ροή ειδήσεων

Παππούς ασελγούσε στην 6χρονη εγγονή του!

Στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου παραπέμπονται δύο κάτοικοι Ιαλυσού για άμεση συνδρομή σε βιασμό και άμεση συνέργεια σε αποπλάνηση...
ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 10 έτη.

Πρόκειται για τη γιαγιά και τη μητέρα μιας 6χρονης που φέρονται σε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου να συνέδραμαν τον σύζυγο της πρώτης και πατέρα της δεύτερης για να τελέσει σεξουαλικά αδικήματα στην ανυπεράσπιστη παιδίσκη!!

Το ιστορικό της φρικιαστικής υπόθεσης σύμφωνα με το δικαστικό συμβούλιο έχει ως εξής:

Η ανήλικη που γεννήθηκε το 1996 μετά τη διάσταση των γονέων της, έζησε με την μητέρα της, τον παππού της, τη γιαγιά της και τη θεία της στην οικία των παππούδων της στην Ιαλυσό Ρόδου.

Οι σχέσεις των συζύγων οξύνθηκαν μετά τη διακοπή της συμβίωσης, δυνάμει δε απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου ανατέθηκε προσωρινά η επιμέλεια της ανήλικης στη μητέρα της.

Τον Αύγουστο του 2001 η ανήλικη ανέφερε στον πατέρα της με παραστατικό τρόπο ότι ο παπούς της ενήργησε ασελγείς πράξεις στην ίδια και ειδικότερα ότι την άγγιζε στο στήθος, έδειχνε τα γεννητικά του όργανα και την ανάγκαζε να τρίβεται επάνω του, κατέβαζε το εσώρουχο της κ.α..

Ο πατέρας της ανήλικης κατήγγειλε τα ανωτέρω αναφερόμενα από την ανήλικη περιστατικά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Το Σεπτέμβριο του 2001 η ανήλικη εισήχθη στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου με συμπτώματα ζάλης και κοιλιακού άλγους και κατόπιν αναφοράς του πατέρα της ανήλικης των ως άνω περιστατικών αποπλάνησης και βιασμού έγινε προσπάθεια να εξεταστεί η ανήλικη από τις αρμόδιες κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες του νοσοκομείου και την παιδοψυχίατρο του Δήμου Ροδίων, χωρίς όμως να ολοκληρωθεί η έρευνα, διότι η μητέρα της ανήλικης απομάκρυνε αυτήν λάθρα από το νοσοκομείο. Τον Ιούλιο του 2002 η ανήλικη εισήχθη εκ νέου στο νοσοκομείο με έντονα κοιλιακά άλγη και ζάλη.

Κατά την εξέταση από παιδοχειρούργο έγινε έλεγχος του πρωκτού και διαπιστώθηκε περιπρωκτικό άλγος, η δε ανήλικη του επιστεύθηκε ότι ο παππούς της την παρενοχλεί.

Ταυτόχρονα κλήθηκαν κοινωνική λειτουργός της παιδιατρικής κλινικής και παιδοψυχίατρος του Δήμου Ροδίων, η οποία, ορισθείσα ως πραγματογνώμων από τον Ανακριτή Α' Τμήματος Ρόδου, διεξήγαγε το καλοκαίρι του 2002 έρευνα σχετικά με το ψυχικό κόσμο και τη συμπεριφορά της ανήλικης, καθώς και τις σχέσεις με τους γονείς της.

Σύμφωνα με την έκθεση της τελευταίας, κατόπιν διεξοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας, ως τελικό συμπέρασμα προέκυψε ότι η ανήλικη παρουσιάζει συμπεριφορά συμβατή με ψυχολογικό τραύμα που θα μπορούσε να προκληθεί από ακατάλληλη σεξουαλική συμπεριφορά εις βάρος της. Ακολούθως, το Δικαστικό Συμβούλιο, με βάση τα προαναφερθέντα και συνεκτιμώντας την έκθεση της παιδοψυχιάτρου και της κοινωνικής λειτουργού με βούλευμά του το οποίο επικυρώθηκε από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου και κατέστη αμετάκλητο με βούλευμα του Αρείου Πάγου, παρέπεμψε για βιασμό κατ' εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε το 10ο έτος της ηλικίας του κατ' εξακολούθηση, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, πράξεις που φέρεται να τέλεσε από τον Αύγουστο του 2001 έως τον Ιούλιο του 2002, τον παππού της ανήλικης.

Περαιτέρω, προέκυψε ότι το Μάρτιο του 2002 στην οικία των παππούδων της ανήλικης από την πατρική γραμμή, όπου ευρίσκονταν η ανήλικη, ο πατέρας της, η γιαγιά της, ο παππούς της και δύο οικογενειακές φίλες, η ανήλικη σε ερώτηση αν αγαπά τον παππού και τη γιαγιά από την μητρική γραμμή απάντησε ότι δεν τους αγαπά γιατί «της έκαναν κακό» και σε επόμενη ερώτηση τι κακό της έκαναν απάντησε ότι η γιαγιά της και μητέρα της την κρατάνε και βοηθάνε τον παππού να ασελγεί σε βάρος της.

Σύμφωνα με την έκθεση η μητέρα της ανήλικης προσπαθούσε να πείσει την παιδοψυχίατρο πως όλα είναι τέλεια στην οικογένειά της, πως τα λεγόμενα της κόρης της προέρχονται από επέμβαση της πατρικής γιαγιάς για λόγους εκδίκησης και δεν φάνηκε να ανησυχεί για τις φλεγμονές της ανήλικης στο ουροποιητικό της σύστημα, που είχαν κατά το παρελθόν διαπιστωθεί. Παράλληλα, στην έκθεση αναφέρεται πως η μητέρα ένιωθε υπεύθυνη για την εμπλοκή του πατέρα της, και αγωνιούσε για την καταρράκωση της φήμης του, και ήθελε να τον προστατέψει.

Κατόπιν δε των εξελίξεων αυτών, η μητέρα της ανήλικης και το περιβάλλον που διαβιούσε κρίθηκε ακατάλληλο και το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με απόφασή του ανακάλεσε την απόφασή του και ανέθεσε προσωρινά την επιμέλεια της ανήλικης στον πατέρα της.

Με βάση τα προαναφερθέντα κατά την κρίση του δικαστικού συμβουλίου προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος των δύο κατηγορούμενων ότι σε απροσδιόριστο χρόνο, αλλά πάντως κατά το διάστημα από το Μάρτιο του 2002 έως τον Ιούλιο του 2002, στην οικία τους στην Ιαλυσό Ρόδου, παρείχαν άμεση συνδρομή στον παππού κατά τη διάρκεια και κατά την εκτέλεση της κύριας πράξης του βιασμού και της αποπλάνησης ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει το δέκατο έτος της ηλικίας του χτυπώντας και χειριζόμενες λεκτικά την ανήλικη να μην αντιδρά στη συμπεριφορά του κατηγορούμενου και να μην φανερώσει σε άλλον τη συμπεριφορά αυτή και βοηθώντας στη διάπραξη των ασελγών του πράξεων, για τις οποίες έχει ήδη παραπεμφθεί στο αρμόδιο δικαστήριο.

Η κρίση του Συμβουλίου ενισχύεται και το γεγονός ότι η ίδια η μητέρα της ανήλικης έχει επίσης παραπεμφθεί δυνάμει άλλου βουλεύματος του ίδιου συμβουλίου για τις πράξεις του βιασμού και της αποπλάνησης ανηλίκου, για χρόνο πριν από το Πάσχα του 2003.


ierosagon.org
dimokratiki

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/2/11 13:57

    Εμετός μου ηρθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/2/11 15:05

    τς τς τς!!! σιχαματα της κοινωνιας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/2/11 19:01

    ΡΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΡΕ ΓΑΜΙΟΛΗΔΕΣ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΑΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΜΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΩΡΟ 50 ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΠΟΝΕΣΕΤΕ ΣΙΧΑΜΑΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/2/11 19:57

    kremasma kai stous 3.Oute ta zwa den kanoun tetoia aisxh.Terata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/2/11 20:22

    Δεν εχω λογια να πω..Ειδικα για την ΄΄μανα''..Τετοιοι ''ανθρωποι'' θελουν κρεμασμα..Οριστε οι πολιτισμενοι ανθρωποι κυριοι!!!Κριμα για την ψυχουλα του παιδιου στεναχωριεμαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/2/11 00:30

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΕΡΑΣ
    ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ.
    ΤΙ ΜΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ?????
    ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΙΔΕΑ
    ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΩΜΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος19/2/11 13:19

    Ορθά θα ήθελαν κρέμασμα αυτοι που κατηγορούνται αν τα έκαναν .
    Αυτοί που τους κατηγορούν τι θέλουν αν λενε ψέματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *