ροή ειδήσεων

Διαφημιστική καμπάνια στο Ισραήλ η Ρόδος

Ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου διοργανώνει, ο Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού στο Ισραήλ, στο...
πλαίσιο του σχεδιασμού του για την ενίσχυση αγορών που εμφανίζουν ενδιαφέρον για το νησί.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο... Τελ Αβίβ κατά πάσα πιθανότητα στις 23 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή τουριστικών παραγόντων, αρχών και φορέων της περιοχής καθώς και μέσων ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την παρουσίαση των προγραμμάτων που ετοιμάζουν για το νησί μας οι τουριστικοί οργανισμοί της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των πτήσεων των αεροπορικών εταιριών, και θα ολοκληρωθεί με ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει Ελληνική μουσική από μουσικούς της Ρόδου μιας και οι Ισραηλινοί αγαπούν ιδιαίτερα τους χορούς και τα τραγούδια της πατρίδας μας.

Η δράση αποσκοπεί στην τόνωση του ενδιαφέροντος της αγοράς του Ισραήλ η οποία παρουσιάζει, ικανοποιητική άνοδο τον τελευταίο χρόνο μετά μάλιστα και τους διαύλους συνεργασίας στον τουριστικό τομέα που προέκυψαν μέσα από τις διμερείς συμφωνίες Ελλάδας-Ισραήλ.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» για το θέμα ο γενικός διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Μπάμπης Παλογιαννίδης, έκανε γνωστό ότι η αγορά της χώρας αυτής πάει πολύ καλά το τελευταίο διάστημα, και προκειμένου να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα προς το νησί μας, υπάρχει συνεργασία με δύο μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς της χώρας.

Την προσπάθεια μάλιστα αυτή στηρίζει και το γραφείο του ΕΟΤ στο Ισραήλ, το οποίο θα συμβάλλει στη διοργάνωση της εκδήλωσης του επόμενου μήνα.
Μάλιστα τόνισε ότι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση θα είναι εκτός από τους τουρ οπερέιτορς και ιδιοκτήτες, διευθυντές τουριστικών γραφείων, προσωπικότητες της χώρας και πολλοί δημοσιογράφοι, για να καλύψουν το γεγονός.

Προσκλήθηκαν επίσης διευθυντικά στελέχη εταιριών τα οποία διοργανώνουν διακοπές για το προσωπικό τους, ώστε να ενημερωθούν και να «προωθήσουν» τη Ρόδο για τέτοια ταξίδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάρτιση του προγράμματος βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στα στελέχη του οργανισμού, το δήμαρχο Ροδίων Στάθη Κουσουρνά και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Καμπουρόπουλο.

Η οριστικοποίηση θα γίνει μέσα στις προσεχείς μέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως έδειξαν τα στοιχεία του έτους που πέρασε η τουριστική κίνηση από το Ισραήλ σημείωσε αύξηση της τάξης του 52,69%. Ο αριθμός των επισκεπτών του νησιού ανήλθε σε 80.278 άτομα ενώ το 2009 ανήλθε σε 52.575 άτομα.

Σύμφωνα με τον κ. Παλογιαννίδη, ανάλογες ειδικές δράσεις σε αγορές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τη Ρόδο θα υπάρξουν και στο μέλλον.
Μάλιστα μία εξ αυτών είναι η Γαλλική για την οποία θα διοργανωθεί ειδική εκδήλωση μέσα στο Μάρτιο. Θα ακολουθήσουν οι αγορές της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας.

Η νέα σεζόν

Όσον αφορά τη νέα τουριστική περίοδο, τα μηνύματα που έρχονται είναι κάπως αισιόδοξα, και για το λόγο αυτό οι πάντες ελπίζουν ότι αν δεν προκύψει κάτι έκτακτο η φέτος η χρονιά θα είναι καλύτερη από πέρσι.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ρόδου κ. Βασίλης Μηναΐδης εκτιμά ότι θα έχουμε αύξησης και μάλιστα το ποσοστό της αύξησης θα πλησιάσει το 10%.
Συγκεκριμένα με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» επισημαίνει ότι ακόμα και η Γερμανική αγορά παρά τις ιδιαιτερότητές της φαίνεται να ανακάμπτει το τελευταίο διάστημα, σε σημείο να έχουμε κάτι πιο χειροπιαστό.

Η Αγγλική αγορά παραμένει ακόμα σε κάποια αβεβαιότητα λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει, όμως η Γαλλική και η Ρωσική αγορά συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία και την τρέχουσα σαιζόν.

Κληθείς ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων να σχολιάσει το αποτέλεσμα της μελέτης που παρουσίασε πρόσφατα ο ΣΕΤΕ για τον τουρισμό, σύμφωνα με το οποίο «περισσεύουν» στη χώρα μας περίπου 400.000 κλίνες, απάντησε ότι υπάρχει τρόπος να γεμίσουν τα κρεβάτια αρκεί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε σωστές αποφάσεις.
Μάλιστα τόνισε ότι ένα μέτρο που πρέπει να παρθεί προς αυτή την κατεύθυνση είναι η κατάργηση του σπατόσημου και γενικά η μείωση των φόρων των αεροδρομίων ώστε να λειτουργήσουν θετικά στον ανταγωνισμό με άλλους προορισμούς.

Ο κ. Μηναΐδης εκτιμά ότι ακόμα και τα ξενοδοχεία που βρίσκονται υπό κατασκευή στο νησί μας σύντομα θα τελειώσουν και θα μπουν στην παραγωγή, αρκεί να βελτιωθεί η κατάσταση στην οικονομία μας και να σταθεροποιηθεί, ώστε να μεταλαμπαδεύσει ένα αίσθημα σιγουριάς στο εξωτερικό.

tourportal.gr
rodiaki.gr 
Βαρβάρα Μπογδάνου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *