Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Εκτεταμένη έρευνα για παράνομα φροντιστήρια.

Κοινό μυστικό των ανθρώπων της Εκπαίδευσης αποτελεί η διενέργεια φροντιστηρίων από καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης κατά παράβαση του νόμου 1566/85 και της φορολογικής νομοθεσίας.
Άλλωστε είναι μεγάλο το ποσοστό μαθητών που αναγκάστηκαν να ζητήσουν...ιδιαίτερη βοήθεια από καθηγητή Δημοσίου.
Το όλο θέμα όμως αποκτά ιδιαίτερη αξία αν συνυπολογίσει κανείς ότι τριμελής ομάδα συνεργατών του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου βρέθηκε το τελευταίο διάστημα στη Ρόδο με πλήρες συνεργείο εργαλείων υποκλοπής συνομιλιών και εικόνας και κατέγραψαν συμφωνία με μαθηματικό που δραστηριοποιείται στ' Αφάντου...
Ο μαθηματικός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έπεσε στην παγίδα να δεχτεί να παραδώσει φροντιστήρια με συνεργάτη της εκπομπής ο οποίος του συστήθηκε ως υποψήφιος φοιτητής ενώ τόσο οι μεταξύ τους συνομιλίες όσο και σχετικές συναντήσεις έχουν καταγραφεί σε κρυφή κάμερα.
Το θέμα προσέλαβε μάλιστα διαστάσεις στη μικροκοινωνία του Αφάντου καθώς ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είναι συγγενής με άλλο καθηγητή σε καίρια θέση στην ιεραρχία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί.
Το συνεργείο ενημέρωσε σχετικά και τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ Γ. Παπαδομαρκάκη ο οποίος αφού επεσήμανε ότι δεν έχει επίσημη καταγγελία και στοιχεία για να κινήσει την πειθαρχική διαδικασία ζήτησε να του προσκομιστούν αποδείξεις προκειμένου να ενεργήσει τα δέοντα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες το όλο θέμα αναμένεται, εκτός απροόπτου να προβληθεί αύριο από την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η δημοσιογραφική έρευνα στηρίζεται και σε καταγγελία που έγινε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων Ελλάδος (ΟΕΦΕ) προ διετίας.
Όπως έχει γράψει η «δ» ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα ζητώντας από τους περιφερειακούς Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών να διαπιστώσουν εάν κατά παράβαση του νόμου καθηγητές δημοσίων λυκείων παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές της β' και της γ' λυκείου.
Η έρευνα διατάχθηκε έπειτα από αναφορά που έκανε ο πρώην πρόεδρος της ΟΕΦΕ κ Γιώργος Χατζητέγας και επεκτάθηκε και στη Ρόδο.
Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην παραγγελία του σημείωσε ότι, εάν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες, δεν σημαίνει μόνο ότι οι καθηγητές με τις εκτός των σχολείων δραστηριότητές τους δεν εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους, αλλά και ότι η παράνομη δραστηριότητά τους έχει ως συνέπεια μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή.
Στις καταγγελίες που έκανε ο κ. Χατζητέγας και στο έγγραφο με τίτλο "Η Μαύρη Βίβλος των φροντιστών", που παρέδωσε στον εισαγγελέα, δεν γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα.
Το 2000 ωστόσο η ΟΕΦΕ κατέθεσε στο ΥΠΕΠ-Θ 500 ονόματα εκπαιδευτικών. Από τότε έγιναν εκατοντάδες ΕΔΕ αναφορικά με το θέμα, όμως η υπόθεση κατέληξε στο αρχείο. Από τις λίστες των "επίορκων" ουδείς διανοήθηκε να υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. Μόνο ένας από τη Ρόδο έστειλε επιστολή στην ΟΕΦΕ, για να διαμαρτυρηθεί ότι η λίστα ήταν ελλιπής και δεν περιελάμβανε τα ηχηρά ονόματα, ενώ συμπεριέλαβε τον ίδιο, ο οποίος λίγα μόνο ιδιαίτερα κάνει...
Εν πάση περιπτώσει σε εκτέλεση της παραγγελίας του πρώτου τη τάξει Εισαγγελέα της χώρας διενεργήθηκε αυτοπρόσωπη προκαταρκτική εξέταση από την οποία δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για κίνηση ποινικής δίωξης κατά συγκεκριμένων προσώπων αν και προέκυψαν υπόνοιες τελέσεως των ως άνω αδικημάτων από δύο καθηγητές του 1ου και του 3ου Λυκείου Ρόδου.
Μαθητής συγκεκριμένα κατέθεσε ότι κατά το σχολικό έτος 2006-2007 παρακολουθούσε ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθηματικό στον οποίο κατέβαλλε 150 ευρώ τον μήνα. Ο ισχυρισμός του ωστόσο αυτός δεν επιβεβαιώθηκε από μάρτυρα που επικαλέστηκε.
Από την ίδια προκαταρκτική έρευνα προέκυψαν υπόνοιες και για έναν βιολόγο πλην όμως δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί για τη λήψη κατάθεσης μαθήτρια η οποία φέρεται να παρακολουθούσε ιδιαίτερα έναντι αμοιβής.
Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου διαβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου με αίτημα τη συνέχιση της έρευνας με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Λίγο καιρό αργότερα σημειώθηκε και νέα παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου μετά από νέα επώνυμη καταγγελία της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος σε βάρος 4 καθηγητών σχολείων της Ρόδου που φέρονται να παραδίδουν παρανόμως ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές των λυκείων στα οποία διδάσκουν.
Οι καθηγητές, όπως ισχυρίζονται οι φροντιστές, εφευρίσκουν διάφορα τεχνάσματα για να μην εντοπιστούν, όπως για παράδειγμα λένε στους μαθητές να έχουν μαζί τους κάποιο... μουσικό όργανο, ένα βιβλίο επαγγελματικού προσανατολισμού ή θεατρικό κείμενο, ώστε σε περίπτωση «εφόδου» να υποστηρίξουν ότι τους βοηθούν σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες ή να βρουν το επάγγελμα που τους ταιριάζει.
Η εκπαιδευτική παραοικονομία έχει δημιουργήσει ασφυκτικές καταστάσεις στα φροντιστήρια που λειτουργούν νόμιμα καθώς η πελατεία τους μειώθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
Ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Δωδεκανήσου κ Χρ. Μπάρδος είχε αποστείλει εξάλλου πέρσι τον Οκτώβριο επιστολή - αναφορά προς τον πρόεδρο του ΕΒΕΔ καταγγέλλοντας αδράνεια της δημόσιας διοίκησης και των αρμοδίων να πατάξουν το φαινόμενο των παράνομων φροντιστηρίων.
"Εδώ και αρκετά χρόνια ο κλάδος μας αντιμετωπίζει το πρόβλημα των παράνομων ιδιαιτέρων (η έκφραση είναι λάθος, αφού το τμήμα απαρτίζεται από 4-5 μαθητές). Με επιστολές του προεδρείου μας στα ΜΜΕ και στους υπεύθυνους ελεγκτικούς μηχανισμούς αναφέραμε το πρόβλημα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. ΔΕΝ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ. Ζητάμε τη συμπαράσταση σας για να προστατεύσουμε τα μέλη του σωματείου μας καθώς και τους μαθητές μας από τη ρατσιστική συμπεριφορά των επίορκων καθηγητών.
Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είχαν κάνει σημαία τους κατά την προεκλογική περίοδο την πάταξη της φοροδιαφυγής. Θα συνεχίσουν να αγνοούν τα επίσημα στοιχεία της Γ.Σ.Ε.Ε. σε βάρος των φορολογούμενων μελών του σωματείου μας; Ελπίζω αυτή τη φορά να καταλάβουν τη διαφορά ανάμεσα στη νόμιμη φροντιστηριακή εκπαίδευση και στην εκπαιδευτική παραοικονομία των καθηγητών του δημόσιου σχολείου, τη μόνη και πραγματική "παραπαιδεία", στην οποία ουδέποτε έχουν αναφερθεί" τόνιζε στην επιστολή του ο κ. Μπάρδος.
Εν πάση περιπτώσει στη νέα καταγγελία του νύν προέδρου του Ο.Ε.Φ.Ε. κ Μ. Αμοιραδάκη επισυνάπτονται ανυπόγραφες καταγγελίες σε βάρος 4 καθηγητών που καταγγέλλονται ότι παραδίδουν παρανόμως ιδιαίτερα. Ζητείται η παρέμβαση της Εισαγγελίας για τη διαπίστωση τυχόν παράβασης του άρθρου 13 παρ. 9 και του άρθρου 14 παρ. 20 του Ν. 1566/85.
Η πρώτη καταγγελία προέρχεται από ανώνυμο ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο γιος του μαθητής σε λύκειο της πόλεως της Ρόδου προσεγγίστηκε από το μαθηματικό του και το βιολόγο του για να συμμετάσχει σε τμήμα παράνομου φροντιστηρίου.
Ισχυρίζεται παραπέρα ότι η άρνηση του παιδιού οδήγησε σε έναν ανελέητο ψυχολογικό πόλεμο από τους καταγγελλόμενους καθηγητές.
Η δεύτερη καταγγελία αφορά έναν μαθηματικό και ένα φυσικό οι οποίοι διδάσκουν σε σχολικό συγκρότημα δήμου της δυτικής πλευράς του νησιού. Ο ανώνυμος καταγγέλλων ισχυρίζεται ότι οι δύο καθηγητές εκβιάζουν τους μαθητές με τη βαθμολογία και τις εξετάσεις υποστηρίζοντας ότι αναγκάζεται να καταβάλλει χρήματα από το υστέρημά του στους καταγγελλόμενους καθηγητές.

aegaio.blogspot.com


Χαρίζεται η Ηρώ η τρίχρωμη !

Η γλυκιά Ηρώ είναι μια ακόμα αδέσποτη σκυλίτσα.
Είναι μόλις 1 έτους και όλη της τη ζωή την έχει περάσει ως τώρα σε μια βρώμικη βιομηχανική περιοχή στη Ρόδο, παρέα με έναν ολόιδιο με αυτήν αρσενικό σκύλο.
Μαύρη -καφέ και άσπρη, το τέλειο τρίχρωμο σκυλί. Στειρώθηκε προχθές... (με τα έσοδα του μπαζάρ της Κυριακής 3/10) και ευτυχώς προλάβαμε μια γέννα 8 κουταβιών, καθώς ήταν έγκυος.

Είναι φοβισμένη με τους ανθρώπους, μα δεν αντιστάθηκε στο λουρί που της βάλαμε, στο αυτοκίνητο που μπήκε... Μετά ξάπλωσε ανάσκελα για χάδια στην κοιλιά.
Θα γίνει τέλεια κατοικίδια σκυλίτσα. Βρίσκεται για 2 μέρες σε ξενοδοχείο σκύλων
για ανάρρωση και μετά θα επιστρέψει στειρωμένη, εμβολιασμένη και αποπαρασιτωμένη στη γειτονιά που ζούσε.

Μήπως όμως έχετε χώρο για ένα όμορφο μεσαίο προς μεγάλο σκυλί στο κήπο σας; :)

Τηλ. 6958456602, info@strayshelp.gr (ΡΟΔΟΣ)

Αύξηση 30% στις αφίξεις Ρώσων στη Ρόδο αναμένεται για την επόμενη χρονιά.

Την αύξηση σε ποσοστό 30% του προγράμματός τους για τη Ρόδο σχεδιάζουν οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες όσον αφορά την επόμενη τουριστική περίοδο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο σχεδιασμός αυτός ανακοινώθηκε στους τουριστικούς επιχειρηματίες με τους οποίους συνεργάζονται...


στη Ρόδο κατά την παραμονής του αυτό το διάστημα στο νησί.

Με βάση λοιπόν τις εκτιμήσεις και αν επιτευχθεί ο στόχος που έθεσαν, του χρόνου περίπου 100.000 Ρώσοι τουρίστες θα επισκεφθούν τη Ρόδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ολοκληρώνεται η έκθεση της Αγίας Πετρούπολης, στην οποία παίρνει μέρος και η Ρόδος, εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα συμμετοχής της σε τουριστικές διοργανώσεις για την περίοδο 2010-2011.Πρόκειται για τη διεθνή τουριστική έκθεση INWETEX-CIS travel Market στην οποία συμμετέχει και ο Δωδεκανησιακός Οργανισμός Τουρισμού (ΔΟΤ) της Νομαρχίας και αφορά κυρίως χειμερινούς προορισμούς με χειμερινά προγράμματα.

xenodoxia.blogspot.com


Παγίδα θανάτου στην οδό Στ. Κωτιάδη !

"Τις περασμένες ημέρες όλοι ζήσαμε στιγμές ''σκότους'' απο τις επαναλαυμανόμενες διακοπές ηλεκρικού ρεύματος.
Οι υπεύθυνοι της Δ.Ε.Η ανακοίνωσαν στα Μ.Μ.Ε ότι πρόκειτε για διακοπές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος λόγω...

Τελικά γερανό έχουμε ;

Ρόδος οδός Λαμπράκη σήμερα στις 11.00. Η ίδια εικόνα παρέμενε για 30 λεπτά ! Κάποιος "μηχανοκίνητος γάιδαρος" στάθμευσε αντικανονικά και εμπόδισε την κυκλοφορία λεωφορείου του ΚΤΕΛ. Κόσμος μαζεύτηκε, δημοτική αστυνομία έφτασε και όλοι είχαν την κοινή απορία...

Τροπική θάλασσα η Μεσόγειος.

Στο μέλλον, οι κάτοικοι χωρών της Μεσογείου μπορεί να γειτνιάζουν με μια τροπική θάλασσα, αφού η Μεσόγειος... μεταβάλλεται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Aύξηση της θερμοκρασίας της θάλασσας, εμφάνιση νέων ειδών και εξαφάνιση παλαιών είναι μερικά από τα συμπεράσματα...

που προκύπτουν από τις μετρήσεις που πραγματοποιεί το ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών) στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, οι κλιματικές αλλαγές θα φέρουν αλλαγές και στο θαλάσσιο οικοσύστημα. «Είναι λάθος να λέμε ότι το Αιγαίο θα καταστραφεί, απλώς θα γίνει κάτι άλλο», επισημαίνει στην «Κ» ο διευθυντής Ερευνών και συντονιστής του προγράμματος κ. Ευάγγελος Παπαθανασίου.

Βέβαια, οι μεταβολές αυτές μπορεί να έχουν μεγάλες συνέπειες στους ανθρώπους και κυρίως στην αλιεία εφ’ όσον, για παράδειγμα, μπορεί να εκλείψουν οι τόνοι και να... πολλαπλασιαστούν οι γαύροι.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι έχουν ήδη εξαφανιστεί 16 αναντικατάστατα είδη εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, ενώ νέα, που έρχονται είτε μέσω της Διώρυγας του Σουέζ είτε από τον Ατλαντικό, κατακλύζουν τη Μεσόγειο.
Από το 1985 έως το 2005 έχει καταγραφεί αύξηση της θερμοκρασίας στο Αιγαίο κατά 1,5 βαθμό Κελσίου μέσο όρο. Αυτό σημαίνει ότι πολλά από τα είδη της Μεσογείου κινούνται βορειότερα για να επιβιώσουν, όπως τα κοράλια της Αδριατικής που για να αναπτυχθούν χρειάζονται θερμοκρασίες περίπου 14 βαθμών Κελσίου. «Κάποια είδη μέσω αυτής της διαδικασίας δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν και θα χαθούν», τονίζει ο κ. Παπαθανασίου.

Άλλα θα αλλάξουν συνήθειες και τόπο «κατοικίας». «Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ερυθρά Θάλασσα σε βάθος 850 μέτρων βρήκαμε είδη που στη Μεσόγειο τα θεωρούμε παράκτια», επισημαίνει. Πρόκειται για είδη που άλλαξαν τόπο «κατοικίας» και στη συνέχεια κατάφεραν να προσαρμοστούν σε μεγαλύτερα βάθη. Τα νέα είδη που μπαίνουν στη Μεσόγειο έχουν μια τακτική διείσδυσης. «Σταματούν στο Σουέζ για λίγα χρόνια, έπειτα ανεβαίνουν μέχρι τη Ρόδο, μετά φτάνουν στη Σάμο, προωθούνται κατά κύματα και όσοι απόγονοι τα καταφέρνουν επιβιώνουν», προσθέτει.

Ωστόσο, οι μετρήσεις των επιστημόνων στη Μεσόγειο έδειξαν και κάποια «παράξενα» δεδομένα. «Η λεκάνη της Μεσογείου είναι περισσότερο παραγωγική απ’ ό, τι πενήντα χρόνια πριν», τονίζει ο κ. Παπαθανασίου. Εξηγεί, ωστόσο, ότι καταγράφεται η ποσότητα φυτοπλαγκτού και ζωοπλαγκτού και όχι αλιευμάτων. «Μάλιστα, η μείωση των αλιευμάτων και άρα των θηρευτών μπορεί να είναι και η βασική αιτία αύξησης της παραγωγικότητας», επισημαίνει. Σε κάθε περίπτωση, η επίδραση των κλιματικών αλλαγών στο θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη στη χάραξη της πολιτικής των χωρών της λεκάνης.

Με στόχο τη συγκρότηση ενός κοινού μετώπου των χωρών της Μεσογείου, θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου στην Αθήνα διάσκεψη με τίτλο «Μεσογειακή Πρωτοβουλία για τις κλιματικές αλλαγές», με τη συμμετοχή ηγετών των χωρών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κορυφαίων επιστημόνων.

skai.gr


Δεσποζόμενα που βρομίζουν ;

"ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑΥΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ! ΜΙΛΑΜΕ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΜΑΛ... ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΖΩΟ ΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ...


ΚΑΙ ΑΦΟΔΕΥΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ!! 
ΤΩΡΑ ΤΟ ΖΩΟ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠ' ΤΆ ΔΥΟ?"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν πληρώνει τους λογαριασμούς 1 στους 3.

Σοκ από τη ΔΕΗ για εκατοντάδες χιλιάδες μισθοσυντήρητα νοικοκυριά και καταναλωτές, καθώς:
Ενας στους τρεις καταναλωτές (το 31,18%) στην Αθήνα δεν μπορεί να εξοφλήσει τα καυτά τιμολόγια του ηλεκτρικού και τον αναμένει...

Άρχισαν τα όργανα...


by Kerberos
Σε παλαιότερο άρθρο μου (ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ! Ατομική ηλεκτρονική κάρτα με barcode από το 2011 στην Ελλάδα - Η προφητεία του Ρουσό γίνεται πραγματικότητα!!!) επεσήμανα αμέσως την σοβαρότητα του σχεδιασμένου εγχειρήματος του πρωθυπουργού για "έκδοση κάρτας του πολίτη". Τώρα λοιπόν σιγά σιγά μετά τις αντιδράσεις...

της ιεράς συνόδου εκφράζουν την αντίθεσή τους και άλλοι παράγοντες όπως το ΙΝΚΑ.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ (ΙΝΚΑ) - ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"

"...Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου..."

ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
GENERAL CONSUMERS FEDERATION OF GREECE

Κέντρο Πληροφοριών: Γ. Σεπτεμβρίου 13 – Αθήνα 10432 όρ. 5ος 

τηλ. 210 36.32.443 Fax. 210 36.33.976
Ανοιχτή Γραμμή: 11711 email: inka.gr

40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΙΝΚΑ ΔΤ 275/04.09.10

Δεν μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης…

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος:

1ο Θέλει να αντικαταστήσει την Ταυτότητα την με «κάρτα πολίτη», που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Αυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ. Όλα τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «ενιαία οθόνη». Αναφέρουν ότι ο ίδιος κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» – λες και δεν τα ξέρει. Θα έχει όμως και το κράτος πρόσβαση και μάλιστα σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται. Εννοείται ότι πρόσβαση θα «αποκτήσουν» όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία «εύρεσης εργασίας», ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές … ) και βέβαια οι χάκερς. Είναι γνωστό ότι το διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο. φιτίλια συννεφάκια.

2ο Θέλει να επιβάλλει υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές την «κάρτα των συναλλαγών», που και αυτή έχει χαρακτηριστεί Χαφιές του Καταναλωτή, και αυτή δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας της ΕΕ.

Τη δεύτερη κάρτα επιδιώκουν να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής (από ποια μέχρι ποια ηλικία άραγε;) για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή: το προϊόν ή η υπηρεσία, ο χρόνος και η χρηματική της αξία. Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο, και επειδή κάθε προϊόν διαθέτει μπαρ-κοντ –με μία αναγωγή στα προϊόντα που αγοράζει- θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως, για τον πολίτη – καταναλωτή: Οι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η σεξουαλική του ζωή … η υγεία του κλπ. Με αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή, θα ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ ) και θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό. Το ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι δεν θα δεχτεί τον Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη – καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα προτεινόμενα μέτρα.

Καλεί όλες οργανώσεις πολιτών, τους συνδικαλιστικούς και τους επιστημονικούς φορείς και όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην περάσει το φακέλωμα. Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΦΤΩΧΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.

ΥΓ: Το Διαδίκτυο είναι χρήσιμο αλλού και όχι για φακέλωμα. Το ΙΝΚΑ έχει υποδείξει και πώς θα καταπολεμηθεί η Γραφειοκρατία και πώς θα εντοπιστούν οι φοροφυγάδες, που άλλωστε είναι γνωστοί. Τα επιχειρήματα αυτά είναι κουκούλες προσχήματα. 


Δεν έχουν στέγαστρα οι στάσεις στην Ιαλυσό !

"Είμαι κάτοικος παστιδας και αρκετά συχνά κατεβαίνω στο κέντρο για δουλειές μέσω κρεμαστης. Στην πορεία προς την πόλη και από τα δεξιά του δρόμου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ιαλυσού, φέτος την άνοιξη κατασκευάστηκαν καινούρια πεζοδρόμια. Φαίνεται όμως ότι οι υπεύθυνοι του έργου αυτού...

Στα κατεχόμενα του Καρακόνερου.

Δεν πρόκειται για εικόνα από τα κατεχόμενα της Παλαιστίνης... αλλά από τον κόμβο του Καρακόνερου. Το απόλυτο χάος από σκορπισμένα και ημιτελή πεζοδρόμια. Έργο που ξεπέρασε τον ένα χρόνο και την υπομονή μας ! 
Άλλη φωτό...