ροή ειδήσεων

Καζαμίας 2011

Ιανουάριος: Ο προϋπολογισμός είναι ανεφάρμοστος, η Κυβέρνηση λαμβάνει νέα μέτρα για να αντιμετωπίσει την υστέρηση εσόδων και τις αυξημένες δαπάνες. Καθιερώνεται συσσίτιο για τους δημοσίους υπαλλήλους, στέγη στη δουλειά για τους ιδιωτικούς, εβδομαδιαία περαίωση για τους επαγγελματίες. Οι αγρότες κατεβαίνουν στις εθνικές οδούς αλλά γρήγορα...
αποσύρονται. Η μορφή πάλης είναι ξεπερασμένη, γιατί το εμπόριο φυτοζωεί. Ο Πατέρας ξαναγίνεται Πρόεδρος στον ΠΑΟ, ο Παπακωνσταντίνου ευρωβουλευτής, ο Καρατζαφέρης αντιπολίτευση. Οι τελευταίες υπογραφές του Mr Mnimonio ανεβάζουν τον ΦΠΑ στο 31%, εισάγεται φόρος απόκτησης κατοικίδιων, ενώ η διατήρηση 2ου WC, φορητής εργαλειοθήκης και παράλληλου δεσμού θεωρούνται τεκμήρια.

Φεβρουάριος: Τα πάντα κινούνται γύρω από την τέταρτη δόση του δανείου. Έχουμε γίνει πρεζόνια. Λίγο μετά τη «δόση» σκεπτόμαστε την επόμενη. Ο Όλι Ρεν παίρνει μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης και μοιραία την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών επιβλέπει η ίδια η Μέρκελ με βετεράνους του Άφρικα Κορπς.

Μάρτιος: Όλοι περιμένουν προκήρυξη εκλογών αλλά ο ΓΑΠ έχει άλλα σχέδια. Πάει γενικώς στον ΟΗΕ και φεύγοντας δίνει το δαχτυλίδι στον Βενιζέλο. Σχηματίζεται Κυβέρνηση με την Ντόρα υπουργό Εξωτερικών. Ο Λοβέρδος γίνεται Υπουργός Οικονομικών, η Μιλένα Εσωτερικών και ο Πάγκαλος Οινοποιών. Οι Παπανδρεϊκοί απειλούν να φύγουν από το κόμμα, ο Ευάγγελος εκβιάζει με εκλογές και οι τίγρεις ξαναγίνονται γατάκια.

Απρίλιος: Η ύφεση υποχώρησε βλέποντας τον Βαγγέλη, το μέτρο του συσσιτίου αποσύρεται, γιατί ήταν δαπανηρότερο από τους μισθούς. Οι Τούρκοι ανησυχούν γιατί θεωρούν τον Μπένι γεράκι. Τους καθησυχάζουμε, λέγοντας τους ότι η Άγκυρα δεν είναι μέσα στις βλέψεις μας. Η έρευνα για πετρέλαιο που μπορεί να εξορυχθεί είναι πλήρως αποτυχημένη, βρέθηκαν όμως χιλιάδες ναυάγια με αμύθητους θησαυρούς, τους οποίους μοιράζουμε με τους γείτονες, ανάλογα με την κυριαρχία στο Αιγαίο την περίοδο του κάθε ναυαγίου.

Μάιος: Η Αλέκα Παπαρήγα διαλέγει την Πρωτομαγιά για να αποχωρήσει από τη θέση της. Νέα γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ εκλέγεται η Λιάνα Κανέλλη. Ο Ολυμπιακός παίρνει όλα τα πρωταθλήματα εκτός από το υποθαλάσσιο τάβλι. Ο Πατέρας παραιτείται, ο Θέμος αγοράζει το Βήμα και ο Μαρινάκης τον Ροναλντίνιο. Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει πρόταση εξεταστικής Επιτροπής για τα πρωταθλήματα από το 1997 και μετά. Κλιμάκιο της εξεταστικής πάει στη Βραζιλία και ανακρίνει 15 μέρες τον Τζιοβάνι (για πάντα στο λιμάνι).

Ιούνιος: Οι καθηγητές απεργούν και οι πανελλήνιες εξετάσεις κινδυνεύουν. Μετά από 10ήμερο διάλογο με την υπουργό Άννα Καϊάφα, επιστρέφουν στα καθήκοντα τους , αλλά οι εξετάσεις αναβάλλονται γιατί οι μαθητές έχουν φύγει μετανάστες. Η ελληνική οικονομία επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, οι Τράπεζες ευημερούν, οι πολυεθνικές επίσης, άρα όλοι είμαστε ικανοποιημένοι. Η Ντόρα γίνεται και επίσημα μέλος του ΠΑΣΟΚ. Παραλαμβάνουμε άλλα τρία υποβρύχια τελευταίας τεχνολογίας από τους Γερμανούς. Αυτά όχι μόνο γέρνουν, αλλά τον παίρνουν κιόλας.

Ιούλιος: Οι Έλληνες ξεκινούν διακοπές: Σκηνές, υπνόσακοι και σύνεργα ψαρέματος. Μόνο το πόσιμο νερό θα πληρώνουν. Από Σεπτέμβρη βλέπουν για δουλειά. Ο Προβόπουλος πάντως είναι αισιόδοξος (για τη δική του δουλειά). Η θερμοκρασία στην Αθήνα φτάνει τους 50 βαθμούς Κελσίου. Είναι τα πρώτα δείγματα της θητείας Καμίνη. Η επικαιρότητα στρέφεται στις αλλαγές στα ρόστερ των ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Ο Ψωμιάδης αγοράζει Σισσέ, Μιραλάς, Σκόκο, Βιεϊρίνια, βάζει τον Ντούσκο προπονητή και η Καβάλα πάει για πρωτάθλημα με άμεσο ανταγωνιστή τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς ο Μπέος ανακοινώνει μετά τον Καστίγιο, Ριβάλντο, Καρεμπέ, Ζέτεμπεργκ. Ο Πατέρας αναλαμβάνει για 65η φορά την προεδρία στον ΠΑΟ.

Αύγουστος: Ο ΟΗΕ εγκαθιστά τον ΓΑΠ μόνιμο επίτροπο στην Ελλάδα, με αντικείμενο την παύση των εχθροπραξιών μεταξύ Άνθιμου-Μπουτάρη, Αργοστολίου-Ληξουρίου, Λαζόπουλου- Μιμής Ντενίση, Νταλάρα-Πανούση και Θέμου-Ντόρας. Ο Giorgos δηλώνει ενθουσιασμένος που επιστρέφει στη χώρα που δοξάστηκε ως μαραθωνοδρόμος, κωπηλάτης και ποδηλάτης. Ο Καμίνης συνεχίζει το έργο του: η πλατεία Βικτωρίας μετονομάζεται σε πλατεία Αγγέλας Μέρκελ. Οι οδοί Κοδριγκτώνος και Χέυδεν μετατρέπονται σε Τρισέ και Στρος Καν και η Αχαρνών σε Αφγανών, προς τιμή του λαού που ακόμη αντιστέκεται στους εισβολείς δυτικούς.

Σεπτέμβριος: Τα σχολεία ανοίγουν, τα έξοδα είναι αβάσταχτα για το 90% του πληθυσμού, αλλά οι καλές μας τράπεζες μας περιμένουν με νέα καινοτόμα δανειακά προϊόντα. Άλλωστε οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης τις έχουν αναβαθμίσει στην κατηγορία glyf (από το τόκογλυφ). Ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο του Champions League διασύρει τη Μπάγερν Μονάχου με 4-0 και η Μέρκελ κόβει την πίστωση. Φήμες ότι η Ντόρα υποσκάπτει το έργο του πρωθυπουργού Βενιζέλου διαψεύδονται.

Οκτώβριος: Το σκοπιανό επιλύεται, από τη στιγμή που μπαίνει σε μη εθνικιστική βάση: Τελεσίδικο όνομα, Πρώην Βυζαντινή Επαρχία της Μακεδονίας και καθαρίσαμε. Ξεσπά κυβερνητική κρίση, λόγω της αδυναμίας να πληρωθούν οι δανειακές υποχρεώσεις. Η Ντόρα που έλυσε το πρόβλημα, επικεφαλής 15 βουλευτών ζητεί σκληρότερα μέτρα, ο Μπένι διστάζει και προσφεύγει σε εκλογές. Αυτές ορίζονται για την Τρίτη 29/11, για να μην μπορούν πολλοί να προσέλθουν στις κάλπες. Υπηρεσιακός πρωθυπουργός ορίζεται ο Πάγκαλος για να του φύγει ο καημός. Ο Μπουτάρης άδει από το αριστερό ψαλτήρι, στη δοξολογία του Αγίου Δημητρίου.

Νοέμβριος: Ξεσπούν ταραχές κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, τις οποίες εκμεταλλεύεται ο Πάγκαλος για να εγκαταστήσει τη δικτατορία του. Το κίνημα αποτρέπεται την τελευταία στιγμή από αποφασισμένους Κούρδους αυτονομιστές. Στις εκλογές ο Σαμαράς λαμβάνει 400.000 ψήφους παραπάνω από το ΚΚΕ της Λιάνας που γίνεται αξιωματική αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ με 3,1 μπαίνει οριακά στη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει 10% και ο Καρατζαφέρης 1,3 %. Χιλιάδες πολίτες, χαλκοπράσινοι από την πείνα και τις κακουχίες κατεβαίνουν με κεριά στο Ζάππειο για να υποδεχτούν τον Πρωθυπουργό.

Δεκέμβριος: Τα σπρεντ υποχωρούν, οι φόροι και οι εισφορές μειώνονται, επαναπατρίζονται άνθρωποι και κεφάλαια, μπουλντόζες μαζεύουν τα σκουπίδια από τη Αθήνα. Η χώρα αλλά και οι πολίτες της ξαναβγαίνουν στις αγορές. Στη Σύνοδο Κορυφής, ο Σαμαράς πηγαίνει ως αρχηγός ανεξάρτητου κράτους και όχι προτεκτοράτου. Αν δεν έλθει η καταστροφή του κόσμου μέχρι τότε.

Μικρός Οδυσσέας

olympia.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *