , δεν παίζουμε με αυτά…..

Αν τελικά η διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης δεν τους ήθελε γιατί μπήκε καν στο κόπο να εκδώσει την άδεια , ας σοβαρευτούμε , δεν παίζουμε με το ψωμί κανενός…..

Όλο το παραπάνω είναι η δική μου πλευρά και μόνο αυτή, σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύω όλη την ομάδα του τσίρκου μπάχαλο. Τρεις από αυτούς δεν είναι καν εδώ ,άλλοι τρεις δεν παίζουν, δύο παίζουν ελάχιστα οπότε δεν ενοχλούν κανέναν. Απλά θέλω να ακουστεί και η δική μας πλευρά γιατί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχω ακούσει τις απίστευτες φήμες.

Μας είπανε ότι λερώνουμε τον δρόμο , τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εξατμιζόμενα μπορώ να το αποδείξω στον οποιοδήποτε.

Ο Κος Scott Fair είναι επαγγελματίας , αν αναφερθείτε στο σχετικό link θα δείτε ποιος είναι και πια η δουλειά του, δεν μπορούν να του συμπεριφέρονται σαν τον τελευταίο όλων. http://www.youtube.com/watch?v=tph4nTxYEuI

Το τσίρκο μπάχαλό αποτελείτε από επίσης αξιόλογους καλλιτέχνες  http://www.youtube.com/watch?v=Rw7KZYiJyZg


Το μόνο που κάναμε ήταν να εργαστούμε βάση αδείας που εκδόθηκε από το γραφείο διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης από τον ίδιο το Κο Καραγιάννη, δεν θα επιτρέψω κανένας να κάνει εις βάρος μας πειράματα , γιατί φαντάζομαι αν δεν υπήρχαν αντιδράσεις τα συγχαρητήρια θα πήγαιναν σε αυτούς , τώρα που δεν λειτούργησε απλά μας πετούν απ’ έξω  . Επίσης δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να διασύρει το όνομα μου και την οικογένεια μου.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί πως τα προβλήματα αντιμετωπίζονται μόνο στην κεντρική πλατεία της Παλιάς Πόλης και εκεί όχι από όλους τους καταστηματάρχες , στις άλλες πλατείες ο κόσμος χαίρετε που τους βλέπει γιατί αναγνωρίζει το πολύ απλό , πως μόνο καλό θα κάνει η παρουσία τους.

Με εκτίμηση

Παπασταμάτη Γ. Σταματία

Ακαταστασία στον τουριστικό λιμένα.

Τουριστικός λιμένας Ρόδου και σε κοινή θέα παλιοί κάβοι πλοίων και σκουπίδια. 
Θα πρέπει να απομακρυνθούν αφούν τα βλέπουν καθημερινά εκατοντάδες επιβάτες κρουαζιεροπλοίων.

Αιρετοί... μάρτυρες υπεράσπισης φονιάδων!

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΔΥΟ ΕΚ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΛΑΘΡΟΘΗΡΩΝ ΕΛΑΦΙΩΝ (ΜΕ ΒΡΟΓΧΟΥΣ) ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΟ 2004 ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΣΚΗΠΙΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΕΝΑ ΕΛΑΦΙ 7 ΜΗΝΕΣ ΕΚΑΣΤΟΣ ΑΣΚΗΣΑΝ ΕΦΕΣΗ...
 ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ????????? ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-προφανώς θα είχαν μεγάλη φάρα οι κατηγορούμενοι... και προφανώς... αρκετές δεκάδες ψήφους έξτρα για τον δήμο..... τι να πω σαν δεν ντρέπονται... από όλους εμάς τους υπόλοιπους λοιπόν ένα καλό μαύρισμα στις εκλογές....ε να αντισταθμίσουμε και εμείς τις καταστάσεις.... παιδιά τι λέτε...????? ποιος είναι ο -χ-δήμαρχος και ο -Ψ-επίκουρος???Αυτόν τον μαυρίζουμε... ας δώσουμε και εμείς κάπως την απάντηση μας @!@!!!!!!O.F.E.R (ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΡΟΔΟΥ)

ΟΙ Φάνες μετατρέπονται σε Πολιτιστικό Χώρο!

Αξίζει να περάσετε μια βόλτα από τις Φάνες και να θαυμάσετε την υπέροχη δουλειά των κατοίκων του χωριού. Έσβησαν το γκρίζο του χωριού με χρώματα και ζωγραφιές στα περισσότερα στενά. Έδωσαν ζωή και χρώμα σε όλα τα παλιά και άχρηστα αντικείμενα...

Το Ενυδρείο είναι φιλικό για τα ΑΜΕΑ.

Επιτέλους ανακαινίστηκε ο διάδρομος πρόσβασης στο Ενυδρείο για τα ΑΜΕΑ...