ροή ειδήσεων

Όπως Κολομβία... κανένα αίσθημα ασφάλειας στη χώρα

Στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν τέτοιες ειδήσεις θα αποτελούσαν πρωτοσέλιδο, σήμερα όμως απλά καταχωρούνται ως συμβάντα στο αστυνομικό δελτίο.

Ένα τέτοιο «συμβάν» έγινε σήμερα τα ξημερώματα σε μονοκατοικία στη Βαρυμπόμπη όταν οκτώ ένοπλοι οπλισμένοι με Καλάσνικοφ...
εισέβαλαν στην οικία και αφού ακινητοποίησαν τα μέλη της οικογένειας και το υπηρετικό προσωπικό, με την ησυχία τους πήραν 100.000 ευρώ κοσμήματα και διάφορα άλλα τιμαλφή....

Αυτό βέβαια ήταν απλά ακόμη ένα περιστατικό που καταγράφηκε στο αστυνομικό δελτίο, ένα περιστατικό όμως που καταδεικνύει –για άλλη μια φορά- την πραγματικά τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε ότι αφορά την εγκληματικότητα.

Παρόμοιες συμμορίες δρουν, αλλά δρουν στη λατινική Αμερική σε χώρες όπως το Μεξικό, η Κολομβία η Γουατεμάλα, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα σύντομα η Ελλάδα θα ξεπεράσει –μέσα από «αγώνες» και «θυσίες»- και αυτό το ρεκόρ.

Τόσο η ανοχή και η παντελής αδιαφορία των "διωκτικών" αρχών όσο και του δικαστικού συστήματος, που αφήνει ελεύθερους εγκληματίες για να υπάρξει αποσυμφόρηση των φυλακών, αλλά «συμφόρηση» στα σπίτια των υποψήφιων θυμάτων, έχουν οδηγήσει σε πλήρη διάλυση του περίφημου «αισθήματος ασφάλειας» που θέλει υποτίθεται να εγκαθιδρύσει το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ στην ελληνική κοινωνία.

Σε ότι αφορά δε την εισαγόμενη εγκληματικότητα, εκεί τα πράγματα είναι πλέον τραγικά και πέρα από κάθε δυνατότητα λογικής θεώρησης των πραγμάτων. Απελάσεις αλλοδαπών εγκληματιών δεν πραγματοποιούνται, ο έλεγχος στις επίσημες πύλες εισόδου της χώρας είναι αστείος, στις «ανεπίσημες» ως γνωστόν δεν υπάρχει δίνοντας την εικόνα μιας χώρας ανεκτικής σχεδόν στα πάντα, ο παράδεισος του κάθε εγκληματία που έρχεται εδώ απλά για πλιάτσικο.

Ποτέ στην ιστορία αυτής της χώρας το νέο αυτό δόγμα της «Ανοχής» δεν ήταν συνυφασμένο με την εθνική της υπόσταση. Ανοχή απέναντι σε όλες τις απειλές, είτε εξωτερικές είναι αυτές είτε εισαγόμενες.
Σε ότι αφορά τώρα με τη ληστεία και την ομηρία σύμφωνα με τα θύματα τα μέλη της συμμορίας, μπορεί να θύμιζαν νοτιοαμερικάνικη συμμορία, μιλούσαν όμως ρωσικά και οι αρχές κινούνται προς την κατεύθυνση αυτοί να είναι γεωργιανοί. Της ίδιας εθνικότητας ήταν και το ζευγάρι των οικιακών βοηθών που εργαζόταν για την οικογένεια.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *