Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΤΊΔΡΑΣΉ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΌ.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_5981.html?spref=fb
"ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ ΑΛΛΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΙΓΟΥΝ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΠΑΝΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΆ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Παράπονο υποψήφιας σπουδάστριας.

"Γιατί δεν έγινε τμήμα ζαχαροπλαστικής στην Κρήτη; Επιπλέον αργείτε να βγάλετε τα αποτελέσματα και έτσι δεν μπορούμε από εδώ και πίσω να μπούμε κάπου αλλού..."
ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΕΙΚΟΝΙΚΟΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΩΝ ;

Χθες βράδυ και γύρω στις 21.25 το χωριό Φάνες , που βρίσκεται έναντι των Τουρκικών ακτών και στην μικρότερη απόσταση από αυτές, αναστατώθηκε από τον ήχο Πολεμικού(-ών;) αεροσκάφους(-ών;) το οποίο έκανε "βύθιση" και χαμηλή πτήση γιά εικονικό βομβαρδισμό της γύρω περιοχής και των γύρω λόφων...

Οι κάτοικοι του χωριού βγήκαν από τα σπίτια τους και μάρτυρες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος ερχόταν από τις απέναντι Τουρκικές ακτές, έκανε την "βύθιση" και χαμηλή πτήση πάνω από το χωριό και κατόπιν με απότομη ανύψωση επέστρεψε από εκεί που είχε έλθει.

Ενδεικτικό της πολύ χαμηλής πτήσης ειναι ότι όσοι ήταν στο καφενείο του χωριού έπεσαν στο πάτωμα από φόβο και τα παιδιά που βγήκαν στους δρόμους του χωριού με τις μητέρες τους έκλεγαν λόγω του πολύ δυνατού ήχου της χαμηλής πτήσης. Υπόψιν ότι απέναντι από το Βόρειο άκρο του νησιού της Ρόδου υπάρχει αεροδρόμειο του Dalaman, το οποίο πρόσφατα επεκτάθηκε σε πολεμικη αεροπορική βάση.

e-rodios.blogspot.com

Έργα μόνο προεκλογικά !

"Μετά από ένα διήμερο ταξίδι επιστρέφω στο χωριό που κατοικώ τα τελευταία 31 χρόνια στα κοσκινου. Και μάλλον θαύμα θα έγινε το χωριό μου απέκτησε διαβάσεις πεζών απέκτησε και μια κίτρινη γραμμή βέβαια όχι και από τις 2 μεριές του δρόμου... μάλλον τέλειωσε η μπογιά και ούτε λόγος ότι σε όλα τα σημεία που περνάνε πεζοί έχει διαβάσεις αλλά υπομονή σε 4 χρονάκια που έχει πάλι εκλογές θα βρούνε οι άρχοντες μας μπογιά να τελειώσουν αυτό το μεγάλο έργο"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Νέκρα ζώα εδώ και ημέρες στους δρόμους.

Εδώ και λίγες ημέρες υπάρχει ένα νεκρό σκυλί στον δρόμο στην εθνική οδό Ρόδου Λίνδου λίγο μετά το λαδικό με κατεύθυνση Λίνδο, το οποίο πλέον έχει αρχίσει να μυρίζει...


και ενώ καθημερινά από το σημείο περνάνε απορριμματοφόρα και υπηρεσίες των δήμων Αφάντου και Καλυθιών κανένας δεν φιλοτιμήθηκε να στείλει κάποιον να το μαζέψει. Το ίδιο συμβαίνει με μία νεκρή γάτα 200 μέτρα πιο πέρα. Το θέμα δεν είναι μονό υγιεινής αλλά και προστασίας των οδη! γών διότι μπορεί να προκληθούν ατυχήματα.
tro-ma-ktiko.blogspot.com

Aπαντηση στο "Σήμα ΚΑΜΠΑΝΑ στο κέντρο της Ρόδου"

Όλοι εσείς που αναμασάτε την καραμέλα με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αν σέβεστε όντως την υγεία τη δική σας και των παιδιών σας σταματήστε να αναπαράγετε ψεύδη που οδηγούν τελικά σε επιβάρυνση της υγείας όλων μας!...


Και εξηγώ ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Ε.Μ.Π. με κατεύθυνση στις Τηλεπικοινωνίες, όσο πιο απλοϊκά μπορώ: 1) Την μεγαλύτερη δόση ακτινοβολίας την δέχεστε απο το ίδιο το κινητό σας τηλέφωνο που είναι δίπλα στο αυτί σας! (για αυτο συμβουλεύουμε να μιλάτε μέσω hands-free συσκευές)
2) σκεφτείτε απλά ότι το κινητό προσπαθεί να κάνει ότι δουλειά κάνει και η κεραία κινητής αλλά είναι πολύ μικρότερο! δίνει και παίρνει φωνή! για να δώσει πρέπει να εκπέμψει ακτινοβολία!
3) Όσο λιγότερο σήμα πιάνει το κινητό...τόσο πιο δυνατή ακτινοβολία εκπέμπει! αντιλαμβάνεται οτι η κεραία είναι μακριά και προσπαθεί να "φωνάξει" δυνατά για να φτάσει η φωνή σας στην κεραία! Δεν έχετε παρατηρήσει ότι όταν δεν έχουμε "σήμα" η μπαταρία μας τελειώνει πιο γρήγορα; Γιατί πολύ απλά το κινητό μας ξοδεύει ενέργεια για να εκπέμψει πιο δυνατά!
4) Άρα όσο πιο πολλές κεραίες έχουμε...τόσο πιο χαμηλής ενέργειας ακτινοβολία εκπέμπουν τα κινητά στον εγκέφαλο μας. Το δημαγωγικό μέτρο που έιχε παρθεί κάποτε ώστε να απομακρυνθούν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας απο σχολεία κτλ. είναι απλά μέτρο που βλάπτει την υγεία όλων μας και έχει σκοπό μόνο να ρουφήξει ψήφους από την άγνοια των συμπολιτών μας! Εμείς ως κοινότητα του Ε.Μ.Π. έχουμε διαμαρτυρηθεί έντονα, επίσημα και πολλές φορές για αυτό το επικίνδυνο μέτρο. Ακόμα και το Τ.Ε.Ε. έχει υιοθετήσει αυτή την γραμμή και έχει προβεί σε επίσημη επιστολή κοινοποιημένη στο Υπουργείο. Είτε δεν θα έχουμε καθόλου κινητή τηλεφωνία, είτε θα πρέπει να της βάλουμε όρια στηριζόμενοι όμως στα επιστημονικά πορίσματα και όχι στην άγνοια των ψηφοφόρων.
5) Η καλύτερη λύση είναι να τοποθετηθούν σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο μικρές κεραίες (micro-cell) με σκοπό να μηδενιστεί η ενέργεια που απαιτείται από τα κινητά τηλέφωνα (φυσικά και από την κεραία) που χρειάζεται για να συνδεθούμε στο δίκτυο.

Ευχαριστώ,
ένας συμπολίτης σας που ενδιαφέρεται για την δική τους υγεία αλλά ταυτόχρονα γνωρίζει εκ βάθους το θέμα.

Δ.Σ.
tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σ.Σ (ParaponaRodos). Όπως είπατε και εσείς "μικρότερες κεραίες για λιγότερη ενέργεια". Αφού οι υπάρχουσες δεν είναι βλαβερές γιατί βάζουν λίγες, άρα και μεγάλες, που τις καμουφλάρουν και υπόσχονται μεγάλα πόσα ενοικίου στα κτίρια;

Πιο επικίνδυνος αλλά και χρήσιμος!

Αυτό τον στύλο, έξω από το τουριστικό λιμάνι, τον είχαμε δείξει σε προηγούμενη ανάρτηση για την επικινδυνότητα του. Πλέον τα καλώδια κρέμονται εκτός και το εσωτερικό του έχει γίνει κάδος σκουπιδιών! 
ΠΌΤΕ ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΕΊ ΚΥΡΙΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ;;;
Δείτε άλλη φωτο...

ΦΑΚΕΛΟΣ: ΑΚΡΙΒΕΙΑ - Η 24ωρη κόλαση του Έλληνα πολίτη


by Kerberos
Η πικρή αλήθεια είναι ό,τι ο Έλληνας πολίτης από το πρωί που θα σηκωθεί από το κρεβάτι του, μέχρι που θα ξαπλώσει τη νύχτα για να κοιμηθεί, ζει και λειτουργεί με κανόνες που του επιβάλουν...

τα καρτέλ!

Ξεκινώντας το πρωί θα φτιάξει καφέ (4 εταιρίες ελέγχουν παγκοσμίως το προϊόν αυτό), η γυναίκα του θα ζεστάνει το γάλα των παιδιών (προϊόν συνώνυμο με τη λέξη «καρτέλ» στην Ελλάδα) που θα βγάλει από το ψυγείο (που, όπως και κάθε άλλη ηλεκτρική συσκευή στο σπίτι, έχει αγοραστεί με τιμές έως 30% ακριβότερες συγκριτικά με την Ε.Ε)....Κατόπιν θα μετακινηθεί με το αυτοκίνητό του που κινείται με πανάκριβη βενζίνη (χάρη στην «ελέυθερη αγορά η βενζίνη ακριβαίνει μόλις «φταρνιστεί» ένας Σαουδάραβας), ενώ τα παιδιά θα πάνε σχολείο μα τα μαζικά μέσα μεταφοράς- άλλος ένας ορισμός του καρτέλ όσον αφορά τις τιμές, την εξυπηρέτηση που είναι σταθερά κάτω του μετρίου ή το ωράριο.

Κατόπιν, θα ανάψει το καλοριφέρ ή το κλιματιστικό στο γραφείο, καίγοντας ρεύμα σε τιμές μονοπωλιακού καρτέλ (που να ιδιωτικοποιηθεί και η ΔΕΗ εκεί να δείτε φωτιά!). Θα δεχτεί και θα κάνει τηλεφωνήματα στο κινητό του, πάντα σε τιμές καρτέλ (οι τιμές των υπηρεσιών δεν είναι απλά ίδιες, αλλά και οι προσφορές!) και θα μπει στο διαδίκτυο επίσης σε τιμές καρτέλ- τιμές που συνιστούν το ακριβότερο internet στην Ευρώπη (ρωτήστε τους Ευρωπαίους τι ταχύτητες έχουν…). Θα χαλαρώσει πίνοντας το μεσημέρι είτε μια μπύρα (ένα από τα πιο «άγρια» καρτέλ), είτε ένα αναψυκτικό (ουδέν σχόλιο).

Στο σπίτι η σύζυγος παρακολουθεί τηλεόραση, πάντα υπό συνθήκες καρτέλ, αφού οι ζώνες στα περισσότερα κανάλια όπως τις υπαγορεύει το καρτέλ των διαφημιστών είναι οι ίδιες (το πρωί «πρωινάδικα» με τσιφτετέλι, μαγειρική και ζώδια, το μεσημέρι κουτσομπολιά, το απόγευμα σαπουνόπερες, το βράδυ ενημέρωση) ή μαγειρεύει με υλικά αγορασμένα στις τιμές που επίσης καθορίζουν τα καρτέλ των μεσαζόντων, και τα οποία αποθηκεύονται σε κάποιο ψυγείο που έχει αγοραστεί με πιστωτική κάρτα και με επιτόκιο που έχει καθορίσει το τραπεζικό καρτέλ ( μέχρι και 20 με 30 φορές πάνω από το επιτόκιο που του προσφέρει η τράπεζα, όταν αποταμιεύει τα χρήματα του στον καταθετικό λογαριασμό)….

Σήμερα, που η χώρα υποφέρει από την επέλαση του ΔΝΤ, δεν έχει ΚΑΝΕΝΑΣ δικαίωμα να κλείνει τα αυτιά του και τα μάτια σε αυτή την εικόνα της αγοράς! Η ακρίβεια σ’αυτή την χώρα έχει τις ρίζες της στο γεγονός ότι σε πολλούς τομείς ΔΕΝ λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Υπάρχουν μονοπώλια, ολιγοπώλια κρατικά και ιδιωτικά, εναρμονισμένες πρακτικές, υπόγειες συμφωνίες, εκβιασμοί παραγωγών και προμηθευτών από επιχειρήσεις και μεσάζοντες, μακροχρόνιες επιταγές, πλαστές τιμολογήσεις… Το επιχειρηματικό κέρδος αντικαταστάθηκε από την κερδοσκοπία! 

Τι στιγμή που ο Έλληνας δέχεται μειώσεις στον μισθό του, στην σύνταξη του, χάνει όλα τα δικαιώματα του παρατηρείται το ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟ αλλα άκρως ελληνικό φαινόμενο ο πληθωρισμός αντί να πέφτει, να ανεβαίνει δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα στην ελληνική οικογένεια!


Η κυβέρνηση απ’ ότι φαίνεται, όσο οι επιχειρήσεις κόβουν αποδείξεις και αποδίδουν το ΦΠΑ δεν είναι διατεθειμένη να βάλει τάξη σε αυτό το τοπίο που εδώ και χρόνια τώρα κατατρώει τον ιδρώτα του Έλληνα πολίτη. Ποιος δεν θυμάται τα περιβόητα 41 μέτρα του υπ. Ανάπτυξης κ.Φώλια (ανάμεσα σε άλλα έλεγε να υπάρχει παρατηρητήριο τιμών και να αναγράφονται σε ταμπέλες σε κεντρικά σημεία οι τιμές της ντομάτας, των αγγουριών κλπ!!!), ή την έκκληση άλλου υπουργού προς τα ΜΜΕ να μην παίζουν την «ακρίβεια» προσπαθώντας να αποκρύψουν έτσι το πρόβλημα!!!!


Τελικά για πόσο ΜΑΛΑΚΕΣ μας περνάτε?


Μπορεί ένας από τους πολλούς κουστουμαρισμένους καραγκιόζηδες της κυβέρνησης, που πηγαινοέρχονται σαν την άδικη κατάρα και φως δεν βλέπουμε, να βγει και να εξηγήσει στον Έλληνα πολίτη:


• Γιατί εμείς πρέπει να πληρώνουμε τα τρόφιμα από 40%-100% περισσότερο απ’ότι οι Γερμανοί, οι Ιταλοί και οι Ισπανοί?
• Γιατί οι πολυεθνικές προσφέρουν τα προϊόντα τους σε όλα τα υποκαταστήματα φθηνότερα απ’ότι στην Ελλάδα?
• Πώς είναι δυνατόν Ελληνικές εταιρίες να πουλάνε τα προϊόντα τους πιο ΦΘΗΝΑ στις Βαλκανικές χώρες απ’ότι στην Ελλάδα, την χώρα παραγωγής τους?????? (ΔΕΛΤΑ,ΦΑΓΕ κλπ.)
• Πως είναι δυνατόν 1 λίτρο γάλατος να κοστίζει 1,5€ τη στιγμή που το στον παραγωγό πληρώνετε κάτι «φραγκοδίφραγκα»!
• Το ίδιο και για τα γιαούρτια, πώς δικαιολογούνται τέτοιες διαφορές σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις.
• Πως είναι δυνατόν να πληρώνουμε την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη τι στιγμή που έχουμε τους χαμηλότερους μισθούς????
• ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ?????
• Γιατί ποτέ κανένα ΤΣΟΝΤΟΚΑΝΑΛΟ δεν τόλμησε να πάει στους –ΟΠΟΥΛΟΥΣ (Μαρινόπουλος, Βερόπουλος,Βασιλόπουλος) και να θέσει το θέμα της ακρίβειας???? Το βρήκανε τώρα να πηγαίνουν στους καημένους τους παραγωγούς και τις Λαϊκές αγορές θαρρείς και υπεύθυνοι είναι οι λιγοστοί πλέον παραγωγοί και ΌΧΙ οι οργανωμένη Μαφία των Supermarket!
• Γιατί ΠΟΤΕ τα ΤΣΟΝΤΟΚΑΝΑΛΑ δεν πίεσαν τους –ΟΠΟΥΛΟΥΣ να σταματήσουν τις ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕΣ προσφορές τους και να ρίξουν επιτέλους τις τιμές! Τι να κάνουμε ρε αδερφέ, ΔΕΝ θέλω να πάρω στα 2 Σαμπουάν δώρο άλλα 2 (τι σκατά ποδοσφαιρική ομάδα έχω!), ΟΧΙ θέλω το 1 Σαμπουάν να το πάρω στη μισή τιμή και να με αφήσεις να διαθέσω το υπόλοιπο εκεί που μου κάνει ανάγκη!
Τα supermarket έχουνε καταντήσει Μουσεία, μπαίνεις θαυμάζεις και βγαίνεις με άδεια χέρια!Αγαπητοί φίλοι, σκοπός του άρθρου είναι να σας γνωστοποιήσω την ύπαρξη κινημάτων που αρχίζουν και παίρνουν σάρκα και οστά και στην χώρα μας.

Ο τρόπος αντίδρασης αυτών των κινημάτων αρχίζει να παίρνει διαστάσεις…

Ο τρόπος δράση αυτών των κινημάτων έχει ως εξής:

Τα μέλη συγκεντρώνονται μπροστά σε ένα supermarket, και μπαίνουν μέσα κανονικά όπως όλοι οι πελάτες. Γεμίζουν τα καροτσάκια τους με τρόφιμα και, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις παράλογες αυξήσεις των τιμών, ειδικά στα προϊόντα πρώτης ανάγκης, τα «αφήνουν στο ταμείο». Οι υπάλληλοι βλέπουν τους πολίτες να ξεφυτρώνουν, ο ένας μετά τον άλλο, από τους διαδρόμους του καταστήματος. Η έκπληξή τους είναι μεγάλη όταν μέσα σε λίγα λεπτά…φρακάρει ο χώρος των ταμείων από τα εγκαταλελειμμένα καροτσάκια. Μετά όλοι μαζί με μία φωνή, μικροί, μεγάλοι, πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα, με τον θυμό και την οργή ζωγραφισμένη στα πρόσωπα, όμως πάντα με ειρηνικό τρόπο, διαμαρτύρονται και φεύγουν φωνάζοντας «Ρίξτε τις τιμές, πριν ξεσπάσει η μεγάλη μπόρα!»

Από παρόμοια δράση στη Γερμανία, την οποία εφάρμοσαν μαζικά οι πολίτες (λέξη κλειδί!), αρχικά αναγκάστηκαν να κλείσουν προσωρινά κάποια supermarket, ενώ άμεσα μειώθηκαν και οι τιμές των τροφίμων! (Σημειώνω ότι στη Γερμανία οι τιμές είναι ήδη πιο φτηνές από εδώ κι όμως οι πολίτες διεκδικούν!!!)

Η σημερινή δύσκολη κατάσταση έχει προκαλέσει την ενεργοποίηση πολλών καταναλωτικών κινήσεων. Σε όλη την Ελλάδα (πλην της Ρόδου!) έχουν δημιουργηθεί Επιτροπές κατά της Ακρίβειας: στην Αττική (Περιστέρη, Ζωγράφου, Γαλάτσι, Νίκαια, Κερατσίνι, Μπραχάμι, Καλλιθέα, Ηλιούπολη, Κορυδαλλό, Μαρούσι), στη Λάρισα, στην Κατερίνη, στην Θεσ/νίκη, στα Γιάννενα, στο Αγρίνιο, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο. Οι Έλληνες έχουν αρχίσει να αντιδρούν και να μην πληρώνουν τα εισιτήρια, τη βενζίνη, τα γεύματα σε πολυτελή εστιατόρια, τη συμμετοχή σε συναυλίες, τα μπάνια στις ιδιωτικές πλάζ…Κάποιοι καταναλωτές, μάλιστα, έχουν αρχίσει να πληρώνουν τη ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για να αποφύγουν να πληρώσουν την ΕΡΤ.

Αγαπητοί φίλοι, όπως έγραψα και σε προηγούμενο άρθρο (Θέλει θάρρος να αποδεχτούμε την αλήθεια!) πρέπει να είσαι σχιζοφρενείς να πιστεύεις πλέον αυτούς που σε έφεραν στο χείλος της καταστροφής, ότι θα σε σώσουν τώρα!

ΜΗΝ περιμένετε τον σωτήρα, διότι πολύ απλά δεν θα έρθει ποτέ…

Πρέπει ΜΟΝΟΙ μας να γυρίσουμε τον διακόπτη και από απενεργοποιημένοι να γίνουμε ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Τέλος, ξέρετε πιο είναι το χειρότερο καρτέλ για μια χώρα που θέλει να λέγετε σύγχρονη; Είναι τα οικογενειακά καρτέλ στην πολιτική, που ξεφεύγουν από την στενή παραδοσιακή αντίληψη περί τζακιών, καθώς μοιράζουν θέσεις, αξιώματα και πόστα, με μεθόδους που θυμίζουν κάτι μεταξύ φεουδαρχίας και μαφίας….. 
Δόθηκε ΛΥΣΗ στην διαγράμμιση ΑΜΕΑ !

"Καλημέρα. Σήμερα (12/10) το πρωί ήρθαν με μήτρα και έκαναν το σήμα σωστά! Έσβησαν με μαύρη μπογιά...

Είμαστε αδιόρθωτοι τελικά...

Ξεκίνησαν εργασίες στο τουριστικό λιμάνι, με τρίψιμο στα σκουριασμένα κάγκελα.!
Τώρα... τέλος σεζόν...!!! 
Μα φυσικά για να τα βρουν και πάλι σκουριασμένα του χρόνου οι τουρίστες μας!