ροή ειδήσεων

Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας θα φέρει έσοδα 1,6 δισ. ευρώ

Τη συμβολή της κρουαζιέρας στην ελληνική οικονoμία, εφόσον αναπτυχθεί μετά την άρση του cabotage, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Γράτσος, στην ομιλία του στο...
πλαίσιο της κοπής πίτας που έγινε στα γραφεία του Επιμελητήριου για λόγους οικονομίας.

«Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για την κατάργηση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, που θα έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να γίνει σημαντικός παίκτης στο συγκεκριμένο κλάδο, αλλά και στον τουρισμό» τόνισε ο Γ. Γράτσος: «Εφόσον αναπτυχθεί ο κλάδος της κρουαζιέρας, τότε τα έσοδα θα φθάσουν το 1,6 δισ. ευρώ, ενώ θα δημιουργηθούν έμμεσα ή άμεσα 15.000 θέσεις εργασίας. Αριθμοί που θα γίνουν μεγαλύτεροι με την πάροδο του χρόνου».

Ο Γ. Γράτσος τόνισε ότι δεν πρέπει να καθυστερήσουν τα έργα υποδομής που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της ναυτιλίας, της ακτοπλοΐας, αλλά και των λιμένων.

Ο πρόεδρος του ΝΕΕ υπογράμμισε τη συμβολή της ελληνόκτητης ναυτιλίας στην οικονομία της Ελλάδας σε δύσκολες οικονομικές εποχές. Ενας κλάδος που συμβάλει με δεκαδες δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας στη στεριά.

Ειδική αναφορά έκανε στην ακτοπλοΐα, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να εκσυγχρονισθεί, ενώ τόνισε ότι οι προσφερόμενες υπηρεσίες είναι ακριβές και δεν βοηθούν στην ανάπτυξη των νησιών και γι' αυτόν το λόγο πολλά από αυτά ανήκουν στις άγονες γραμμές.

Τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν τους χειμερινούς μήνες το πλήρωμα ενός πλοίου της ακτοπλοΐας να είναι πολυπληθέστερο από τους επιβάτες, γεγονός που δημιουργεί ζημιές, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν αργότερα με ακριβό εισιτήριο.

Επισήμανε δε, ότι θα πρέπει να εφαρμοσθεί το μοντέλο των αεροπορικών γραμμών, όπου δρομολόγια συγχωνεύονται τους μήνες που η κίνηση δεν είναι μεγάλη, ενώ χρησιμοποιούνται και μικρότερης χωρητικότητας αεροσκάφη

protothema.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *