ροή ειδήσεων

Κατ’ αρχήν συμφωνία για την ανάπτυξη στη Ρόδο του ιατρικού τουρισμού

Η Ρόδος διαθέτει αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό αλλά και υποδομές προκειμένου να αναπτύξει τον ιατρικό τουρισμό. Αυτό επισημάνθηκε και στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι...
στα γραφεία της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Ρόδου Μανώλη Καμπουρόπουλου. Συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου Βασίλης Μηναίδης, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Μπάμπης Παλογιαννίδης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χρήστος Μαντάς, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Φώτης Λεβέντης, η διαιτολόγος Χρύσα Καραγιάννη, ο Μιχάλης Νούσιας, από την Κλινική Αιμοκάθαρσης ο Νίκος Βασιλαράς από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, ο διευθυντής της Κλινικής Euromedica Φιλιόπουλος, ο Μάνος Σταυρούλης από το Ακτινοδιαγνωστικό Κέντρο και ο Κ. Κανελλάκης από το Οφθαλμολογικό Κέντρο.
Με δηλώσεις του χθες ο Γενικός Διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ Μπάμπης Παλογιαννίδης τόνισε πως στόχος της συνάντησης ήταν η ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που μπορεί η Ρόδος να αναπτύξει. «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΡΟΤΟΥΡ ασχολείται με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Ξεκινήσαμε με την ανάδειξη του πολιτιστικού τουρισμού, συνεχίσαμε με τον αθλητικό και μετά δώσαμε έμφαση στο περιβάλλον» , δήλωσε ο κ. Παλογιαννίδης προσθέτοντας πως η προβολή της Ρόδου ως προορισμού, στον οποίο μπορεί να αναπτυχθεί ο ιατρικός τουρισμός θα γίνει σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσίων σχέσεων με την οποία η ΕΞΡ και ο ΠΡΟΤΟΥΡ συνεργάζονται στην Γερμανία.
«Θεωρήσαμε σκόπιμο να αναδείξουμε το επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει η Ρόδος, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες στους τουρίστες οι οποίοι ενδιαφέρονται να κάνουν ακόμη και στις διακοπές τους μικροεπεμβάσεις για να βελτιώσουν την αισθητική του σώματος τους. Υπάρχουν άλλοι που θέλουν να κάνουν επεμβάσεις για τα δόντια τους ή για να βελτιώσουν την όραση τους. Θελήσαμε να ακούσουμε τις απόψεις των επιστημόνων προκειμένου στη συνέχεια να ετοιμάσουμε τα σχετικά έντυπα που θα διανέμονται σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού», υπογράμμισε ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ.
Επισημαίνεται πως η ιατρική, θα είναι το θέμα στο οποίο θα εστιαστεί η προβολή της Ρόδου, στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου, που θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο. Μέχρι τότε σύμφωνα με το διευθυντή του ΠΡΟΤΟΥΡ θα έχει ετοιμαστεί, όλο το πρόγραμμα των δράσεων που θα αναπτυχθούν. Ο κ. Παλογιαννίδης τόνισε ακόμη πως η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού θα είναι μια ευκαιρία και για τους Ροδίτες, να ενημερωθούν για το επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει το νησί, ώστε να μην μεταβαίνουν σε νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης για να κάνουν διάφορες επεμβάσεις.
Αυστηρή προειδοποίηση ώστε η υγεία να μην γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης απηύθυνε ωστόσο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Χρήστος Μαντάς.
«Δεν με εκφράζει ο χαρακτηρισμός ιατρικός τουρισμός. Ο ΙΣΡ αναγνωρίζει ότι η χώρα είναι σε δύσκολο σημείο και πηγή εσόδων είναι ο τουρισμός και ότι αναπόφευκτα προκύπτουν περιστατικά υγείας και στους τουρίστες. Από ό,τι κατάλαβα έχουμε να κάνουμε με ένα πρόγραμμα που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των επισκεπτών που θα έρχονται για διακοπές και θα χρειάζονται φροντίδα για τις χρόνιες παθήσεις από τις οποίες πάσχουν. Δεν είμαστε αντίθετοι σε αυτό, αλλά πρέπει να τονίσω ότι ο Ιατρικός Σύλλογος θα είναι αυστηρός ελεγκτής ώστε να μην υπάρχει εμπορευματοποίηση και κατευθυνόμενη πελατειακή σχέση, από ορισμένα συμφέροντα όπως έγινε σε άλλα μέρη του τόπου. Δεν θα πρέπει επίσης να γίνονται αποκλεισμοί ιατρών. Είναι γνωστό ότι ορισμένα ξενοδοχεία κάνουν επιλογές συγκεκριμένων προσώπων αποκλείοντας τις προτάσεις που έχουμε κάνει για την πρόσληψη εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού», δήλωσε ο κ. Χρήστος Μαντάς.
Την άποψη ότι η προσπάθεια δεν έχει ως στόχο την εμπορευματοποίηση της υγείας εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Καμπουρόπουλος.
«Απλά συζητήσαμε για τις παροχές που η Ρόδος, θα προσφέρει στους ξένους και τους Έλληνες επισκέπτες οι οποίοι θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον να κάνουν διάφορες επεμβάσεις. Δεν μιλάμε για βαριά περιστατικά αλλά για περιπτώσεις όπου κάποιοι επιθυμούν ή να βελτιώσουν την εμφάνιση τους ή απλά να κάνουν μια επίσκεψη στον οδοντίατρο. Πιστεύω, ότι θα αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες μας και θα γίνει γνωστό ότι η Ρόδος διαθέτει αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό. Θα καταλάβουν οι τουρίστες δηλαδή ότι μπορούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους και με ιατρικές εξετάσεις. Σε καμία περίπτωση, δεν πάμε να εμπορευματοποιήσουμε την υγεία», δήλωσε ο κ. Μανώλης Καμπουρόπουλος προσπαθώντας να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από την αυστηρή προειδοποίηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου.
Μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν στη διάρκεια της σύσκεψης όλοι οι ιατρικοί σύλλογοι συμφώνησαν με το εγχείρημα. Αποφασίστηκε να γίνει νέα παρουσίαση για τον ιατρικό τουρισμό στις 9 Φεβρουαρίου στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

dentalists.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *