Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Ο τελευταίος... των τειχών !

Ο κάδος που βρίσκεται στα αριστερά της εικόνας, είναι ο μοναδικός ως την είσοδο του Καστέλο! Σε μια διαδρομή 200 μέτρων δεν υπάρχει ούτε ένας...


Ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 10 ! Και αν σκεφτούμε ότι στον πεζόδρομο στο Μανδράκι υπάρχουν πολλά ζευγάρια (!) κάδων είναι... να απορείς !!!

Κουταβάκια αναζητούν στέγη!

Το καλοκαίρι την βρήκαμε να τριγυρνάει αδέσποτη και την πήραμε στο σπίτι μας.

Όμως μας έκρυβε μια έκπληξη, άλλα 5 ασπρόμαυρα πανέμορφα κουτάβια. Δυστυχώς... δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε γιατί έχουμε ήδη σκυλιά.Τα κουτάβια θα είναι μεσαίου μεγέθους (περίπου 10 Kg) και είναι πολύ φιλικά με τα παιδιά αφού μεγάλωσαν στην κυριολεξία στην αγκαλιά του γιου

Όποιος ενδιαφέρεται για κάποιο από τα κουτάβια ας επικοινωνήσει στο 6932714852 Γιάννης, Ρόδος-Κρεμαστή

Strayshelp.gr

Όχι Άλλο Κάρβουνο... στη Ρόδο!


Η παραπάνω εικόνα συνοψίζει μόνο τις πυρκαγιές απο το "Ιστορικό Αγροτοδασικών Πυρκαγιών" για τις οποίες είναι γνωστή η τοποθεσία τους ανεξάρτητα απο το πότε συνέβησαν.

Η εικόνα σχηματίστηκε πολύ απλά παίρνοντας το γεωγραφικό μήκος του συμβάντος σαν τη συντεταγμένη Χ και το γεωγραφικό πλάτος του, σαν τη συντεταγμένη Υ για κάθ μια απο τις τελείες που την αποτελούν. Δεν έχει εφαρμοστεί...καμία μετατροπή και καμία διόρθωση (*), γι' αυτό και η Ελλάδα απεικονίζεται λίγο συμπιεσμένη στη διεύθυνση Βορράς-Νότος.

Παρ' όλα αυτά, η ανάλυση με την οποία αποδίδεται η χώρα είναι εκπληκτική.

Διαγράφονται ξεκάθαρα νησιά όπως η Κρήτη, η Εύβοια, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Κάρπαθος, η Λέσβος και η Χίος, όχι μόνο απο το περίγραμμα τους αλλά και απο χαρακτηριστικά όπως κόλποι και ψηλά βουνά.

Στηn Κρήτη για παράδειγμα, στο νομό Χανίων, διακρίνονται τα Λευκά Όρη και στο νομό Ηρακλείου, ο Ψηλορείτης (**). Δεν είναι προφανές (ακόμα) αλλά στο νομό Αγίου Νικολάου διακρίνεται και το οροπέδιο του Λασηθίου. Αυτές οι περιοχές δεν έχουν σχεδόν καθόλου βλάστηση και έτσι εμφανίζοντε σαν άσπρες τρύπες περικυκλωμένες απο μαύρες τελείες που ορίζουν περιοχές με...περισσότερα καύσιμα.

Λιγότερο προφανής αλλά και πάλι αναγνωρίσιμος είναι ο κόλπος της Καλλονής (με τη καλή έννοια) στη Λέσβο αλλά και τα..."πόδια" της Χαλκιδικής.

Όταν μπορείς να ξεχωρίσεις τοποθεσίες και σχηματισμούς στην Ελλάδα, χωρίς κανένα άλλο σημείο αναφοράς παρα μόνο κοιτόντας τις τοποθεσίες των πυρκαγιών.....κάτι δεν έχει πάει καθόλου καλά....Το νού μας λοιπόν αλλά και, κατα κάποιο τρόπο...περαστικά μας επίσης!


Απο το επόμενο άρθρο θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις ιστορίες που αναδύονται συνδιάζοντας περισσότερα απο ένα σύνολα δεδομένων.


WIND VS TURKCELL = 0-1

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΑ WIND ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 2 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ. ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ WIND ΕΙΤΕ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΙΤΕ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙΣ ΕΙΤΕ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟΤΟΜΑ...

 Η' ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΑ ΤΗΣ TURKCELL ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΚΑΛΕΣΩ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΚΛΗΣΗ ΜΕΣΩ ROAMING.
ANAΓΝΩΣΤΗΣ

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Έχουν γνώση οι φύλακες ;

"Είσοδος στην Μεσαιωνική πόλη από τα πλατανάκια."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Σ.Σ. Εννοείτε ότι φυλάγονται οι εισόδοι...

       Σχετικό άρθρο... ΔΕΙΤΕ

ΠΡΩΪΝΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΗΣ.

Με το "καλημέρα" 2 Τουρκικές φρεγάτες βγήκαν από τον κόλπο της Σύμης περιέπλευσαν νησιά Συσκλιά που βρίσκονται νότια της Σύμης και διευθύνθηκαν βόρειο-βόρειοδυτικά.
(Κάνετε κλικ στις εικόνες)

Η πρώτη φρεγάτα εθεάθη στις 09.30 και η δεύτερη στις ο9.45. Ένα σκάφος του Πολεμικού μας Ναυτικού και ένα...

περιπολικό του Λιμενικού έσπευσαν προς παρακολούθησή τους. Στις φωτογραφίες φαίνεται πολύ καθαρά ότι περνάνε πολύ κοντά από τις ακτές της Σύμης, εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων.

Οι φωτογραφίες πάρθηκαν απο την ακτή του χωριού Φανες της Ρόδου, που βρίσκεται στην μικρότερη απόσταση από τις Τουρκικές ακτές και τη Σύμη.

ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΓΙΑ ΑΒΛΑΒΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ;;;;;

ΟΙ ΔΥΟ ΦΡΕΓΑΤΕΣ

Ευχαριστώ τον φίλο Κυριάκο για τις φωτογραφίες και τον Ευθύμη για την ενημέρωση
Ε-ΡΟΔΙΟΣ

e-rodios.blogspot.com

Ιστορικός ιστός


Κι όμως είμαι ακόμα εδώ, κι' αυτό το...
...καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνα, άνοιξη, Χριστούγεννα, Πάσχα ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

QUIZ


Που οδηγεί ο ποδηλατόδρομος στο αθλητικό κέντρο στο καρακόνερο;......στο πουθενά!Άλλη μια ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΚΕΥΗ του Δήμου Ροδίων Α.Ε, τύφλα να χουν οι τυροφάγοι (Ελβετοί) που μολις προχτές εγκαινίασαν μια "τρυπούλα" μήκους "μόλις" 57 χιλιομέτρων διαπερνόντας τις Άλπεις υπογείως συνδέοντας έτσι την Ελβετία με την Ιταλία....

Θερμό επεισόδιο σήμερα το πρωί ;;;

ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΦΑΝΕΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ.
ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΩΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΜΑΣ ΥΔΑΤΑ.
ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ...αναγνώστηςΕνημερωτικά ή προεκλογικά φυλλάδια ;

Εκτός τους υποψηφίους με τα φυλλάδια αυτές τις μέρες δεχόμαστε "διαφημιστική επίθεση" και από τον δήμο Ροδίων με λογής φυλλάδια των υπηρεσιών του. Ξεκίνησε πρώτη η ΔΕΥΑΡ και συνέχισε η ΔΕΚΡ και μετά ο ίδιος ο Δήμος. Ενημερωτικά φυλλάδια γράφουν στο εξώφυλλο...
αλλά περισσότερο με προεκλογικά μοιάζουν αφού περιγράφουν έργα και στέλνουν μηνύματα υποσχέσεων. Να σημειώσουμε ότι οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι των φυλλαδίων είναι και υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές... Τσάμπα εκστρατεία με τα λεφτά μας δηλαδή!  


Αρκετές φορές αναφερθήκαμε για φυλλάδια που θα έπρεπε να στέλνουν όλο το χρόνο οι υπηρεσίες του δήμου αλλά με πραγματικά ενημερωτικό χαρακτήρα... πότε πρέπει να βγάζουμε τα σκουπίδια έξω, ποιο είναι το τηλέφωνο της υπηρεσίας ογκωδών, ποια είναι τα δρομολόγια των λεωφορείων, και άλλα. Μια τέτοια ενημέρωση θα βελτιώσει την καθημερινότητα μας κάνοντας μας πιο ευσυνείδητους δημότες και τις υπηρεσίες να έχουν ευκολότερο έργο. Τώρα που τα στέλνουν είναι δώρο... άδωρο !

Ένα βήμα πριν την πτώση !

Επικίνδυνος στύλος φωτισμού στην γωνία της οδού Σεφέρη και Θεσσαλονίκης. Έχει υποστεί μεγάλες φθορές στο πάνω μέρος του και πιθανόν με δυνατό αέρα να πέσει και να προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές. Ας επέμβει η υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού πριν έχουμε... το μοιραίο!
Δείτε από κοντά...

Κατεστραμμένο εκδοτήριο στο Βενετόκλειο.

Παραμένει σε άθλια κατάσταση το εκδοτήριο έξω από το κλειστό γήπεδο του Βενετοκλείου. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι επίσημες υποχρεώσεις του Κολοσσού...
και αυτό το θέαμα μας εκθέτει και στους φιλοξενούμενους. Εμείς το έχουμε συνηθίσει από πέρυσι που το δείξαμε... Πότε θα επισκευαστεί ή θα αποσυρθεί; 

Εμείς μένουμε... ΆΦΩΝΟΙ !

Αυτή είναι η προεκλογική αφίσα του Γίωργου Αμυρά, υποψηφίου δημάρχου Αθήνας, που είναι γνωστός από την εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα" αλλά έγινε πιο διάσημος στο νησί μας...

σε μία μέρα ! Σε αυτό βοήθησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, που ανακοίνωσε το περίφημο-πρωτότυπο πρόγραμμα... τα 5Π ! 
Σύμπτωση ; 
Δεν νομίζω !