ροή ειδήσεων

Ομαδικός ξυλοδαρμός 8χρονου μαθητή!

Χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 80.000 ευρώ διεκδικούν με αγωγή που υπέβαλαν χθες από το Ελληνικό Δημόσιο οι γονείς ενός παιδιού που υπέστη άγριο ομαδικό ξυλοδαρμό σε ηλικία 8 ετών από μαθητές του 1ου Πειραματικού Σχολείου Ρόδου...

Στην αγωγή που υποβλήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου οι γονείς του παιδιού επισημαίνουν ότι συνυπαίτιοι για τον ξυλοδαρμό του παιδιού τους είναι δύο εκπαιδευτικοί του 8ου δημοτικού σχολείου που ανήκε διότι εκτέλεσαν πλημμελώς τα καθήκοντος τους και συγκεκριμένα δεν ασκούσαν έλεγχο και εποπτεία των μαθητών στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος με αποτέλεσμα το παιδί να υποστεί σοβαρές σωματικές κακώσεις και βλάβη της ψυχικής του υγείας.

Οι γονείς του παιδιού έχουν ήδη υποβάλει μήνυση αξιώνοντας την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος ανήλικων μαθητών για πρόκληση σωματικής βλάβης, σε βάρος των γονέων τους για αμέλεια στην εποπτεία των τέκνων τους και σε βάρος του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου και ενός δασκάλου για παράβαση καθήκοντος.

Στο πρώτο διάλειμμα της διδασκαλίας του σχολικού συγκροτήματος της Ακαδημίας την 23η Οκτωβρίου 2007 ο ανήλικος μαθητής φέρεται να παρατήρησε μαθητές από το συστεγαζόμενο σχολείο διότι ενοχλούσαν και περιγελούσαν έναν συμμαθητή τους, υπήκοο Βιετνάμ.

Οι ανήλικοι, δέκα περίπου τον αριθμό, στράφηκαν τότε εναντίον του και αφού τον έριξαν στο έδαφος άρχισαν να τον χτυπούν με κλοτσιές και με μπουνιές στο σώμα και στο πρόσωπο ενώ όταν τελείωσαν με τις βιαιοπραγίες έριξαν πάνω του χυμούς, αναψυκτικά και νερό για να τον γελοιοποιήσουν περαιτέρω.

Ο 10χρονος συγκλονισμένος από την πρωτοφανή εκδήλωση βαρβαρότητας των ανήλικων συμμαθητών του δεν έτυχε της προστασίας των επιτηρητών, του δασκάλου του και του Διευθυντή του σχολείου, όπως επισημαίνουν οι γονείς.

Όπως καταγγέλλεται πέραν του ότι διασκέδασε με το θέαμα και τον κορόιδεψε μια καθαρίστρια, ο μαθητής βρέθηκε απολογούμενος αν και δαρμένος από τον δάσκαλο του για το ότι έσπευσε να προστατεύσει τον Βιετναμέζο συμμαθητή του. Για το περιστατικό ενημερώθηκε εξάλλου και ο Διευθυντής του σχολείου ο οποίος, όπως καταγγέλλεται, δεν ενημέρωσε ως όφειλε τους γονείς του παιδιού και όταν κλήθηκε από την μητέρα του τηλεφωνικά μετά το πέρας της διδασκαλίας αρνήθηκε να επιστρέψει στο σχολείο για τα δέοντα λέγοντας της ότι έχει σχολάσει.

Η μητέρα που παρέλαβε τον ανήλικο σε άθλια κατάσταση από το σχολείο το μεσημέρι της ίδιας ημέρας τον οδήγησε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Εκεί αφού εξετάστηκε από ιατρούς της δόθηκε ιατρική βεβαίωση από την οποία προκύπτει ότι είχε υποστεί μώλωπες, εκδορές και καρούμπαλα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκέφθηκε τον ανήλικο μια ψυχολόγος η οποία διαπίστωσε ότι το παιδί βρισκόταν σε «άρνηση». Ο ανήλικος - θύμα δεν ήθελε να μεταβεί την επομένη στο σχολείο του αισθανόμενος πέραν του φόβου και ντροπή.

Εν πάση περιπτώσει στην αγωγή στρέφονται και κατά των δύο εκπαιδευτικών που ήταν επιφορτισμένες με την επιτήρηση των μαθητών του 8ου δημοτικού σχολείου και επισημαίνουν ότι δεν ευρίσκοντο καν στην αυλή.

Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Μ. Μπακαλούμας.

kalymniansvoice.gr
dimokratiki.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/2/11 22:17

    Tώρα τί νά πείς γιά τούς δασκάλους Οταν δέν αγαπάνε την δουλεία τούς καί πάνε επειδή έτυχε η έλαχε η μοίρα τους νά περάσουν εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/2/11 23:04

    Μπράβο γονείς!!!!
    Κατευθείαν σε ψυχολόγο, ε;;
    Μήπως τους συμβούλεψε πριν ο δικηγοράκος για να κάνουν τη μπαζιά; (βλέπε 80.000)
    Επιτρέπεται ο δάσκαλος να μην γυρίσει στο σχολείο να απολογηθεί στην μητέρα; Τι θα πει το σχολείο ήταν κλειστό κ είχαν σχολάσει; Το κατάστημα πρέπει να διημερεύει!
    Σα δε ντρεπόμαστε λίγο λέω εγώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/2/11 23:27

    FILE 23:04 TI EPREPE NA KANI O GONIOS NA PI "EFXARISTO POY PROSEXATE TA PAIDIA KAI DEN TOY EVGALAN KAI KANENA MATI AS POYME"RE MEGALE GIA XANADIAVASE TO KIMENO.ALLA OTAN ORISMENOI DASKALOI ORISMENOI LEO "KAI EFTIXOS INE LIGOI" PINOYN KAFEDAKI AYTA GINONTE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/2/11 08:29

    23:04 πως μιλάς έτσι ρε ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ είναι σοβαρα !

    Όταν αρχίζει ο "κανιβαλισμός" απο τέτοιες μικρές ηλικίες γάμησε τα ..γάμησε τα

    Εδώ θέλει σοβαρούς ανθρώπους να γίνονται δάσκαλοι και καθηγητάδες και όχι τον κάθε τυχόντα γιατί μετα δυστιχώς ΤΑ ΒΛΕΛΟΥΜΕ

    κρίμα για τη Ρόδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10/2/11 09:52

    ρε μαλακα γελιε ηλιθιε μην σου πς τιποτα αλλα,αχρηστε ανθρωπε,μηπως εισαι ο γονιος ενως απο τα παιδια που χτυπησαν το παιδακι,να ρε μαλακα εσενα λεω 23¨04,δεν ντρεπεσαι που βγαινεις και μιλας και κατηγωρεις τους γονεις του παιδιου,ηλιθιε.Ναι ρε μαλακα σε ψυχολογο να το παρον το παιδι με τοσα που του εκαναν 10 παιδια,εσενα θα σου αρεσε να το κανουν στο παιδι σου?και ευχομαι να σου το κανουν να νιωσεις πως ειναι,και πως ενιωσαν αυτοι οι ανθρωποι.τςρα για τους καθηγητες αστο μην αναφερεσαι και καθολου σε αυτος στα διαλλυματα στα γραφειακια τους ειναι πινουνε καφε.Γι αυτο ρε ηλιθιε μην κατηγορεις χωρις να ξερεις.μαλακα ε μαλακα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος10/2/11 12:33

    Αν τα παιδιά έχουν γονείς με το επίπεδο του τελευταίου
    μπορεί κανείς να εξηγήσει την κατρακύλα της κοινωνίας.
    Έχετε ωραίο επίπεδο Κύριε.
    Τι είπε ο 23,04 δηλαδή; Εξέφρασε την άποψη του, που είναι διαφορετική από άλλων.
    Πρέπει να χρησιμοποιούμε οχετό να απαντήσουμε;
    Ντροπή ρε παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/2/11 14:08

    Αφού έγινε προσφυγή στην δικαιοσύνη ,αφήστε τα πράγματγα να εξηγηθούν απο εκεί .Ηρεμία λοιπον και θα φανεί τι έγινε και τι όχι .
    ενας ανώνυμος σκεπτόμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος10/2/11 15:29

    ΩΡΑΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος10/2/11 18:50

    eleossssssssssssssssssssssssssss afto to peristatiko exei 2 xronia twra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    egine to 2008 !!!

    ti malakes dimosiografoi yparxoun ?????

    den eixan alla 8emata ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος11/2/11 09:55

    Apo tous goneis twn paidiwn eprepe na zhtane thn apozhmeiwsh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος11/2/11 10:59

    Πιάστε τους γονείς αυτωνων που τολμησαν να τυπησουν το παιδάκι μες το σχολείο και κλείστες τους μέσα ναμείνουν ορφανά τα ******** τους μπάσκε βάλουν ΝΟΥ και να καταλάβουν πως πρεπει να συμπεριφέρουνται απο δωνά και πέρα

    Όσο για τους καθηγητές αν αδιαφορισαν τόσο καλό είναι να πάνε νακαθαρίζουν βόθρους ή να σφουγγαρίζουν σκάλες με το καφε και το τσιαράκι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος11/2/11 14:34

    Αλοίμονο κάθε φορά που τσακώνονται 8χρονα στο σχολείο και μάλιστα χωρίς σοβαρό τραυματισμό (μόλωπες όπως καταγγέλλουν οι γονείς), να καταφεύγουμε σε μηνύσεις και αγωγές που το μόνο που αποφέρουν είναι... χρήμα!
    Νομίζω οι ίδιοι οι γονείς κάνουν μεγαλύτερο κακό στο παιδί τους και αναδεικνύουν τη δικομανία των Ελλήνων και την "αμερικανοποίηση" της ζωής μας.

    Προβληματισμένος αναγνώστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος11/2/11 16:18

    να αποδωθούν ευθύνες, συμφωνώ. Μπορεί να φταίνε οι δάσκαλοι που δεν έκαναν σωστη εποπτεία, αλλά αυτο είναι κάτι που πρέπει να αποδειχθεί γιατί αυτή είναι μόνο η μια πλευρά της υπόθεσης. Αυτό που με προβληματίζει είναι τι εξυπηρετούν τα 80.000ε. Θα απαλύνουν το τραύμα ενός 10χρονου;Πως; Αυτό δεν ειναι απόδοση δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος11/2/11 17:36

    Συμφωνώ με τον 14:34.
    Θυμίζει ευκαιρία για πλουτισμό.
    Το παιδάκι όμως θαναι 2 φορές θύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος11/2/11 21:01

    Ευχομαι σε οσους κατηγορησαν τους γονεις να παθουν τα ιδια και χειροτερα τα παιδια σας! βεβαια δεν θελετε να παθουν κατι τα δικα σας.... οταν ειναι για αλλους στα @@δια σας!!
    αλλο να εχεις διαφορετικη αποψη για το θεμα και αλλο να λες χοντρες μαλακιες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος11/2/11 23:06

    Γιατί ρε μεγάλε πιστεύω είσαι ο πατερας του παιδιού;
    Γιατί βρίζεις και καταριέσαι όσους λένε κάτι διαφορετικό;
    Δε ντρέπεσαι λίγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος12/2/11 17:40

    ΩΡΑΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΑΘΑΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος13/2/11 12:50

    Εκκολαπτόμενοι Χρυσαυγήτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος17/2/11 00:00

    "H Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού"διαβάστε το πρώτα ΓΕΛΙΟΙ και μετά να κάνετε σχολια για τους γονείς.Σαφως και έπραξαν καλα. τι επρεπε να αντιδράσουν με βια στη βια;; να παρουν ξυλαρες και να τους σπασουν στο ξύλο όλους;; ακου εκει σχολιαζουν οι μάγκες...........φυσικά και η ψυχούλα έπρεπε να πάει σε ψυχολόγο,που έπρεπε να το πάνε στα goodyς??? για να ακουσει σωστή αντιδραση απο τους εξυπνάκηδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος26/2/11 15:16

    χρειαζομαστε ψυχολογου στα σχολειαααααααααα
    δεν παμε καθολου καλα
    τα παιδια ειν καθρεφετς των οικογενειωννννν .ειναι πιο βαθυ το προβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος26/2/11 22:35

    του γαιδαρου τα αρχιδ..α και αν τα πλένεις μενουν ιδια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. tsatsani eleftheria16/3/11 09:54

    paidia mhn katelate salio adika epeidh eimai mama k kserw apo sxoleia k liga kanane oi goneis egw tha tous gamousa ta kerataaaaaaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος17/3/11 15:47

    Στο δικό μου παιδί πάντως αν το έκαναν αυτό, πρώτα θα σακάτευα τους δασκάλους, μετά το διευθυντή, (ειδικά αν μου 'λεγε κιόλας οτι σχόλασε), μετά τους γονείς των αλητήριων κωλόπαιδων που τα ανάθρεψαν και ίσως να σκεπτόμουν και την ηθική ικανοποίηση.
    Και όποιος ήθελε, ας έμπαινε στη μέση...
    Φούντωσα μόνο που το διάβασα, όχι να μου συνέβαινε κιόλας.
    Και όσον αφορά τα σχόλια των δήθεν...
    "πρωτοποριακών" και "λογικών", ένα μόνο θα πώ.
    Αντε και Γ@@@@@@@@ε, να χέσω την κουλτούρα και το ψευτοπολιτισμό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος2/4/11 01:40

    παιδια δεν ξερω αν καποιοι εδω ειναι αμεσα ενδιαφερομενοι αλλα εγω λεω να μην κρινουμε τοσο ευκολα γιατι εχουμε μονο τη μια αποψη για το περιστατικο. αρα δε μπορουμε να κρινουμε σωστα. εχει τυχει σε μενα να δω γονιο μαινομενο σε σχολειο να ουρλιαζει οτι σακατεψαν το παιδι του ενω το παιδι ειχε δεχτει απλα μια σπρωξια που επεσε γιατι ηταν δυνατη, απο συμμαθητη του , επειδη τον ειχε πεθανει στην καζουρα προηγουμενως και ο αλλος δεν αντεξε και τον εσπρωξε..και ουρλιαζε ο γονιος οτι ο δασκαλος δεν προστατεψε το παιδι .και πως να το προστατεψει δηλαδη? να προβλεψει οτι ο αλλος θα το σπρωξει ? βεβαια το μερος της ευθυνης που ειχε ο δηθεν δαρμενος δεν αναφερθηκε ποτε απο το παιδι. σε καμια περιπτωση δε θελω να πω οτι τα δυο περιστατικα ειναι ιδια . απλα δινω ενα παραδειγμα για το πως μπορει να διαστρεβλωθει καμια φορα ενα περιστατικο οταν δεν εχεις ακουσει και την αλλη αποψη.και για να μην παρεξηγηθω δεν εχω παιδι στο συγκεκριμενο σχολειο ουτε καμια αλλη σχεση με το θεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος4/7/11 12:24

    as aggi3oun tn aderfh m 9a ginei tzoylias to kagkelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος13/7/11 22:14

    80.000 euros!!! kai mena me eixan xtiphsei otan eimoun mikros! pote paragrafete? kai fovomoun na to pw stous gwneis mou gia mhn erthoun sto sxoleio kai me poun mamothrefto! To emathan alla den hrthan kai aftoi pou mallosa mia xara paidia einai twra kai egw epishs! Isos na htan polh xeirotera ta pragmata an me etrexan se psyxologous!!!Akou 80.000!!! ti lete re sovareythte!!! Ola gia to xrhma!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος13/7/11 22:16

    money make's the world go around

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος8/8/11 18:58

    Το συμπέρασμα είναι ότι γεμίσανε αλητόπουλα τα σχολεία. Αλητόπουλα δασκαλεμένα από το σπίτι να χτυπάνε και να δέρνουνε με το παραμικρό. Γεμίσαμε μικρούς νταήδες που χρίζουν ψυχολογικής παρακολούθησης. Ελάχιστη ελπίδα έμεινε πια για την γενιά που έρχεται...ίδιοι και χειρότεροι με μας._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *