ροή ειδήσεων

Πουλάνε όσο όσο βίλες και ακίνητα ζητώντας εχεμύθεια...

Στο σφυρί βγάζουν ακίνητα όχι μόνο οι Ελληνες τηλεαστέρες και επιχειρηματίες αλλά και πολλοί ξένοι...
Το μνημόνιο κοινωνικές τάξεις δεν κοιτά όπως φαίνεται, γι’ αυτό και αρκετοί πλούσιοι με πανάκριβα σπίτια και μαγευτικές βίλες βρίσκονται στριμωγμένοι και αποφάσισαν να... πουλήσουν μέρος της περιουσίας τους. Τους τελευταίους μήνες σε μεγάλα μεσιτικά γραφεία καταφτάνουν φάκελοι με ακίνητα μεγάλης αξίας σε ακριβές περιοχές της Αθήνας, κι όχι μόνο.

Πρόκειται κυρίως για πολυτελή σπίτια που ανήκουν είτε σε γνωστούς ηθοποιούς, τραγουδιστές, επιχειρηματίες είτε ακόμη και σε πλούσιους που δεν έχουν απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης. Golden boys της χρυσής εποχής του Χρηματιστηρίου που επένδυσαν σε ακίνητα και τώρα έχουν ξεπέσει.

Ιδιοκτήτες εταιρειών που βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας και πουλάνε όσο όσο ακίνητα για να αποπληρώσουν δάνεια. Αλλά και ιδιοκτήτες σπιτιών με τεράστιο πλέον κόστος συντήρησης, τα οποία εν μέσω κρίσης δεν είναι καθόλου ελκυστικά.

Ζητούν εχεμύθεια
Στα μεσιτικά γραφεία οι φάκελοι με τα ακίνητα επωνύμων φτάνουν κατά κύριο λόγο μέσω δικηγορικών γραφείων και πάντα με την ένδειξη «απαιτούμε εχεμύθεια».

Ωστόσο, οι φήμες υπάρχουν και αυξάνονται για διάφορους γνωστούς και μη Ελληνες που πουλάνε τα ακίνητά τους σε τιμή χαμηλότερη πολλές φορές από αυτή που πραγματικά αξίζουν.

Η οικονομική κρίση και οι προβλέψεις για χειρότερες ημέρες επισπεύδουν τις όποιες κινήσεις, ενώ και το γεγονός ότι σήμερα οι τιμές των ακινήτων είναι ακόμη σε υψηλά επίπεδα, αποτελεί πλεονέκτημα υπέρ του αγοραστή που έχει χρήματα να διαθέσει για την αγορά ενός τέτοιου ακινήτου.

Πάντως, η «παγωμένη» κτηματαγορά και η έλλειψη ρευστού δυσκολεύουν τις αγοραπωλησίες ακινήτων, η αξία των οποίων μπορεί να ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με κτηματομεσιτικούς κύκλους, μέσα στο 2010 αυξήθηκε εντυπωσιακά ο αριθμός των σπιτιών που έχουν βγει προς πώληση σε περιοχές των βορείων και νοτίων προαστίων.

Σε πανάκριβες γειτονιές, που άλλοτε δύσκολα μπορούσε να βρει κανείς ακίνητα για αγορά, σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες αγγελίες. Για παράδειγμα, μεγάλη αύξηση της προσφοράς παρατηρείται στη Φιλοθέη, το Παλαιό Ψυχικό, την Κηφισιά, την Εκάλη, τη Βουλιαγμένη, το Καβούρι, τη Βάρκιζα.

Στο σφυρί έχουν βγει και ακίνητα, βίλες ή οικόπεδα στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Χαλκιδική, τη Ρόδο, την Αράχοβα και το Πήλιο.

Πρόκειται κατά κύριο λόγο για βίλες ή πολυτελείς μεζονέτες με επιφάνεια πάνω από 300 τ.μ. και οικόπεδο ή ακόμη και οροφοδιαμερίσματα στο Κολωνάκι. Οσο για τις τιμές που ζητούνται, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του πωλητή, καταγράφεται πτώση από 10% έως 30%.

Για παράδειγμα υπάρχουν βίλες που κοστίζουν 3 εκατομμύρια ευρώ και πωλούνται σήμερα 2,2 εκατ. ευρώ ή μονοκατοικία 1.000 τ.μ. που κόστιζε περί τα 7 εκατ. ευρώ σήμερα πωλείται 1 εκατ. λιγότερα.

Εκτός, φυσικά, από τις περιπτώσεις των πλουσίων που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και βγάζουν τα ακίνητά τους στο σφυρί, υπάρχουν και αρκετοί που πουλάνε για να επενδύσουν σε άλλα ακίνητα τώρα που οι τιμές είναι διαπραγματεύσιμες.

«Πιάνουν» τα μισά λεφτά από όσα ζητούσαν αρχικά

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες φήμες διαψεύδονται από τους κατόχους των ακινήτων, εντούτοις, οι πληροφορίες από γνώστες της κτηματαγοράς κάνουν λόγο για τις εξής περιπτώσεις πλουσίων ή διασήμων:

Πριν λίγους μήνες η αγορά βοούσε για την περίπτωση πώλησης μιας μοναδικής βίλας στο Κεφαλάρι, η οποία ανήκει σε γνωστό ζευγάρι από τον χώρο του αθλητισμού και της σόου μπιζ. Αν και οι ίδιοι βγήκαν να διαψεύσουν το γεγονός, κτηματομεσίτες ανέφεραν ότι υπήρξε διερευνητική επαφή του ζευγαριού προκειμένου να δουν αν πουλιέται ένα τέτοιο ακίνητο και «πόσα πιάνει». Οι φήμες έκαναν λόγο για ένα ποσό γύρω στα 12 εκατ. ευρώ.

Πρόσφατα έγινε γνωστή η πρόθεση γνωστής παρουσιάστριας να πουλήσει πολυτελέστατη βίλα άνω των 500 τ.μ. στη Βούλα. Με μεγάλο κήπο, πισίνα, σάουνα, γυμναστήριο κ.λπ. το σπίτι θεωρείται εξαιρετική ευκαιρία, καθώς λέγεται ότι από τα 5,4 εκατ. ευρώ που ζητήθηκε στην αρχή η τιμή έπεσε κοντά στα 3 εκατ. ευρώ.

Το ποσό των 15 εκατ. ευρώ φέρεται να ζητεί πασίγνωστη τραγουδίστρια για ξενοδοχείο που διαθέτει στην περιοχή του Κολωνακίου.

Επίσης γνωστό ζευγάρι από τον χώρο του κινηματογράφου αποφάσισε να πουλήσει ένα εξαιρετικό ακίνητο στη Μύκονο, λόγω κρίσης. Πρόκειται για εξοχική κατοικία που κοστολογείται πολλές χιλιάδες ευρώ.

Ανεπιβεβαίωτες φήμες κάνουν λόγο για την πρόθεση δημοφιλούς τραγουδιστή να πουλήσει τη βίλα που διαθέτει στα ανατολικά προάστια προς 800.000 ευρώ. Ο λόγος είναι ότι αναζητεί ακίνητο στα νότια προάστια.

Την πώληση ενός πύργου στο Κεφαλάρι και μιας έπαυλης στη Μύκονο σκέφτεται γνωστός σχεδιαστής.

Δύο πολύ γνωστοί Ελληνες επιχειρηματίες, διαθέτουν εντυπωσιακά διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη. Φημολογούνταν ότι εδώ και μήνες εξέφρασαν την επιθυμία τους να πουλήσουν τα ακίνητά τους σε τιμές ακόμη και πάνω από τα 40 εκατ. ευρώ, προφανώς όχι λόγω κρίσης, αλλά ίσως επειδή το κέρδος τους από την πώληση θα είναι μεγάλο.

Πριν από μερικούς μήνες δημοσιεύματα έκαναν λόγο για την πώληση ενός εκπληκτικού ακινήτου στο Πόρτο Ράφτη, που ανήκε στη γνωστή εφοπλιστική οικογένεια Γουλανδρή. Η έπαυλη φέρεται να πουλήθηκε αντί 20 εκατ. ευρώ.

Τέλος, γόνος γνωστής οικογένειας πούλησε αντί 12 εκατ. λιρών σπίτι που κατείχε στην περιοχή Hampstead του Λονδίνου.

Β. Σ. ΚΑΝΕΛΛΗΣ

Στο εξωτερικό
Ηχηρά... πωλητήρια και στη διεθνή σόου μπιζ

Στο σφυρί βγάζουν ακίνητα όχι μόνο οι Ελληνες τηλεαστέρες και επιχειρηματίες αλλά και πολλοί ξένοι.

Το πιο γνωστό πωλητήριο των τελευταίων μηνών βγήκε από το ζεύγος Ντ. Μπέκαμπ και Βικτώρια, οι οποίοι αποφάσισαν να πουλήσουν την υπερπολυτελή έπαυλή τους στην Αγγλία. Το σπίτι που αγοράστηκε το 1999 προς 2,5 εκατ. λίρες φέρεται να έχει τιμή πάνω από 18 εκατ. λίρες

Αλλά και ο Μελ Γκίμπσον, μετά τις περιπέτειες με το διαζύγιό του αποφάσισε να πουλήσει την έπαυλή του, ένα σπίτι 1.500 τ.μ. στο Γκρίνουιτς σε τιμή γύρω στα 30 εκατ. ευρώ.

Στο σφυρί βγήκε πριν από μερικούς μήνες λόγω χρεών στην εφορία το σπίτι του Νίκολας Κέιτζ αντί 10 κατ. Δολαρίων

Η χήρα του γνωστού παραγωγού Ααρον Σπέλινγκ, πουλάει ένα σπίτι 123 δωματίων, το οποίο ξεκίνησε με τιμή 150 εκατ. ευρώ αλλά σήμερα έπεσε στα 125 εκατ. ευρώ.

Περί τα 7,5 εκατ. δολάρια ζητούσε το γνωστό μοντέλο Ζιζέλ για το σπίτι της στη Βοστόνη, ενώ και η Πενέλοπε Κρουζ ζητεί περί τα 3,6 εκατ. δολάρια για την έπαυλή της στο Λος Αντζελες.

Ο Χιου Χέφνερ πούλησε το σπίτι του στο Μπέβερλι Χιλς έναντι... μόλις 18 εκατ. δολαρίων, από 28 εκατ. που ζητούσε αρχικά.

nonews-news.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/11/11 17:51

    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ!!
    ΤΙ ΘΑΡΡΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩ;ΣΤΡΑΓΑΛΙΑ;
    ΤΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;
    ΕΧΟΥΝ ΠΑΛΑΒΩΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΝ ΚΑΙΡΟ ΚΡΙΣΗΣ;
    ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/11/12 21:22

      Πολλοί έχουν. Δεν είναι η κρίση που τους σταματάει. Το κάρφωμα είναι λεβέντη ...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος3/12/13 08:51

      υπαρχουν παρα πολλοι που μπορουν να διαθεσουν τα ποσα αυτα. μπορει εσενα να σου φαινονται αστρονομικα αλλα και παλι για καποια απο αυτα οι τιμες ειναι πολυ καλες σε σχεση με τα ποσα που τα πουλουσαν πριν μερικα χρονια.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/9/12 13:03

    οποιος εχει θα αγορασει απλα πραγματα φιλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πιος θελει να αγωραση σπιτι ? χαριστετα στο κρατος............μετα θα πανε στα σκουπιδια και παλλη δυκα σας θαναι............και γλυτονεται το χαρατσι σπιτι, θα εχεται και τα παντα δυκα σας θαναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *