ροή ειδήσεων

Αναζητούν το παιδί τους ύστερα από 39 χρόνια

Την 39χρονη, σήμερα, κόρη της αναζητά οικογένεια Ροδιτών, οι οποία θεωρεί ότι το παιδί της που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη δεν πέθανε, όπως τους είπαν...
οι γιατροί, αλλά δόθηκε για παράνομη υιοθεσία!

Μάλιστα ο 36χρονος γιος της οικογένειας και αδελφός της αγνοούμενης κοπέλας, δια μέσου του δικηγόρου του ζητά τη παρέμβαση του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση!

Συγκεκριμένα, ο 36χρονος ζητά να του δοθούν αντίγραφα από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης από τα οποία να προκύπτει εάν απεβίωσε ή όχι η αβάπτιστη και νεογέννητη τότε αδελφή του.

Το μωρό είχε φέρει στο κόσμο η μητέρα του 36χρονου στις 8/2/1972, και στη συνέχεια «κατά περίεργο τρόπο» όπως τονίζει η οικογένεια, τους δηλώθηκε ότι απεβίωσε και ενταφιάστηκε στο προαύλιο του νοσοκομείου! Μάλιστα για την απώλεια του παιδιού τους ενημερώθηκε η οικογένεια προφορικά από τη μαία του νοσοκομείου αλλά και το μαιευτήρα.

Πρόσφατα η μητέρα, ο μικρότερος γιος της και ο 36χρονος ενημερώθηκαν για κύκλωμα παρανόμων υιοθεσιών που δρούσε συγκεκριμένα στο Ρωσικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και αμέσως αποφάσισαν να διερευνήσουν, καθώς βασανίζονται με την σκέψη ότι η αδελφή τους ζει, ενώ ειδικά η μητέρα (και από μητρικό ένστικτο) θεωρεί βέβαιο ότι το βρέφος δόθηκε για παράνομη υιοθεσία και επιθυμεί να βρει τα ίχνη της κόρης της!

Πιο συγκεκριμένα, η μητέρα τον Φεβρουάριο του 1972 γέννησε με καισαρική τομή το αβάπτιστο τότε κοριτσάκι. Το μωρό γεννήθηκε φυσιολογικό και υγιές πέραν κάποιων συμπτωμάτων δύσπνοιας τα οποία μετά την πρώτη κιόλας μέρα ξεπεραστήκαν.

Σύμφωνα με την οικογένεια το μωρό ήταν υγιέστατο και η μητέρα το θήλαζε. Κατά την προγραμματισμένη ημερομηνία αποχώρησης μητέρας και νεογνού από το νοσοκομείο η μαία είπε ότι το μωρό πρέπει να παραμείνει μια εβδομάδα στο νοσοκομείο λόγω δυσκοιλιότητας του. Η μητέρα όμως έπρεπε να πάρει εξιτήριο.

Ως άνθρωποι με περιορισμένες γραμματικές γνώσεις και φτωχοί οι γονείς του μωρού δεν ζήτησαν έγγραφα, ενώ η μητέρα λόγω της καισαρικής τομής που τότε ήταν επίπονη, παρέμεινε στο σπίτι κλινήρης και ο πατέρας εργαζόταν ως εργάτης από πρωί έως βράδυ. Επισκεπτήριο τότε δεν επιτρεπόταν βραδινές ώρες.

Όταν την προκαθορισμένη ημερομηνία ο πατέρας πήγε να παραλάβει το μωρό διότι η μητέρα δεν μπορούσε ακόμα να μετακινηθεί, ο γιατρός με την μαία του είπαν για το θάνατο και τον ενταφιασμό του βρέφους χωρίς και πάλι να δοθούν έγγραφα ή ληξιαρχική πράξη θανάτου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως αν και οι γονείς είχαν αφήσει στο νοσοκομείο διεύθυνση και τηλέφωνό τους, ουδείς τους ειδοποίησε νωρίτερα για το θάνατο του βρέφους τους!

Όλα αυτά τα στοιχεία οδηγούν την οικογένεια στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για περίπτωση παράνομης υιοθεσίας και κατά την άποψη τους συνιστούν ενδείξεις.

Έτσι ζητούν από τον αρμόδιο εισαγγελέα Θεσσαλονίκης να δώσει εντολή προς τον διοικητή αλλά και κάθε υπεύθυνο του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης όπου τηρούνται στοιχεία του μη λειτουργούντος σήμερα Ρωσικού νοσοκομείου και κυρίως εάν υπάρχει η όχι ληξιαρχική πράξη θανάτου ή οτιδήποτε σχετικό που να πιστοποιεί τον φερόμενο θάνατο του ανήλικου τέκνου.

Επίσης ζητούν από τον εισαγγελικό λειτουργό να κινήσει λόγω αρμοδιότητας- την διαδικασία ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης και απόδοσης ευθυνών.

newsit.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *