ροή ειδήσεων

Στη Ρόδο σήμερα 9 πρέσβεις ξένων χωρών και ο Υφ. Παιδείας για τα Special Olympics

Την Δευτέρα 21 & Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, θα βρίσκονται το νησί μας οι πρέσβεις των 9 χώρων από τις 15 συνολικά, των οποίων οι αθλητές θα φιλοξενηθούν στην Ρόδο, 20-24 Ιουνίου 2011, στα πλαίσια του προγράμματος Πόλης Αμφιτρύων των αγώνων Special Olympics 2011...

Σκοπός της επίσκεψης αυτής είναι να ενημερωθούν οι Πρέσβεις και οι συνεργάτες τους για το πρόγραμμα φιλοξενίας των Αθλητών των χωρών τους και να επισκεφθούν τα ξενοδοχεία τα οποία θα φιλοξενήσουν τους αθλητές. Τους πρέσβεις θα συνοδεύει ο Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Δρ. Ιωάννης Πανάρετος, ο Ειδικός Γραμματέας Άθλησης & Διατροφής του Υπουργείου Υγείας, κ. Κώστας Παταβούκας, καθώς και η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics 2011 κα Γιάννα Δεσποτοπούλου.

Οι πρέσβεις που θα επισκεφτούν την Ρόδο είναι οι εξής: κ. Daniel Bennett Smith-ΗΠΑ, κ. Jeremy Roger Newman- Αυστραλία, κ. Marc Van den Reeck- Βέλγιο, Dr. Renata Elisabeth Wielgosz - Καναδάς, κ. Charles Aquinas Sheehan - Ιρλανδία, κ. Hiroshi Toda –Ιαπωνία, κ. Michal Klinger- Πολωνία, κ. Håkan Malmqvist- Σουηδία και ο ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας για θέματα νεολαίας και συνεργασίας κ. Pascal Moulard .

Το απόγευμα της Δευτέρας ώρα 18.00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ροδίων, θα πραγματοποιηθεί ειδικά για τους Πρέσβεις ενημερωτική παρουσίαση του προγράμματος φιλοξενίας των Αθλητών τους στη Ρόδο.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Γιάννης Μαχαιρίδης, ο Δήμαρχος Ροδίων κος Στάθης Κουσουρνάς, ο Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Δρ. Ιωάννης Πανάρετος, ο Ειδικός Γραμματέας Άθλησης & Διατροφής του Υπουργείου Υγείας, κ. Κώστας Παταβούκας, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics 2011 κα Γιάννα Δεσποτοπούλου και ο Πρόεδρος της Ε.Ξ.Ρ. κος Βάσος Μηναϊδης.

Θα ακολουθήσει από την Πρόεδρο της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής, κα Λη Μηναϊδη, αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος φιλοξενίας των Αθλητών, των αθλητικών εγκαταστάσεων στις οποίες θα προπονηθούν καθώς και των ξενοδοχείων στα οποία θα φιλοξενηθούν.

Στην εκδήλωση έχουν επίσης προσκληθεί όλα τα τοπικά ΜΜΕ, οι εκπρόσωποι των τοπικών εθελοντικών Οργανώσεων καθώς και οι ξενοδόχοι που θα φιλοξενήσουν τους Αθλητές .

Επισημαίνεται ότι οι ξενοδόχοι του νησιού μας, με κοινωνική ευαισθησία, αλλά και αντιλαμβανόμενοι το πόσο σημαντική προβολή για την Ρόδο είναι η φιλοξενία των Αθλητών στο νησί μας, ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων και πρόσφεραν δωρεάν την φιλοξενία των 1800 Αθλητών από 15 χώρες το διάστημα 20-24 Ιουνίου 2011.

Στον παρακάτω πινάκα αναφέρονται τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενήσουν τους Αθλητές, το διάστημα 20-24/6 2011 και ο αριθμός στων κλινών που θα διαθέσουν :

500 – Rodos Palace 50 – Nautica Blue

100 – Apollo Beach 50 – Oceanis

100 – Capsis 50 – La Marquise

100 – Eden Roc 50 - Rodos Palladium

100 – Electra Palace 50 – Elysium

100 – Olympic Palace 50 – Esperides

100 – Platinum 50 – MiraMare Wonderland

90 - Ixian Grand 75 - Sheraton Rhodes

60 – Blue Bay 30 – Amathus

50 – Blue Sea 30 – Krestin Palace

50 – Ocean Blue

Οι Αγώνες αναμένεται να προσελκύσουν στην Ελλάδα λαμπερές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, Αρχηγούς κρατών, ανθρώπους του αθλητισμού, της πολιτικής και του θεάματος, οι οποίοι με την παρουσία τους θα διαφημίσουν την χώρα μας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η Ρόδος με την συμμέτοχη της στο πρόγραμμα ΠΟΛΙΣ ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ επιβεβαιώνει ότι η είναι μια Πόλη με σεβασμό στον άνθρωπο και με βλέμμα στο μέλλον. Η φιλοξενία των αθλητών για πέντε ημέρες 20-24 Ιουνίου 2011, πριν από την έναρξη των Αγώνων, θα αποφέρει πολλαπλάσια οφέλη στην τοπική κοινωνία, αναζωογονώντας τα εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, χώρους διασκέδασης, ενώ θα δώσει την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να γνωρίσουν την Ρόδο και να έρθουν σε επαφή με την παράδοση και τον πολιτισμό της.

Για την επιτυχία όμως αυτής της προσπάθειας είναι απαραίτητη η συμμέτοχη όλων, γι΄ αυτό η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή Ρόδου ζητά τη συμπαράσταση και την αρωγή των συμπολιτών μας, με το να δηλώσουν εθελοντές στην προσπάθεια αυτή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη της ομάδας εθελοντισμού, κα Νάντα Ροχάνη στο 22410 -39707 και στοnadaro3@yahoo.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Σύντομα θα αναρτηθεί επίσης σελίδα στο facebook όπου μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή οι εθελοντές.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *