Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Δεν ακούγεται η τηλεόραση του ΑΝΤ1 στη Ρόδο.

"Λοιπόν έχω να καταγγείλω ότι το κανάλι του ΑΝΤ1 έχει χαμηλή φωνή εδώ και κάτι μήνες. Ένα βράδυ έγινε διακοπή εικόνας και όταν το μηχάνημα έκανε restart είδα κάπο
ιος και χαμήλωσε το volume από τη Ρόδο !... Έκτοτε έχει μείνει χαμηλά. Δεν γίνεται κάθε φορά κάμουμε zapping να έχουμε το τηλεκοντρόλ στο χέρι και το volume πάνω κάτω!! Όποιος είναι σχετικός να ενημερώσει τους τεχνικούς εκεί να το δυναμώσουν πάλι."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

142,7% του ΑΕΠ έφτασαν το δημόσιο χρέος! - Κατά τ'άλλα "Μειώνουν το χρέος"!


Μία χαοτική κατάσταση σε ότι αφορά το δημόσιο χρέος και απόδειξη στην πράξη για άλλη μια φορά ότι αν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους δεν πρόκειται να ορθοποδήσει η χώρα δείχνει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2011: Χρέος στο 142,2% του ΑΕΠ από 132,7% φέτος και 112% το 2009! ...


Σε απόλυτα μεγέθη, το χρέος της γενικής κυβέρνησης προβλέπεται ότι θα ανέλθει στα 330,130 δισ. ευρώ, από 313,290 δισ. ευρώ φέτος, ενώ, αν προστεθεί και το ενδοκυβερνητικό χρέος, αγγίζει το 154% του ΑΕΠ ή τα 357,5 δισ. ευρώ.

Για την εξυπηρέτηση του χρέους, το Δηµόσιο θα καταβάλει τόκους και χρεολύσια ύψους 43,425 δισ. ευρώ, ενώ για µισθούς, συντάξεις, ασφάλιση, περίθαλψη και κοινωνική προστασία θα καταβάλει 36,553 δισ. ευρώ.

Οι δαπάνες για τόκους θα ανέλθουν στα 15,8 δισ. ευρώ (6,8% του ΑΕΠ), από 13,2 δισ. ευρώ ή 5,6% του ΑΕΠ φέτος.

Οι δανειακές ανάγκες το 2011 θα καλυφθούν κατά κύριο λόγο μέσω των δόσεων του μηχανισμού στήριξης, που θα φτάσουν συνολικά στα 40 δισ. ευρώ, αν η χώρα περάσει με επιτυχία όλες τις «εξετάσεις» της τρόικας (ΕΕ- ΕΚΤΔΝΤ).

Αναμένονται 15 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2011, 12 δισ. ευρώ τον Μάιο, 8 δισ. τον Αύγουστο και 5 δισ. ευρώ τον Μάιο του 2011.

Το κόστος δανεισμού από τον μηχανισμό, εκφραζόμενο ως περιθώριο πάνω από τα αντίστοιχης διάρκειας ευρωπαϊκά επιτόκια, κυμαίνεται από 3% 4%.

Ο Θεός μαζί μας...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Έπιασαν 23.000 λαθραία σε 1 χρόνο !

Εχθές έγινε παρουσίαση των κατασχεμενων που έχουν πιάσει στο λιμάνι της Ρόδου από περισυ τον Οκτώβρη μέχρι σήμερα. Περίπου 23.000 πράγματα. Όπως cd kai dvd, προϊόντα μαϊμού και ότι δεν...

συνοδευόταν με παραστατικό και θα κυκλοφορούσε παράνομα στην τοπική αγορά. Τους ελέγχους διενεργεί μεικτό κλιμάκιο δημοτικής αστυνομίας, λιμεναρχείου και δίωξης ναρκωτικών.

Σ.Σ. Παιδιά μπράβο σας !

ΙΣΤΟΡΙΚΆ ΜΝΗΜΕΊΑ ΑΠΕΙΛΟΎΝΤΑΙ !

"ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ... ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΕ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΣΘΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ Ή ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΈΨΟΥΝ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙO ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΑΚΟΝΕΡΟ

"Μια πολύ άσχημη συμπεριφορά (σχεδόν λεκτικό λιντσάρισμα) από τους ιδιοκτήτες του "κυλικείου" όταν τόλμησα να διαμαρτυρηθώ για τον τιμή του ΤΟΣΤ.
Για ένα τοστ ΜΟΝΟ με τυρί σε ψωμί φόρμας λευκό μου ζήτησαν 2 ευρώ !!! για πακέτο.
και 2,5 ευρώ αν καθίσεις εκεί...

Λακούβα - κρατήρας !

Τεράστια και βαθιά λακκούβα στην μέση της οδού Διγενή Ακρίτα επικίνδυνη για κάθε όχημα. 

Δοκιμαστικά θα ηχήσουν οι σειρήνες.

ΑΠΟ το τμήμα ΠΣΕΑ της Νομαρχίας γίνεται γνωστό, ότι ΑΥΡΙΟ (Τετάρτη), στις 11:30 το πρωί, στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» 2010, θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του... Συστήματος Αυτόματου Τηλεχειρισμού των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, διάρκειας ενός (1’) λεπτού σε όλη την επικράτεια.
Η ήχηση των σειρήνων έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ

6 χρόνια για να αποζημιωθεί από τροχαίο !

"Είμαι ο Γιάννης και θα ήθελα να σας πω το δικό μου πρόβλημα και αν μπορείτε από την πλευρά σας να μου πείτε την γνώμη σας. Πριν 6 χρόνια είχα ένα ατύχημα όχι ακριβώς τροχαίο αλλά με το αυτοκίνητο μου έπεσα πάνω σε κάτι κλαδιά τα οποία βρισκόταν στη μέση του δρόμου...
Πως έχει λοιπόν το όλο θέμα, είχα πάει στη Ρόδο να δω κάτι φίλους και στο γυρισμό για το σπίτι μου (Κρεμαστή) πήρα και 3 φίλους να τους κατεβάσω Παστάδα, έξω από την πόλη της Ρόδου στο ύψος της οδού Διαγοριδων είχαν πέσει κάτι κλαδιά μετά από κακοκαιρία που έχει πλήξη το νησί την προηγούμενη μέρα, με αποτέλεσμα να υποστεί το αμάξι μου σοβαρές υλικές ζημίες ύψους 1800 ευρώ.
Κάλεσα την τροχαία και ήρθε αμέσως κάναμε αλκοτέστ για να διαπιστωθεί ότι δεν είχα πιει και ήμουν νηφάλιος και στην συνέχεια απομακρύναμε τα κλαδιά από το δρόμο, το όργανο μου πήρε κατάθεση και στην συνεχεία μου είπε ότι έχω κάθε δικαίωμα να καταθέσω μήνυση, όπως και έγινε. Την επόμενη μέρα πήγα στο αρμόδιο τμήμα του δήμου να τους ενημερώσω και μου είπαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποζημιωθώ λόγω «καιρικών φαινομένων» εκεί γέλασα και τους είπα πως εάν ήταν πιο σοβαρά τα πράγματα τα ιδία θα λέγατε στους δικούς μου. Ο υπάλληλος εκνευρίστηκε και άρχισε να μου φωνάζει με αποτέλεσμα να σηκωθώ και να φύγω.
Έκανα την αγωγή μου και από τότε δεν έχει γίνει καμία μα καμία απολύτως ενεργεία ούτε από το δήμο ούτε από την νομαρχία αλλά ούτε και από τον ίδιο το δικηγόρο μου. Εσείς τι μου προτείνετε να κάνω?
Σας ευχαριστώ εκ των πρότερων."

ΚΙΝΔΥΝΟΣ από γυμνά καλώδια !

Στην Βύρωνος και Ξάνθου γωνία υπάρχουν γυμνά καλώδια σε χαμηλό ύψος. 


ΑΜΕΣΑ πρέπει να μεταβούν τεχνικοί της ΔΕΗ για αυτοψία και επισκευή!

Μεγάλη παγίδα στο κέντρο της πόλης !

Στα φανάρια μετά το Νεώριον, υπάρχει αυτό το επικίνδυνο με βάθος χαντάκι από σχάρες για τα  όμβρια νερά. Όποιος κάνει το λάθος και πέσει μέσα... αν είναι με δίκυκλο χάνει τον έλεγχο και αν είναι με αυτοκίνητο παθαίνει ζημιά. 
Πρέπει να επισκευαστεί άμεσα !

Η 3D τηλεόραση είναι γεγονός στη Ρόδο!

"Μένω στα νεόχτιστα απέναντι από το Μαρινόπουλο στη Ρόδου-Καλλιθέας και τα περισσότερα (λιγοστά) κανάλια είναι σαν 3D μιας και δεν πιάνει σήμα.Είναι η πρώτη φορά που δικαιολογώ τα λεφτά που δίνω στην ΕΡΤ μιας και ακόμα και αυτό το κανάλι εκπέμπει 3D!...
Είναι σαν να κάνει παράσιτα το ίδιο το κανάλι στο αυτό... τα βλέπεις όλα διπλά! Είναι σαν να γύρισα τον χρόνο 20 χρόνια πίσω που δεν μπορούσε να δει όλη η Ελλάδα ιδιωτικά κανάλια ή ! ακόμη πιο πίσω που έβλεπες 2 κρατικά σε ασπρόμαυρη τηλεόραση!"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Το σύμβολο της Ρόδου.


Tο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, κέντρο της ζωής του τάγματος των ιπποτών, είναι σύμβολο για τη Ρόδο και το τρίτο πιο δημοφιλές μνημείο σε ολόκληρη τη χώρα. Η έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό...
Συμβούλιο μιας συνολικής μελέτης αποκατάστασης ανοίγει τον δρόμο για την αναγέννηση ενός από τα πιο εμβληματικά δείγματα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής στον ελλαδικό χώρο.
news.kathimerini.gr


Έκκληση βοήθειας για 6 κουτάβια στον ΟΚΑΝΑ Ρόδου

Είναι 6 κουτάβια και είχαν την ατυχία να γεννηθούν στο δρόμο.
Βρίσκονται στον ΟΚΑΝΑ Ρόδου και χρειάζονται άμεσα ένα σπίτι φιλοξενίας ή υιοθεσίας.
Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας να τα βοηθήσουμε.
Είναι 6 ψυχές, 1 μηνός στο δρόμο... Μια φιλόζωη πηγαίνει σχεδόν κάθε μέρα να τα ταΐσει. Έχετε χώρο να μας βοηθήσετε?
Τηλ.6947694837  Δείτε τα...