Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

Θα φύγει και το τελευταίο ενθύμιο ;

Άλλη μία ανάρτηση μήπως και φύγουν και τα τελευταία ρετάλια πεζοδρομίων από τον τοίχο έναντι της εισόδου του Καζίνο Ρόδου !

Οι κρεμαστοί κήποι της λεωφόρου Λίνδου.

Σε πολλά σημεία της λεωφόρου Λίνδου τα φυτά των διαχωριστικών νησίδων θέλουν κλάδεμα και περιποίηση. Άλλα έχουν φτάσει...

ως την άσφαλτο και άλλα υψώνονται υπερβολικά και αποσπούν την προσοχή των οδηγών. 
Πότε θα αναλάβει η Νομαρχία τις ευθύνες της;

Μείωση δημοτικών τελών λόγω κρίσης ;

"Ακούμε τόσες μέρες για τα τιμολόγια της ΔΕΗ που θα πάρουν φωτιά και τι θα κάνει ο φτωχός κοσμάκης που δεν μπορεί να σηκώσει άλλο βάρος κλπ...
Γιατί κανένας Δήμαρχος δε βγαίνει να πει:
Είμαι ο Δήμαρχός σας, σας ευχαριστώ πολύ που πιστέψατε σε μένα, τώρα που ήρθαν δυσκολίες θα μειώσουμε λίγο τα τέλη για να μειωθεί η αύξηση..."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Άναρχη κατάσταση στην λεωφόρο Λίνδου.

Έχουμε καιρό να ακούσουμε για κουκουλοφόρους... αλλά η μόδα πάλι γύρισε ! Και ήρθε εδώ στην Ρόδο. Δεν μιλάμε για αναρχικούς αλλά για τις πρώτες πινακίδες ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ! Γιατί οι υπεύθυνοι του έργου κάλυψαν τις προειδοποιητικές πινακίδες; Ποια η σχέση τους με τα τελευταία τροχαία; Βρίσκονται στην λεωφόρο Λίνδου στο Φαληράκι. 
Δείτε τις...

Περάστε, αλλά εμείς δεν φταίμε !

Ο παραλογισμός στους δρόμους της Ρόδου... Αντί να φτιάξουν τον δρόμο, κατασκευάζουν πινακίδα για να μας προειδοποιήσουν να προσέχουμε και ότι είμαστε υπεύθυνοι αν συμβεί κάτι... !
Δείτε την από κοντά...

Για 40 ευρώ μόνο !

Στη Ρόδο, μια κοπελίτσα που είχε μόλις κλείσει τα 17 και θεωρείται ενήλικη σύμφωνα με το νόμο, βρήκε ανασφάλιστο το αυτοκίνητο ενός 24χρονου, άνοιξε την πόρτα και πήρε από μέσα 40 ευρώ! Όμως, την εντόπισαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, την συνέλαβαν και την οδήγησαν στον εισαγγελέα που της άσκησε δίωξη για κλοπή.
akros-empisteutiko.blogspot.com


Νέος ζωγράφος για τις διαγραμμίσεις των ΑΜΕΑ.

"Καλή σας μέρα. Σκέφτηκα να σας στείλω μερικές φωτο από την νέα διαγράμμιση του ΙΧ μου. Λοιπόν είναι για ένα μέλος της οικογενείας μου το οποίο ανήκει στους παραπληγικούς. Βρίσκομαι στον UFO διάδρομο τον Αγίων Αποστόλων ;) αφού μας φτιάξανε νέο δρόμοδεν φρόντισαν να βάλουν πάλι τις διαγραμμίσεις τον αναπηρικών οχημάτων πάλι πίσω...
Έτσι άρχισα πάλι από την αρχή να μεταφέρω τον παραπληγικό στο νοσοκομείο και τις επιτροπές για να εκδοθεί νέα διαγράμμιση, και αφού εκδόθηκε πριν από 4 μήνες σήμερα το πρωί βρήκαμε αυτό που σας έχω στείλει στις φωτο. Να υποθέσω ότι η μεγάλη καθυστέρηση για να γίνει αυτή η διαγράμμιση ήταν λόγω έλλειψης ζωγράφου;; Χαχαχαχα είναι για γέλια αυτό που γίνετε, δεν φτάνει μόνο αυτό με ειρωνευτηκαν κιόλας όταν τους παραπονέθηκα... δεν σου αρέσει το ανθρωπάκι μου είπανε κατά λέξη κ.α.Κουσουρνά. Δεν σέβονται πια τίποτα. Εύχομαι να αλλα΄ξει αυτό μια μέρα καλή σας μέρα...."
1.214.106 αφίξεις στο αεροδρόμιο Διαγόρας.

landing4
Με τη Ρόδο να ξεπερνάει το1,2 εκ. αφίξεις και την Κέρκυρα να μένει περίπου στα «γράδα» της, αποτιμάται η ταξιδιωτική περίοδος από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο για τα 13 διεθνή αεροδρόμια της χώρας...
Με οριακή μείωση 0,57% κατά μέσο όρο στις τουριστικές αφίξεις έκλεισε το εννιάμηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2010 στη χώρα σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία διεθνών αφίξεων στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας που δημοσίευσε ο ΣΕΤΕ.
Έτσι, στα 13 κυριότερα αεροδρόμια, το εννιάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2010 αφίχθησαν συνολικά 9.471.521 αλλοδαποί τουρίστες, έναντι 9.525.556 το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Η μεγαλύτερη μηνιαία μείωση στις αφίξεις σημειώθηκε τον Απρίλιο (-16,07% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2009) ενώ κατά 4,07% χαμηλότερα κινήθηκαν οι αφίξεις τον Ιούνιο. Ωστόσο, τις μειώσεις αυτές φαίνεται ότι ισοσκέλισαν οι αυξημένες αφίξεις του Ιουλίου (1,91%), του Αυγούστου (1,35%) και του Σεπτεμβρίου (0,86%).

Οι πάνω και οι κάτω

Η Κως εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στην αύξηση αφίξεων στο εννεάμηνο κατά 11,13% (589.412 αφίξεις) και ακολουθεί η Ρόδος με 8,71% (1.214.106), η Σαντορίνη με 5,97% (167.293 αφίξεις) και η Κεφαλλονιά με 3,71% (138.027 αφίξεις).
Διαφορετική εικόνα παρουσιάζουν οι υπόλοιπες περιοχές με τη Σάμο να έχει τη μεγαλύτερη πτώση (-5,36%), ενώ ακολουθεί η Αθήνα (-5,22%) και η Θεσσαλονίκη (-4,21%), το Ακτιο (2,42%), η Ζάκυνθος (-2,29%), τα Χανιά (-2,27%), η Κέρκυρα (-1,81%), η Σκιάθος (-1,56%) και το Ηράκλειο (0,96%).

Ο τζίρος

Πάντως οι σημαντικές εκπτώσεις στις οποίες αναγκάστηκαν να προχωρήσουν τα ξενοδοχεία προκειμένου να προσελκύσουν επισκέπτες, εκτιμάται ότι θα έχουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα, τα οποία αναμένεται να μειωθούν κατά τουλάχιστον 7%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ξενοδόχων. Κάποιοι μάλιστα κάνουν λόγο και για πτώση του τζίρου κατά 15%.

korfiatis.blogspot.com


Αμμοθύελλες στα πεζοδρόμια του Ενυδρείου.

Έναντι του Ενυδρείου και στα πεζοδρόμια των ξενοδοχείων υπάρχει αρκετή άμμος από την θάλασσα. Αδιαφορία της υπηρεσίας καθαριότητας ή αναισθησία των...
ξενοδόχων που δεν καθαρίζουν οι ίδιοι;
Όποιος και να φταίει στα μάτια του τουρίστα δίνουμε την εντύπωση ότι εγκαταλείπουμε το τουριστικό μας προϊόν!

Κοτρόνες στην οδό Αμερικής.

Τρεις μεγάλοι ογκόλιθοι βρίσκονται στην νησίδα της οδού Αμερικής στο ύψος της οδού Μακαρίου. Αρκετούς μήνες τους βλέπουμε σε αυτή την θέση, με  την προέλευση και χρησιμότητά τους είναι άγνωστη. 
Πρέπει να απομακρυνθούν.