ροή ειδήσεων

Υπάρχει ενδιαφέρον για τον ιατρικό τουρισμό;

Στο επίκεντρο του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού τίθενται οι δράσεις για την προβολή του ιατρικού τουρισμού. Πρόκειται για μία διαφημιστική καμπάνια, η οποία εφαρμόζεται σε...
ανταγωνιστικές τουριστικές χώρες με μεγάλη επιτυχία.

Ο ιατρικός τουρισμός κερδίζει συνεχώς έδαφος και οι τουρ οπερέιτορς δείχνουν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς τέτοιου είδους τουριστικά πακέτα έχουν αυξημένη ζήτηση. Η Ρόδος θα είναι το μοναδικό ελληνικό νησί που θα προβάλλει τις δυνατότητες που υπάρχουν για όσους αναζητούν τέτοια τουριστικά πακέτα.

Σήμερα στη 1 το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση στα γραφεία του ΠΡΟΤΟΥΡ, γύρω από την πρωτοπριακή αυτή δράση, στην οποία έχουν προσκληθεί ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου, Μιχάλης Κόκκινος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Ρόδου Συλλόγου, Χρήστος Μαντάς, ο πρόεδρος του Οδοντιαντρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου Φώτης Λεβέντης, ο γενικός διευθυντής της Euromedica, Σπύρος Κοτρότσιος, καθώς επίσης και διευθυντές των διαφόρων κλινικών και γενικότερα εκπρόσωποι των δομών υγείας. Στόχος της σημερινής εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για τους σκοπούς της νέας καμπάνιας προβολής του ΠΡΟΤΟΥΡ, για όσα θα παρουσιασθούν στο εξωτερικό και για τους ειδικούς στόχους της δραστηριότητας αυτής.

Εδώ και μήνες έχει ολοκληρωθεί από τους υπεύθυνους του ΠΡΟΤΟΥΡ η καταγραφή όλων των δομών υγείας στη Ρόδο, σε συνεργασία με τα διευθυντικά στελέχη τους, το ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό που εργάζεται σε αυτές. Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί με λεπτομέρεια οι δυνατότητες που υπάρχουν να εξυπηρετηθούν οι εν δυνάμει τουρίστες στο νοσοκομείο, στις κλινικές και στα ιδιωτικά ιατρεία στη Ρόδο κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Μπορεί για τους Έλληνες ο ιατρικός τουρισμός να μην παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, οι εν δυνάμει τουρίστες δίνουν όμως μεγάλη βαρύτητα στις δομές υγείας του προορισμού των διακοπών τους. Μία τάση που κερδίζει ολοένα έδαφος, είναι λ.χ. ο συνδυασμός των καλοκαιρινών διακοπών με αισθητικές επεμβάσεις. Πολλοί Ευρωπαίοι οι οποίοι θέλουν να υποβληθούν σε αισθητική επέμβαση, προτιμούν να το συνδυάσουν με τις διακοπές τους, για να έχουν ένα πιο …ευχάριστο στάδιο ανάρρωσης. Υπάρχουν άλλοι τουρίστες οι οποίοι πρέπει να υποβάλλονται τακτικά σε αιμοκαθάρσεις και επιλέγουν πάντα τον τόπο των διακοπών τους ανάλογα με τις δυνατότητες που προσφέρονται να κάνουν τις ιατρικές εξετάσεις τους. Επίσης, οι ηλικιωμένοι επιλέγουν σχεδόν πάντα τον τόπο των διακοπών τους με βασικό κριτήριο τις δομές υγείας.

Σχετικά με τη νέα αυτή καμπάνια, ο Διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ, Μπάμπης Παλογιαννίδης δήλωσε: “Πρόκειται για μία πρωτοποριακή δράση. Είμαστε οι πρώτοι στην Ελλάδα που προβάλλουμε τον ιατρικό τουρισμό. Άλλοι ανταγωνιστικοί προορισμοί στο εξωτερικό ξεκίνησαν ήδη να το κάνουν.

Υπάρχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον στο εξωτερικό για αυτή την μορφή τουρισμού. Μετά από όλη την συστηματική δουλειά που έγινε το προηγούμενο διάστημα καταφέραμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και είμαστε σε θέση να προβάλουμε τις δυνατότητες ιατρικού τουρισμού που υπάρχουν στη Ρόδο. Ειδική εκδήλωση γι αυτό το σκοπό θα γίνει βέβαια στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης του Βερολίνου”.

tourportal.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/1/11 23:33

    ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ
    "Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/1/11 00:52

    Signwmi alla edw gelane.........kai idiaitera me ton anwnimo 26/1/11 poly kalo!!!
    Ti akrivws 'paketo' 8a parousiasetai stous ksenous? Mporeitai na mas to deiksetai toulaxiston? Ax pali rezili 8a ginoume.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *