ροή ειδήσεων

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ : Μπαράζ απολύσεων με την εφαρμογή του «Καλλικράτη»

Ανακοίνωση της Γραμματείας Ρόδου του ΠΑΜΕ
«Μπαράζ απολύσεων αναμένεται το επόμενο διάστημα στις υπηρεσίες και στις επιχειρήσεις του Δήμου Ρόδου ενόψει της εφαρμογής του "Καλλικράτη"», καταγγέλλει με...

ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα, οι 61 εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Ιαλυσού βρίσκονται στον αέρα με την παύση λειτουργίας της εταιρείας. Σε αντίστοιχη κατάσταση βρίσκονται και οι εργαζόμενοι οδηγοί στη δημοτική επιχείρηση αστικών συγκοινωνιών «ΡΟΔΑ» και οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς της Δημοτικής Κοινότητας Πεταλουδών και όσο περνάει ο καιρός θα κλιμακώνονται.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Γραμματείας Ρόδου του ΠΑΜΕ, «ο πραγματικός στόχος των απολύσεων είναι η μείωση των δαπανών για κοινωνικές παροχές ώστε σταδιακά να εμπορευματοποιούνται και να ιδιωτικοποιούνται. Για να το πετύχουν με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις προσπαθούν να διαιρέσουν την εργατική τάξη, να στρέψουν το ένα τμήμα εργαζομένων κόντρα στο άλλο. Προσπαθούν να συνδέσουν τις απολύσεις με τον δήθεν εξορθολογισμό στο Δημόσιο, χρησιμοποιώντας και πρόθυμα ΜΜΕ και συμβιβασμένους συνδικαλιστές». Και σημειώνει: «Βαρύτατες ευθύνες φέρει και η σημερινή πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, που τόσα χρόνια υπηρέτησε αυτή την πολιτική, στήριξε και στηρίζει τον "Καλλικράτη" και που μέλη της υλοποιούν αυτό το σχεδιασμό ως εκλεγμένοι στο Δημοτικό Συμβούλιο με την παράταξη της πλειοψηφίας».

Και καταλήγει: «Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει ότι με την εφαρμογή του "Καλλικράτη" έρχονται απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις στην Τοπική Διοίκηση.

Καλούμε τους απολυμένους, τους συμβασιούχους και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο δήμο να οργανώσουν τον αγώνα τους και να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να μην ξεγελαστούν από αυτόκλητους σωτήρες που προσπαθούν να τους αποπροσανατολίσουν και να τους ξεστρατίσουν από το δρόμο του αγώνα. Το ΠΑΜΕ θα είναι δίπλα τους.

Καμιά απόλυση εργαζόμενου, να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στο δήμο της Ρόδου χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

pr-ota-si.blogspot.com
Εφημερίδα "Ριζοσπάστης"

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/1/11 09:08

    Ergates den 8eloume! na apoli8oune oloi!! Mono dieu8intes 8eloume!! Proslambanoume pali ton Diakomanoli stin DEYAR me mis8o 5500!! autos kai douleia kanei kai den ton epiase i krisi pote!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/1/11 18:10

    MILANE OLOI MILAEI KAI TO PAME.
    ANTE RE OUST .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *