ροή ειδήσεων

Αναβάλλονται οι εκλογές στα Επιμελητήρια

Αναβάλλονται οι επιμελητηριακές εκλογές που ήταν προγραμματισμένες για την περίοδο μεταξύ 15 Μαρτίου και 15 Απριλίου 2011 για τα τέλη του έτους, μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου 2011, όπως προκύπτει από...
δηλώσεις του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, σε παραγωγικούς φορείς. (σημειώνεται ότι στο ενδεχόμενο αυτό αναφέρθηκε κατ' επανάληψη η «δ»).
Ο υπουργός ανέφερε ως αιτιολογία για αυτή την εξέλιξη το "καθολικό αίτημα" της επιμελητηριακής κοινότητας για λόγους καλύτερης οργάνωσης της διαδικασίας, αλλά επιμελητηριακοί παράγοντες κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι "παίζει με θεσμούς που έχουν ιστορία 100 ετών", καθώς εδώ και καιρό έχει αποφασιστεί από το υπουργείο ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη του 2011.
Αν και ο υπουργός αναφέρει ότι δέχθηκε αιτήματα από τα επιμελητήρια, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης γνωστοποίησε την κάθετη διαφωνία του με το ενδεχόμενο της αναβολής, ενώ όπως σχολιάζουν οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον επιμελητηριακό θεσμό, συνολικά, μόνο 5 από τα 59 Επιμελητήρια, λέγεται ότι τάσσονταν ανοιχτά υπέρ της μετάθεσης της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέων διοικήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος έχει γίνει αποδέκτης αιτημάτων αναβολής, από μέλη της, που εκτιμούσαν ότι οι γιορτές του Πάσχα σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση της εμπορικής κίνησης τη συγκεκριμένη περίοδο δεν επιτρέπουν την καλή προεκλογική προετοιμασία αλλά όπως αναφέρουν στελέχη της δεν έχει διατυπώσει σχετικό αίτημα στον υπουργό.
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Είναι, τουλάχιστον, πολιτικά ανήθικη η προσπάθεια της κυβέρνησης να απαξιώσει και να ελέγξει κομματικά την επιχειρηματικότητα, όπως αυτή εκφράζεται από το θεσμό των Eπιμελητηρίων.
Οι εξαγγελίες των έντρομων υπουργών του ΠΑΣΟΚ ότι σχεδιάζεται να αναβληθούν οι προγραμματισμένες για το χρονικό διάστημα από 15 Μαρτίου έως 15 Απριλίου 2011 εκλογές, ώστε να εφαρμοσθεί και στα Επιμελητήρια ένας νέος, σκληρός, πασοκικός «Καλλικράτης», δείχνουν ότι η κυβέρνηση γαντζώνεται στο κομματικό συμφέρον.
Μπροστά στην οργή και στην απόγνωση του επιχειρηματικού κόσμου, που βιώνει τις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης Παπανδρέου στην πραγματική οικονομία, το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να τον φιμώσει και να τον ποδηγετήσει.
Η Νέα Δημοκρατία θα σταθεί απέναντι στην κυβέρνηση και στους ολέθριους σχεδιασμούς της για τον μέχρι σήμερα ανεξάρτητο θεσμό των Επιμελητηρίων, πριν τιναχθεί στον αέρα η τελευταία ελπίδα για ανάπτυξη της Ελληνικής επιχειρηματικότητας στις σημερινές κρίσιμες στιγμές».

aegaio.blogspot.com

δημοκρατική

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *