ροή ειδήσεων

Πρόσληψη των 30 συμβασιούχων... Παράδειγμα προς μίμηση!

Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους όσους χειρίστηκαν το θέμα που προέκυψε στο Νοσοκομείο Ρόδου.
Κατάφεραν, με την πίεση που άσκησαν, να λύσουν το πρόβλημα της έλλειψης Νοσηλευτικού προσωπικού βραχυπρόθεσμα, μέσω των δίμηνων συμβάσεων...

μεσοπρόθεσμα, με την πρόσληψη των οκτάμηνων συμβασιούχων και μακροπρόθεσμα, με την έναρξη της διαδικασίας στο ΑΣΕΠ για πρόσληψη μόνιμου Νοσηλευτικού προσωπικού.
Αυτό που γίνεται στη Ρόδο αποδεικνύει ότι,αν κάποιοι,ενωμένοι, έχουν επιχειρήματα και ασκούν πίεση με το να παίρνουν δύσκολες αποφάσεις, εμπλέκοντας και άλλους εξωνοσοκομειακούς φορείς,μπορούν να πετύχουν τους στόχους και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τα Νοσοκομεία.
Να κάνουν τη δουλειά τους σε τελική ανάλυση!
Εκτός όμως από τα παραπάνω χρειάζεται να μην υπολογίζουν το κόστος και να βάζουν το συμφέρον των πολλών πάνω από το δικό τους ή το κοματικό.
Να κάνουν αυτό για το οποίο τοποθετήθηκαν σε μια θέση ευθύνης!
Αναφέρομαι σε όλους όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης από τον Υπεύθυνο τμήματος μέχρι το Διοικητή χωρίς να εξαιρώ τους συνδικαλιστές!
Καλό το παράδειμα των Ροδιτών!
Να δούμε... θα το ακολουθήσουμε και οι Ρεθυμνιώτες ή ως συνήθως θα λουφάξουμε...
Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ σας
Respect!
Έχετε guts!
Δείτε τα νεώτερα στο ρεπορταζ της "Ροδιακής"παρακάτω:

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ 30 ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Λύση ανακούφισης
Λύση στο ... και πέντε δόθηκε για τη στελέχωση του Νοσοκομείου της Ρόδου με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, νόμιμης, όπως χαρακτηρίζεται μεταξύ Νοσοκομείου και ΚΑΦΚΑ Κολυμπίων και Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες επαρχίας Ρόδου.


Η λύση για την πρόσληψη των 30 συμβασιούχων νοσηλευτών ικανοποιεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και δίνει στο μεσοδιάστημα τη δυνατότητα να βρεθεί οριστική λύση για τη στελέχωσή του. Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης έγινε χθες το μεσημέρι, με ομόφωνη απόφαση των διοικητικών συμβουλίων του Νοσοκομείου της Ρόδου, του ΚΑΦΚΑ Κολυμπίων και του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες που συνεδρίασαν χθες εκτάκτως γιΆ αυτό τον σκοπό.

Καταλυτικό όμως ρόλο στην ευόδωση της όλης προσπάθειας, ώστε να βρεθεί λύση στην πρόσληψη των 30 συμβασιούχων νοσηλευτών, έπαιξε η παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου Κωνσταντίνου Μπούτσικου. Την περασμένη Δευτέρα κάλεσε στο γραφείο του τον διοικητή του Νοσοκομείου Μιχάλη Κόκκινο, τον νομικό σύμβουλό του Ευθύμιο Μπόνη και τους νομικούς συμβούλους του Δήμου Θεόδωρο Παπαγεωργίου και Δημήτρη Σαλαμαστράκη, στους οποίους έδωσε εντολή να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για να βρεθεί έστω προσωρινή λύση.

Με «ανακούφιση» και ικανοποίηση ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε χθες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη λύση που δόθηκε, μετά από τις προσπάθειες και τις διαβουλεύσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες. Παρόντες στη συνέντευξη ήταν ο διοικητής του ΚΑΦΚΑ Κολυμπίων Γεράσιμος Γιαννιώτης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Μανώλης Ζηδιανάκης.

Η πρόσληψη των 30 νοσηλευτών με δίμηνες συμβάσεις και δυνατότητα παράτασής τους θα γίνει σήμερα, ενώ από χθες έχει αρθεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που κηρύχθηκε στο Νοσοκομείο της Ρόδου την περασμένη Πέμπτη.

Η «πατρότητα» της ιδέας για τη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης ανήκει στον γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Νοτίου Αιγαίου Τέλη Ηρακλείδη, τον οποίο ευχαρίστησε και δημοσίως ο κ. Κόκκινος όπως και όλους όσοι έδειξαν εμπιστοσύνη πάνω στη νομική κρίση του, καθώς είναι αυτό που συνέταξε την προγραμματική σύμβαση.

«Αναλαμβάνω πλήρως την νομική ευθύνη του κειμένου της προγραμματικής σύμβασης. Εμπνευστής της ιδέας ήταν ο κ. Ηρακλείδης τον οποίο και ευχαριστώ. Σε ένα δύσκολο απόγευμα του Σαββάτου, ο Τέλης μου έδωσε την ιδέα την οποία και επεξεργάστηκα το Σαββατοκύριακο. Ο επίτροπος θα ενημερωθεί όταν έρθει η στιγμή της εκταμίευσης των χρημάτων στον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρίες που είναι και ο φορέας υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης. Είναι νόμιμη και δεν κινείται ούτε στα όρια της νομιμότητας ούτε στα όρια της παρανομίας» τόνισε ο κ. Κόκκινος.

Στο ταμείο του Νοσοκομείου της Ρόδου βρίσκεται ήδη το ποσό των 100.000 ευρώ που διέθεσε το υπουργείο Υγείας για την πρόσληψη των 30 νοσηλευτών, ενώ και το ΚΑΦΚΑ Κολυμπίων θα καταβάλει γιΆ αυτό το σκοπό 9.500.000 ευρώ.

«Οι πολιτικοί φορείς της περιοχής μας και οι βουλευτές Δωδεκανήσου είναι ενήμεροι για την απόφαση αυτή, ενώ βρισκόμουν σε επαφή μαζί τους. Οι συνδικαλιστές του Νοσοκομείου είναι συνεργάτες μας αλλά είναι συνδικαλιστές και η διοίκηση είναι διοίκηση. Με τον βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινό μιλήσαμε και συζητήσαμε όλες τις πιθανές λύσεις, τον οποίο και ευχαριστώ για τις προσπάθειες που κατέβαλε σε συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Πολύζο» επεσήμανε ο κ. Κόκκινος.

Μ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ
«Ο κ. Μπούτσικος τιμά το λειτούργημά του»

Ιδιαίτερη αναφορά, έκανε ο κ. Κόκκινος στη συνδρομή του κ. Μπούτσικου για να βρεθεί λύση στη στελέχωση του Νοσοκομείου μας, λέγοντας «ευχαριστώ τον κ. Μπούτσικο. Εναν δικαστικό λειτουργό - άνθρωπο με «αλφα» κεφαλαίο που τιμά το λειτούργημά του, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας. Θέλω να τον ευχαριστήσω για όλες τις ενέργειές του, για τις καλές του νομικές συμβουλές και τη βοήθεια που παρέχει όλο αυτό το διάστημα στη διοίκηση του Νοσοκομείου και στα διοικητικά συμβούλια των δύο φορέων που συνεργαζόμαστε και οδήγησαν στη σύναψη της προγραμματικής σύμβαση για την οποία είναι ενήμερος από το πρωί. Τέτοιες ενέργειες είναι ανθρώπινες και ταιριάζουν στο λειτούργημα του δικαστικού λειτουργού που επιτελεί». Παράλληλα, επεσήμανε ότι στις αρχές Απριλίου θα προσληφθούν 40 νοσηλευτές στο Νοσοκομείο της Ρόδου με οκτάμηνες συμβάσεις ενώ ξεκίνησαν και οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω του ΑΣΕΠ. Η 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων προτείνει προς το υπουργείο Υγείας στο Νοσοκομείο της Ρόδου να προσληφθούν 60 άτομα. Η διαπραγμάτευση για τον ακριβή αριθμό των νοσηλευτών που θα πάρει το Νοσοκομείο μας θα ξεκινήσει από αύριο στη συνάντηση που θα έχει ο κ. Κόκκινος με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο για το θέμα του μνημονίου και το διπλογραφικό σύστημα.

Τα έξοδά του σύμφωνα με τον διοικητή του είναι μειωμένα σε σχέση με το παρελθόν. Να σημειωθεί ότι μια αεροδιακομιδή ασθενούς από τη Ρόδο στην Αθήνα με super puma κοστίζει 21.000 ευρώ και με C-130 43.0000  ευρώ.

«Οι κρίσεις γεννούν ευκαιρίες που εξαναγκάζουν τους φορείς που εξειδικεύονται στην παροχή κοινωνικής προστασίας να συνεργαστούν. Πρέπει να μάθουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί», τόνισε από τη δική του πλευρά ο κ. Γιαννιώτης.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζηδιανάκης δήλωσε:«Ο σύλλογός μας ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του κ. Κόκκινου για να εξυπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας. Τελικά οι φορείς της Ρόδου είναι όλοι ευαισθητοποιημένοι. Τέτοιες κοινές προσπάθειες δεν γίνονται στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οι πολιτικοί παράγοντες πάντα απουσιάζουν. Ας σταματήσουν να βλέπουν το χρήμα και να βλέπουν τον άνθρωπο».

Θετική χαρακτήρισε την εξέλιξη της πρόσληψης των 30 νοσηλευτών ο πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου Βασίλης Κινούς, λέγοντας ότι θα επανέλθει στο Νοσοκομείου εργασιακή ειρήνη και θα παραμείνει ανοιχτό. Οι νοσοκομειακοί γιατροί μετά τη λύση που δόθηκε δεν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις όπως αποφάσισαν στην πρόσφατη έκτακτη συνέλευσή τους. «Πρέπει όμως να δοθεί μόνιμη λύση. Μπορεί αυτό να γίνεται εντέχνως γιατί αν ήθελαν κάποιοι θα έλυναν το πρόβλημα. Ευελπιστούμε ότι θα είναι η τελευταία φορά που προσλαμβάνεται νοσηλευτικό προσωπικό μέσω κάποιου φορέα», είπε ο κ. Κινούς.

Παράλληλα, χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημά τους να ενταχθεί το Νοσοκομείο της Ρόδου και των γύρω νησιών στη Γ’ ζώνη προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς να έρθουν να τα στελεχώσουν, επισημαίνοντας ότι τώρα πολλές κλινικές του Νοσοκομείου μας λειτουργούν με έναν γιατρό!

nosileutikiparemuasi.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *