ροή ειδήσεων

Εγκαταστάσεις Γκολφ στην Ελλάδα

Και το εγκαταλειμμένο στα Αφάντου!
Το γκολφ αποτελεί μία ιδιαίτερα υποσχόμενη επενδυτική ευκαιρία στην Ελλάδα σήμερα, λόγω των σημαντικών προοπτικών ανάπτυξής του σε μια χώρα που έχει ολιγάριθμα σχετικά με τις δυνατότητές της λειτουργούντα γήπεδα...

Μία ανεξερεύνητη ευκαιρία

Το γκολφ αποτελεί μία ιδιαίτερα υποσχόμενη επενδυτική ευκαιρία στην Ελλάδα σήμερα, λόγω των σημαντικών προοπτικών ανάπτυξής του σε μια χώρα που έχει ολιγάριθμα σχετικά με τις δυνατότητές της λειτουργούντα γήπεδα. Εκτιμάται ότι ανά τον κόσμο, 32,000 γήπεδα γκολφ φιλοξενούν άνω των 60 εκατομμυρίων γκολφέρ. Στην Ευρώπη μόνο, υπάρχουν σχεδόν 7 εκατομμύρια άτομα που ασχολούνται με το άθλημα. Καθώς η Ελλάδα αναπτύσσεται σε τουριστικό προορισμό για διακοπές όλο το χρόνο και σε περιοχή πρώτης και δεύτερης κατοικίας για πολλούς επαγγελματίες και συνταξιούχους, η ζήτηση για τη δημιουργία γηπέδων γκολφ αυξάνεται εντυπωσιακά. Λόγω της σχετικά χαμηλής εγχώριας ζήτησης για το άθλημα στο παρελθόν, η ωρίμανση του κλάδου σήμερα θεωρείται χαμηλή, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης. Η Ελλάδα προσφέρει άφθονες περιοχές σε θαυμάσιες τοποθεσίες που μπορούν να φιλοξενήσουν γήπεδα του γκολφ, τόσο κοντά στην Αθήνα, όσο και σε διάφορα σημεία της ηπειρωτικής χώρας και στα νησιά. Στην Ελλάδα υπάρχουν 5 γήπεδα γκολφ 18 οπών: στη Γλυφάδα, την Κέρκυρα, τη Ρόδο, τη Χαλκιδική και τη Χερσόνησο της Κρήτης και ένα γήπεδο 9 οπών στην Ελούντα της Κρήτης, τα οποία εξυπηρετούν 1300 παίκτες. Την άνοιξη του 2010 πρόκειται να λειτουργήσουν νέα γήπεδα πρωταθλήματος γκολφ. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της KPMG (Golf Benchmark Survey 2007) η επιχειρηματική απόδοση των γηπέδων γκολφ στη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου αναμένεται να είναι άριστη κατά 31% ή καλή κατά 69% σε αντίθεση με την απόδοση στη Δυτική Ευρώπη που κρίνεται ως καλή κατά 56% και άριστη κατά 17%. Ο αριθμός των γηπέδων γκολφ αυξάνεται παγκοσμίως κατά 3% το χρόνο, ενώ οι παίκτες αυξάνονται κατά 5% τον χρόνο. Τόσο η Ελλάδα όσο και οι επενδυτές γηπέδων γκολφ μπορούν να επωφεληθούν από αυτή την παγκόσμια αυξητική τάση.

Γκολφ όλο τον χρόνο

Επιπλέον το κλίμα της Ελλάδας είναι ιδανικό για την ενασχόληση με το γκολφ όλο το χρόνο. Η μέση θερμοκρασία κατά το χειμώνα στη Βόρειο Ελλάδα κυμαίνεται στους 14C. Το τρέχον ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών ονομάτων της βιομηχανίας υποδηλώνει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποτελέσει το νέο προορισμό γκολφ της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η λέσχη Troon Golf συμφώνησε να αναλάβει τη διαχείριση των δύο νέων γηπέδων πρωταθλήματος γκολφ 18 τρυπών, τα οποία σχεδιάστηκαν από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα γηπέδων γκολφ Robert Trent Jones II και το Γερμανό επαγγελματία γκολφέρ Bernard Langer και θα βρίσκονται στο θέρετρο Costa Navarino στην Πελοπόννησο. Η εταιρεία Trophy Golf & Resorts έχει υπογράψει συμφωνία για τη διαχείριση του γηπέδου γκολφ που σχεδίασε ο διάσημος γκολφέρ Jack Nicklaus και θα βρίσκεται στο θέρετρο Kilada Hills στην Πελοπόννησο. Επίσης, η εταιρεία του διάσημου γκολφέρ Gary Player επιβλέπει την ανάπτυξη γηπέδου γκολφ στο θέρετρο Lavender Bay Golf Resort κοντά στο Βόλο. Το γεγονός ότι σήμερα λειτουργούν μόνο έξι γήπεδα γκολφ στη χώρα και φιλοξενούν περίπου 30,000 παίκτες, υποδηλώνει τις τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. Η άριστη τουριστική υποδομή της Ελλάδας αποτελεί έναυσμα για περαιτέρω ανάπτυξη. Ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, μέσα μεταφοράς και πλήθος ψυχαγωγικών και πολιτισμικών δραστηριοτήτων υποστηρίζουν και πλαισιώνουν άριστα το άθλημα του γκολφ. Για παράδειγμα, το νέο γήπεδο γκολφ του αρχιτέκτονα Bob Hunt στην Κρήτη συνεργάζεται με 60 και πλέον ξενοδοχεία της περιοχής.

Επενδυτικά Κίνητρα
Ένας σημαντικός αριθμός μεγάλων εκτάσεων γης διατίθενται για την ανάπτυξη γηπέδων γκολφ, πολλές από τις οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν και ανάπτυξη παραθεριστικών ακινήτων. Οι διαδικασίες αδειοδότησης έχουν απλοποιηθεί και το ποσοστό φορολογίας είναι ιδιαίτερα χαμηλό (25%).

«Όπως τα μαρμάρινα γλυπτά της κλασικής περιόδου αναδύθηκαν από την αρχαία Ελλάδα, έτσι ελπίζουμε κι εμείς να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον γκολφ που θα αντισταθεί στη φθορά του χρόνου σε μια τοποθεσία που κατά τη γνώμη μου είναι η καλύτερη στην Ευρώπη»
Robert Trent Jones, Jnr., Αρχιτέκτονας, Γήπεδο γκολφ στον Κόλπο του Ναβαρίνου «Το θέρετρο γκολφ Kilada Hills βρίσκεται σε μία θαυμάσια έκταση και την πρώτη φορά που την επισκέφτηκα με εντυπωσίασαν οι απίστευτες προοπτικές της. Πιστεύω ότι το σχέδιο που δημιουργούμε θα εξελιχθεί σε ένα θεαματικό γήπεδο γκολφ και ελπίζω να αποτελέσει μία από τις πιο δελεαστικές εμπειρίες γκολφ στην Ελλάδα»
Jack Nicklaus

5 σημαντικοί λόγοι για να νέες επενδύσεις σε Γκόλφ στην Ελλάδα
• Εξαιρετικό κλίμα που ευνοεί την ενασχόληση με το γκολφ όλο το χρόνο
• Αυξανόμενη ζήτηση δημιουργεί μια αγορά με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης
• Διαθέσιμη γη σε εντυπωσιακά τοπία
• Άρτια δομημένη τουριστική υποδομή που λειτουργεί συμπληρωματικά με τα γήπεδα γκολφ
• Ιδανική τοποθεσία που προσελκύει αφοσιωμένους και ευκαιριακούς παίκτες γκολφ

Η Ελληνική κυβέρνηση έχει στρατηγικά επιλέξει την ανάπτυξη της τουριστικής υποδομής ως στόχο προτεραιότητας και ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων γηπέδων γκολφ σε όλη τη χώρα. Το γκολφ αποτελεί έναν από τους πιο πολλά υποσχόμενους επενδυτικούς τομείς στην Ελλάδα σήμερα.

Γήπεδα γκολφ στην Ελλάδα

Γήπεδο γκολφ Γλυφάδας
Λέσχη γκολφ Κέρκυρας
Λέσχη γκολφ Πόρτο Καρράς
Γήπεδο γκολφ Αφάντου στη Ρόδο
Λέσχη γκολφ Κρήτης στη Χερσόνησο
Γήπεδο γκολφ Πόρτο Ελούντα (9 τρυπών)

navi-patra.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/1/11 07:42

    POSA XRONIA DEN LEITOURGEI TO GOLF AFANTOU?KAI EXETE THN ENTYPWSH OTI THA LEITOURGHSEI POTE?AS GELASW!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *